Relaxed met de auto op vakantie naar Frankrijk: 5x Dee’s tips

Een vakantie met de auto, iets waar je misschien niet zo snel voor kiest, maar wat juist zoveel voordelen heeft. In deze blog neem ik je mee op onze autovakantie naar Frankrijk en geef ik je tips voor jouw eigen avontuur met de auto.

Tanken, koffer(bak) vullen, en gaan!

Als je met de auto op vakantie gaat, kan je makkelijker veel dingen meenemen. Een ander voordeel is je dat je geen geld kwijt bent aan een huurauto. Je bent flexibel op de locatie en je kunt overal naar toe. Gaat je reis (net als de onze) naar Frankrijk? Route de Soleil heeft fijne tankstations met speeltuinen, schone toiletten en verschoonruimtes voor baby’s, ideaal!


Bekijk hier 18 meest kindvriendelijke parkeerplaatsen in Europa


Dit mag je niet missen in Saint-Tropez

Tijdens onze vakantie ontdekken we Saint-Tropez. De stad ademt Franse charme met de kleurrijke straten en bruisende sfeer. Op zaterdag is er een markt op het centrale plein, Place des Lices. Een echte must-visit. Vergeet niet de lokale lekkernijen uit te proberen. De Tarte Tropézienne, een soort puddingbroodje in taartvorm, mag je niet overslaan. Wil je meer van de stad ontdekken? Ga dan voor een tour door Saint Tropez.

Nice: de highlight van onze vakantie

We kijken onze ogen uit in Côte d’Azur … Saint-Tropez, Cannes maar als kers op de taart: Nice. De stad heeft grote parken en fonteinen waar de kinderen naar hartenlust spelen, en een prachtige kustlijn. De stad leeft en je struint er eindeloos rond. ‘s Avonds vult de boulevard zicht met mensen die gezelligheid opzoeken. Wij maken een heerlijke wandeling door Promenade Du Paillon. Een groot park midden in de stad met verschillende (grote) speeltuinen en klimtoestellen. Geweldig voor de kids!

Overnachten op de camping

We overnachten bij Holiday Green Resort en Spa. Het is een grote camping, maar door de opzet rondom het zwembad en de entertainment ervaar je dit niet zo. De camping staat bekend om alle activiteiten en entertainment die elke dag en avond op de planning staan. Van het dagelijkse dansen in het zwembad tot de White Party die eens per week gehouden wordt; er is genoeg entertainment voor jong en oud. Wij verblijven in een stacaravan en dat is zeker met kids erg comfortabel. Airco is een must in de zomer.

Ga voor een picknick op het strand

Aan mooie stranden heb je geen gebrek. Alleen Fréjus kent er al een stuk of vier. Als je geen zin hebt om uit eten te gaan, maar wel om eropuit te trekken is een pizzapicknick perfect. De ergste hitte van de dag is voorbij, de kinderen hebben een bijna leeg strand om te spelen en je hoeft je geen zorgen te maken of iedereen netjes aan tafel blijft zitten. Wij leggen ons picknicklaken neer rond 17:00 uur op Plage de Saint-Aygulf. Op vijf minuten lopen zit Opizz Saint Aygulf waar je heerlijke pizza’s haalt.

Wil jij ook op autovakantie naar Frankrijk? Lees hier over de tolwegen in Frankrijk zodat je voorbereid de weg op gaat.

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Familie   Frankrijk   Hotspots  
Gerelateerde verhalen