Bijzondere plekjes in Londen: dit wil je zien en doen

Zit je er woensdag op werk helemaal doorheen en wil je er echt even uit? Als er één bestemming is waar je echt zó bent is het Londen wel. Deze stad staat bekend om haar stylish en underground vibe, geweldige restaurants, gigantische winkelstraten, knusse marktjes en hippe hotspots. Londen leeft, bruist en geeft enorm veel energie. Zodra ik met een kop vol zorgen aankom in Londen, mijn koffers drop bij het hotel en de stad in duik, voel ik mijn zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ontspannen en werken aan nieuwe inzichten en ideeën kan dus ook in een stad dichtbij huis.

Locatie is key

Elke wijk is anders, voelt anders en beleef je anders. Van een tikkeltje chique tot stoer en underground. Of je nu met je moeder een weekendje weggaat, met een groep vrienden of met je lover, Londen past in elk plaatje. Wil je stoer en creatief ga dan rondbanjeren in Shoreditch. Drink een Bloody Mary bij The Book Club en ga ’s avonds biertjes drinken en pizza eten bij de lokale hotspot Pizza East. Toe aan wat meer luxe? Wandel ’s ochtends door Notting Hill, ga lunchen bij Farmers Girl en neem aan het einde van de dag een borrel bij Farmacie. Houd je van stylish over de top? Sla Annabel’s dan zeker niet over.

Londen: tips van locals

In Londen vind je kunst, cultuur, musea, gezellige pubs, de beste restaurants en tal van mogelijkheden om te shoppen. Ontwijk je liever de massa? Sla dan de toeristische hotspots over en slenter over de nog redelijk onbekende en lokale vlooienmarkt Brick Lane Market. Let wel op, dit is een echte vlooienmarkt. Dus geen luxe kramen maar gewone stalletjes met tweedehands artikelen. Er zijn mensen die hier de mooiste schatten vinden dus wie weet is het ook iets voor jou. De markt is elke zondag open van 08.00 tot 14.00 uur. Met de metro naar deze markt? Stap uit bij de metrostations Aldgate East, LiverpoolStreet of Shoreditch. Ook leuk: doe zoals de Londenaren doen in hun vrije tijd en ga ontspannen, sporten of picknicken in het park. Greenwich Park leent zich hier goed voor. Liever wat meer fysieke inspanning? Trek je sportkleding aan en ga hardlopen of bootcampen in Regent’s park. Shoreditch is natuurlijk dé plek als het gaat om toffe streetart kunst. Voor de fans onder ons: er is hier zelfs een echte Banksy te vinden.

Vanaf grote hoogte

Wil je toch een beetje de toerist uithangen? Koop dan een kaartje voor The Londen Eye, het 135 meter hoge reuzenrad aan The Thames. Dit gevaarte staat tegenover het Palace of Westminster en een ronde duurt ongeveer 30 minuten. Eenmaal boven heb je een te gek uitzicht over de stad en al haar prachtige bouwwerken. Daarnaast heeft een reuzenrad altijd iets spannends en magisch en is dit natuurlijk de ideale plek voor een romantisch aanzoek of een liefdesbetuiging.

Lees meer over: Actie!   Europa   Londen   Samen weg   Verenigd Koninkrijk  
Gerelateerde verhalen