Boedapest: de 5 beste Instagram hotspots

Denk je aan Boedapest, dan denk je meteen aan de traditionele kurtoskalacs, romantische bruggen, medische kuurbaden en niet te vergeten de prachtige architectuur. Wij bezochten de ‘City of bath’ en tonen je de beste Instagram hotspots in deze Hongaarse stad.

1. Fisherman’s Bastion (Vissersbastion) en Matthias church

Op de burchtheuvel vind je dit prachtige 19de-eeuwse bouwwerk met uitzicht over het andere deel van de stad ‘Pest’ en de Donau. Leuk weetje: de zeven witte torens van het Vissersbastion staan voor de zeven Hongaarse stammen die zich ooit in de omgeving vestigden.

Fototip: dit is een van de meest bezochte bouwwerken in Boedapest. Zorg dat je er in de winter voor negen uur ’s ochtends bent. Dan is het hier nog rustig. Er zijn eindeloos veel mooie perspectieven om dit immense bouwwerk in beeld te brengen. Wat maakt deze foto’s zo sterk? Het antwoord is ‘de lijnen richting het onderwerp’. Zo springt het onderwerp beter in het oog.

2. Kettingbrug, de verbinding tussen Boeda en Pest

Dit bouwwerk is een symbool van de stad en vormt de verbinding tussen Boeda en Pest.

Fototip: een brug op een goede manier in beeld brengen is niet altijd makkelijk. Daarom helpen we je graag een handje. Heb je al wat kennis van fotografie, kies dan voor een long exposure shot by night. De lichten van de auto’s geven meteen een wow factor. Ga je liever voor een shot overdag? Hou dan zeker de sterke punten (snijpunten) van jouw foto in de gaten. De regel van derden vormt het ideale hulpmiddel om de Kettingbrug juist te positioneren in de foto.

3. Het iconische Hongaarse Parlementsgebouw

Het iconische en immense Parlementsgebouw is misschien wel het meest gefotografeerde gebouw van Boedapest. En dat is niet voor niets. Pal aan de rivier Donau behoort het tot op heden tot de indrukwekkendste gebouwen ter wereld.

Fototip: de struggle van elke toerist; hoe krijg je dit hele gebouw op de foto? Wie het nodige materiaal heeft, zal meteen zijn breedhoeklens uit de tas halen. Heb je die niet, dan moet je creatief zijn. Aan de overkant van de Donau, vanaf het Vissersbastion, breng je het Hongaarse Parlementsgebouw zonder moeite in beeld. Een ander perspectief is vanaf de Gellert Hill.


Lees ook: Hoe ver ga jij voor de perfecte vakantiefoto


4. Ontspannen in één van de vele Széchendyi baden

Boedapest heeft als geen andere stad een hoeveelheid aan heilzame warmwaterbronnen die de 50 thermen in de stad van warm water voorzien. Het is als een oase van rust midden in de stad (al kan het in de bekende badhuizen best druk worden).

Fototip: wil je niet teveel mensen op de foto en achteraf niet teveel bewerken, zorg dan dat je het badhuis bezoekt als het net opent. Bij fel licht is het contrast vrij groot. Dit los je op door je foto wat onder te belichten. In de bewerking trek je de schaduwen op en zijn de hooglichten niet te dominant aanwezig.

5. Bezoek één van de karakteristieke ‘ruin bars’`

In Boedapest vind je verschillende ruïnes en oude panden, die een paar jaar geleden zijn omgetoverd tot creatieve, unieke bars. Szimpla Kert is moeder van alle ruin bars in Boedapest. Mazeltov is de hipste waar je goedkoop en lekker Israëlische gerechten proeft. Shoarma, falafel en hummus zijn klassiekers die je echt moet proberen.

Fototip: zowel overdag als tijdens (het vallen van) de avond hebben deze plekjes hun charme. Tijdens de avond is het meestal drukker en speel je met de verschillende kleuren licht. Wie minder vertrouwd is met het nemen van foto’s bij slechte lichtomstandigheden, waagt overdag een poging.

Wil je Boedapest ook eens door de ogen van een local bekijken en ontdekken? Lees hier wat je zeker moet zien en doen.

Lees meer over: Boedapest   Hongarije   Hotspots   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen