Waarom Center Parcs met kinderen in het najaar een goed idee is

Tot een half jaar geleden vertrokken we zonder lang na te denken naar zonnig Bonaire of Disneyland Parijs. Dat de wereld snel veranderd is, hoef ik je niet te vertellen. Maar dat we nu net zo enthousiast worden van een lang weekend in eigen land misschien wel. We kiezen voor het vijfsterren Center Parcs Het Heijderbos. En wanneer de kinderen zien wat er te beleven valt, verdwijnt het verdriet om Disneyland als sneeuw voor de zon. “Joepie, we gaan naar Limburg!” roepen ze al dansend en springend door de kamer. Hoe zo’n vakantie er nu uitziet? Lees even mee.

Aankomen in Center Parcs Het Heijderbos

Het blijft natuurlijk spannend als je nu een vakantie boekt. Je weet niet altijd zeker wat er open is, hoe alles in zijn werk gaat en hoe de mensen zich gedragen. Bij aankomst in Center Parcs Het Heijderbos checken we in vanuit de auto. Uitstappen is niet nodig. Er staan aan beide kanten medewerkers van Center Parcs die je naam noteren en je de sleutels via een dienblad aanreiken. So far so good. Heel snel en helemaal coronaproof gaan we door naar ons huisje. De auto parkeren we even voor de deur om onze spullen uit te laden. Daarna zetten we die weg op het parkeerterrein. We verblijven in een huisje voor 6 personen. Handig: elk huisje heeft standaard een kinderbedje en kinderstoel.

Ultiem kinderplezier in Center Parcs

Een weekend Center Parcs staat gelijk aan ongelooflijk veel kinderplezier. Ons park is rustig gelegen middenin de natuur, met veel ruimte om te wandelen en te fietsen door de bossen. Je huurt er ook gemakkelijk fietsen of skelters, en zelfs een buggy voor het hele gezin. Die mag je bij je huisje parkeren zodat je niet steeds ver hoeft te lopen. Bij elke groep huisjes staat een speeltuin, dus spelen ‘op de straat voor de deur’ kan hier gewoon. Maar er is meer. De kinderen amuseren zich volop in de kinderboerderij, op de trampolines, in het zwembad, bij de minigolf of het indoor speelpaleis. Wil je alles doen wat het park je biedt, dan raad ik een week vakantie aan.

Van paardrijden tot varen

Van alle activiteiten proberen we zoveel mogelijk te doen in drie dagen. Paardrijden vinden de kids geweldig. Je wandelt voor € 14,- een halfuur met paard door een afgeschermd stuk bos. Wil je nog meer, ga dan voor de volwaardige paardrijlessen. De jeepsafari is ook een schot in de roos. Yuki bestuurt de elektrische Center Parcs jeep als een kleine Verstappen en Ravi let op de weg. Je rijdt hier op een uitgestippeld parcours met hobbels en obstakels zoals in een echte safari. En op een aantal verharde wegen langs het water. Met de brandweer- en politieboot het water op is misschien wel het grootste succes van onze vakantie Center Parcs. De kinderen mogen zelf sturen en varen het hele meer over. Ook voor ons heel leuk, want op de grote open stukken geniet ik van de zon en het uitzicht. Heerlijk rustmomentje!


Lees ook: 4 redenen waarom Nederland ideaal is voor je gezinsvakantie in de herfst


Uitstappen in de omgeving

Eigenlijk is het park zo groot en is er zoveel te doen dat je helemaal geen uitstapjes hoeft te maken. Je zal je hier niet zo snel vervelen, je komt eerder tijd te kort. Wil je toch een fietstocht maken, dan is de omgeving bij Sint Jansberg leuk en eet je heerlijke pannenkoeken in het pannenkoekenrestaurant De Plasmolense Hof. Wie zin heeft in een middagje strand, fietst naar Strandpaviljoen Dushi 2.0 aan de Mokerplas.

Coronamaatregelen in het park

Door corona is alles in de wereld een klein beetje anders. Ook hier. Bij de meeste activiteiten merk je er weinig van en is het eigenlijk niet anders dan thuis. Alleen het zwembad heeft een speciaal rooster. Verblijf je op het park dan mag je twee keer 1,5 uur zwemmen. Voor de hygiëne blijven de kleedhokjes gesloten, dus trek je zwemkleding alvast in je huisje aan. Bijkomend voordeel: het gaat veel sneller zo. Na elke shift maken ze het zwembad schoon en komen de volgende badgasten. Wij gaan twee keer zwemmen, telkens in de eerste shift. Dat is lekker rustig. De kinderen vinden het zwembad te gek. Met zoveel kleine glijbanen, sproeiers en andere speeltuigen voor kleuters en peuters raken ze niet uitgespetterd. Mocht je de zwembandjes vergeten zijn, geen probleem: in het zwembad leen je gratis kleine zwemvesten.

Op voorhand reserveren

Reserveer op voorhand wat je wilt doen, zo ben je zeker van je plek. Dit doe je gemakkelijk telefonisch, persoonlijk bij de receptie of via het Whatsapp nummer van het park. Ook is er een Center Parcs app met allerlei informatie, openingstijden en plattegronden. Je hoeft dus echt niet ver te gaan voor een vakantie vol kinderplezier.

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Familie   Hoteltips   Nederland  
Gerelateerde verhalen