Corona en vakantie: een antwoord op de meest gestelde vragen

Maak je je zorgen over je geboekte vakantie? Dat begrijpen we. Of je nu binnenkort vertrekt, of pas in de zomer, we beantwoorden de meest gestelde vragen. En kijk voor het laatste nieuws even op onze Corona FAQ.

Kan ik nog op vakantie?

Dat is natuurlijk afhankelijk van je bestemming en reisperiode. In de huidige omstandigheden kun je niet langer genieten van je vakantie en steeds vaker is het niet mogelijk om het land van bestemming binnen te komen. Daarom annuleren we alle vakanties met vertrek t/m 10 mei 2020.

Kan ik mijn vakantie kosteloos annuleren of omboeken?

Is je reis geannuleerd omdat je t/m 10 mei vertrekt, dan ontvang je een voucher voor de betaalde reissom. Daarmee boek je een vervangende vakantie op een later moment. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Lees verder op onze Corona FAQ.

Boek je een vakantie bij TUI dan kun je gebruik maken van onze omruilgarantie. Die hebben we voor deze uitzonderlijke situatie versoepeld voor geboekte vakanties met vertrek vanaf 11 mei 2020. Dit betekent dat je tot 7 dagen voor vertrek je bestemming of vertrekdatum kosteloos kan aanpassen. Zo verplaats je je vakantie naar dezelfde bestemming of accommodatie naar een later moment, of boek je een nieuwe vakantie naar keuze. Is de reissom van de nieuwe vakantie duurder, dan is de meerprijs voor eigen kosten. Is de reissom goedkoper, dan betaalt TUI tot 20% van het verschil in prijs terug. Deze versoepelde omruilgarantie is geldig tot en met 31 mei 2020. Lees ook goed de voorwaarden door.


Lees ook: als je nog nodig hebt, zijn we er


Kan ik nog een reis- en annuleringsverzekering afsluiten als ik mijn vakantie al heb geboekt?

Dat verschilt per verzekeraar. In de meeste gevallen kun je 7 tot 14 dagen na boeking nog een annuleringsverzekering afsluiten. Daarna is het niet meer mogelijk. Het is sowieso altijd verstandig om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten als je een vakantie boekt. Een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar voor specifiek het coronavirus vind je hier.

Zoals je van ons kunt verwachten werken we met man en macht om je vragen te beantwoorden en om je veilig en comfortabel naar je vakantiebestemming te brengen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en houd onze Corona FAQ in de gaten.

 

Naast het beantwoorden van al je vragen werken we hard aan het repatriëren van vakantiegangers. Hoe dat in z’n werk gaat? Lees dan even verder: 30.000 vakantiegangers repatrieren: onze crew vertelt hoe dat is.

Lees meer over: TUI nieuws   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen