Een dag op cruise: ga mee met Lara en Tanisha op de MSC Euribia

Wanneer we vertellen aan onze vrienden dat we op cruise gaan, krijgen we meteen vreemde blikken en de daar bijhorende vooroordelen. “Ga je niet de jongste zijn”, “is dat niet saai”, … We kunnen meteen al deze spoiler meegeven: nee hoor, zeker niet! We ontdekten dat een cruise werkelijk voor iedereen is en dat je enorm veel kan doen op het schip zelf.  

Een cruise is eigenlijk perfect voor wie verschillende bestemmingen wil ontdekken op een makkelijke manier. Je vaart namelijk vooral ’s nachts waardoor je iedere ochtend wakker wordt op een nieuwe bestemming. Eenmaal op de bestemming stap je af en heb je de hele dag tijd om op pad te gaan. Het kan zijn dat je ook een dag op zee doorbrengt en hoe zo’n dag eruitziet, tonen wij je, tijdens een cruise langs Noord-Europa op de MSC Euribia. 

09.00 uur – wakker worden

Slapen als een roosje doen we hier. Je merkt helemaal niets van de zee en zou zelfs bijna vergeten dat je in het midden van de grote wateren zit. Maar wanneer we de gordijnen openen, zijn we wel degelijk omringd door water. Meteen doen we het raam open en nemen we een kijkje op ons balkon om de frisse zeelucht op te nemen. 

10.00 uur – uitgebreid ontbijten

Ontbijten doe je in het buffetrestaurant, in een van de à-la-carterestaurants of gewoon in je eigen kajuit. In het buffetrestaurant heb je enorm veel keuze van warm tot koud, zoet tot hartig. Gelukkig spendeer je meerdere dagen op de boot om toch zeker eens van alles te proeven. In de à-la-carterestaurants wordt er iedere ochtend een ander ontbijt geserveerd, denk aan eggs benedict of wentelteefjes. Wie echt het ultieme vakantiegevoel wil, bestelt ontbijt en laat het brengen in de kajuit. Je hoeft enkel aan te kruisen wat je wenst en de volgende dag staat het aan je deur.  

11.00 uur – inspanning en ontspanning

We starten de dag met een work-out in de sportschool op het schip. Met de moderne, technologische toestellen en een waanzinnig uitzicht over de zee is het geen straf om te sporten. Als het weer het toelaat, is het ook erg fijn om buiten een rondje hard te lopen of te wandelen rondom. Na een uur inspanning is het tijd voor ontspanning in een van de zwembaden. Deze zijn allemaal verwarmd dus je kan er altijd in plonzen. Het binnenzwembad is overdekt met een glazen dak en kan bij goed weer ook opengezet worden. Er zijn ook vier jacuzzi’s zowel binnen als buiten. Wie een extra verwennerij wil, kan terecht in de spa van het schip. Hier geniet je van verschillende behandelingen of kom je even tot rust in de wellness. Toch liever iets actiever? Roetsj dan van een van de verschillende glijbanen op het hoogste punt van het schip. Heel cool. 

13.00 uur – lunch time

Om 13.00 uur gaan we lunchen in het buffetrestaurant. Ook tijdens de lunch is het moeilijk kiezen wat eerst te nemen. Leuk om te weten is dat je nooit honger zal hebben op een cruise. Je kan er 20 (!) uur op een dag eten op verschillende plekken op het schip.  


Wil je weten welke cruises het lekkerste eten aanbieden? Bekijk dan deze top 3


 14.30 uur – waaghals of toch eerder met beide voeten op de grond?

Wanneer we aankwamen op de cruise, viel ons oog meteen op het hoogteparcours. En nieuwsgierig als we zijn, gaan we een kijkje nemen. We zijn zo goed als op het hoogste dek van het schip en zien voor ons een heus parcours. Eerder was het nog giechelen over wanneer we dit zouden doen, maar eenmaal aangekomen neemt onze hoogtevrees het over en beslissen we om dit toch maar te laten varen … Pun not intended. Dus voor de echte dare devils onder ons is dit een must-do.  

Wij beslissen om terug naar binnen te gaan en de game arcade te ontdekken. Je kan er via je pasje verschillende spellen spelen, bowlen, in een Formule 1 simulator gaan, de 4D-cinema bezoeken, … Kortom, je kan er gerust meer dan een namiddag spenderen.  

Op het schip zijn er ook heel wat andere activiteiten zoals salsadansen, bingo of verschillende workshops. Je vindt telkens de dagplanning op de schermen die op ieder dek aan de liften te zien zijn of je neemt een kijkje in de MSC app. Deze app is trouwens erg handig als je ooit de weg kwijtraakt en geloof me, op zo’n schip loop je wel eens verloren. 

18.00 uur – aperitief

Na een gezellige middag is het tijd om even op te frissen. We zien op de app dat het tijd is voor een aperitief en dat laten we ons geen twee keer zeggen. We gaan naar een van de mooiste bars van het schip voor een lekkere cocktail en een prachtige zonsondergang.  

19.30 uur – taco’s, sushi, grill …

Zoals je al door hebt, is de keuze aan eten hier enorm. Dineren doe je in een van de à-la-carterestaurants (de gerechten van de dag vind je terug in de app), het buffetrestaurant of reserveer een plekje bij een van de themarestaurants. We nemen een kijkje in de keuken van het Mexicaanse restaurant, en het ruikt er werkelijk heerlijk. Ook de sushibar is een echte aanrader. Ga op tijd en bemachtig een plek aan de bar waar de sushi recht voor je ogen klaargemaakt wordt. Wie liever een stuk vlees vangt met zijn mond, kiest voor het teppanyaki-restaurant. Hier ervaar je echte showcooking 

21.00 uur – hoogstaand entertainment

Onze buikjes zijn rond gegeten, tijd voor wat entertainment. Ook in de avond is hier erg veel te doen. We wagen ons eerst aan de karaoke (lees: kattengejank), maar je kan ook een van de shows volgen in het theater. Iedere dag is er een ander programma, van circus tot een concert in een van de grote zalen. Rond 22.00 uur start in de grote hal een heus themafeest dat tot een uur of één doorgaat. Eén ding is zeker: aan sfeer is er geen gebrek op de MSC Euribia.  

01.00 uur – slaap lekker

Onze goedgevulde dag zit erop. En eerlijk is eerlijk, we waren nog geen zes uur op het schip en we mochten al onze vooroordelen overboord gooien. Een cruise is allesbehalve saai; er is ontzettend veel te doen voor alle leeftijden. Een cruise duur? Ook dat valt reuze mee voor alles wat je krijgt aan boord. 


Is het je eerste keer op een cruise? Bekijk dan zeker even de ervaring van Froukje.


Dus ben je op zoek naar een leuke manier om bijvoorbeeld de Noorse Fjorden af te varen of verschillende steden in de Middellandse zee te bezoeken? Of wil je gewoon een nieuwe manier van reizen ontdekken? Dan is een cruise zeker iets voor jou.

Lees meer over: Cruises   Europa   Hoteltips  
Gerelateerde verhalen