Dagtrip Klein Curaçao: relaxen in een tropisch paradijs

Onmisbaar tijdens je vakantie op dushi Curaçao? Een dagtrip naar Klein Curaçao. Klein Curaçao is een onbewoond eiland 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van Curaçao. Als je de witte zandstranden met de palmen van Klein Curaçao ziet, weet je wat het is om in een tropisch paradijs te zijn. Benieuwd hoe ik een dag op dit onbewoonde eiland heb ervaren?

Klaar voor vertrek

Om half 9 stappen we aan boord op de catamaran van BlueFinn. Na de uitleg van de enthousiaste crew is het tijd om te vertrekken. Op naar Klein Curaçao. Het is een kleine twee uur varen vanuit de haven van Jan Tiel. We werken alvast wat aan onze kleur, maar geven onderweg ook onze ogen goed de kost. Want naast de catamaran zwemmen de dolfijnen met ons mee! Heb je last van zeeziekte? Neem dan voor vertrek een reistablet.

Blauw, blauwer, blauwst

Eenmaal aangekomen op Klein Curaçao weten we niet wat we zien. De stranden zijn nog witter en het water nog blauwer dan we hadden verwacht. De uitzichten lijken zo uit een boekje te komen. Je hoeft hier dan ook weinig moeite doen om mooie foto’s te maken. Op enkele hutjes na vind je op Klein Curaçao weinig schaduw. Vergeet je fles zonnebrand dus niet.

Snorkelen op Klein Curaçao

Na de eerste kennismaking met het eiland is het tijd om de snorkel te pakken en de wereld onder water te ontdekken. Voor de kust van Klein Curaçao is de kans groot dat je zeeschildpadden spot. Ze durven dichtbij te komen en zwemmen als je geluk hebt een tijdje met je mee. Zo bijzonder! Belangrijk is wel om niet te dichtbij te komen. Laat de zeeschildpadden de afstand bepalen en zwem niet achter ze aan.

Klein Curaçao ontdekken

Na een lekkere lunch kunnen we er weer even tegenaan. Een goed moment om Klein Curaçao te voet te ontdekken. Het meest kenmerkend van Klein Curaçao? De verlaten vuurtoren die midden op het eiland staat. Hij is met opzet zo opvallend gebouwd: zo zien schepen van verre dat hier een eiland ligt. Het is zelfs mogelijk om de vuurtoren in te gaan.

Op zoek naar een unieke fotospot? Aan de kant waar de boten niet aanmeren ligt een gigantisch scheepswrak. Via de strandhuizen is het een kleine wandeling naar deze fotogenieke plek.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Curaçao   Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen