Dagtrip naar Antwerpen met je beste vriendin: 5x de leukste tips

Wij, TUI stagiaires Timmey en Fleur, gaan voor een dag naar Antwerpen. Ja, je leest het goed: één dag. Antwerpen is namelijk – ook als je maar een paar uur de tijd hebt – een superleuke stad om te bezoeken. Wij gaan met de Eurostar. Dat is leuk, hartstikke snel en duurzamer. Vanaf Rotterdam Centraal sta je binnen 30 minuten (!) op Antwerpen Centraal. En daar begint je ontdekkingstocht door Antwerpen al direct. Want wat een mooi stationsgebouw … Hallo goudkleurige tierelantijntjes en perfect afgewerkte details. Hop! Snel het centrum in, want ons voorgevoel zegt meteen dat deze stad nog heel veel moois te bieden heeft.

1. Bewonder de prachtige architectuur

Vanaf Antwerpen Centraal lopen we zo hartje centrum binnen. Het valt ons gelijk op wat een prachtige architectuur deze stad heeft. Naast dat het stationsgebouw een plaatje is om te zien, bruist deze stad ook van kleine boetieks die zich in de meest schattige panden gevestigd hebben. Van knusse cafés tot het imposante stadhuis op de Grote Markt. Voor liefhebbers van mooie gebouwen – en Instawaardige foto’s – is Antwerpen echt een feest.

2. Bezoek de shopping Stadsfeestzaal

En over feest gesproken: bezoek de Stadsfeestzaal. Dit winkelcentrum vind je in de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen: de Meir. Hier shop je eindeloos en proef je heerlijke delicatessen. Wij bezoeken Momade Cupcakes waar ze voor elke smaak wel een cupcake hebben. En dan hebben we het nog niet eens over hoe prachtig ze eruit zien … Je zou ze allemaal wel willen proeven. Middenin de Stadsfeestzaal vind je de Flying Tiger. Wat is dit toch een heerlijke winkel om doorheen te struinen. En zeker op zo’n A-locatie. Want vergeet tijdens het shoppen vooral niet om je heen te kijken. Het gebouw is prachtig afgewerkt met goudkleurige details. Als je eenmaal binnenstapt, heb je het idee dat je in een paleis rondwandelt. Shopping like a queen: in Antwerpen ben je aan het juiste adres.

3. De lekkerste wafels eet je bij House of Waffles

Als je in Antwerpen bent, mag een echte Belgische wafel natuurlijk niet ontbreken. Wij bezoeken House of Waffles. Een gezellig restaurant waar een wafel met aardbeien en heel veel slagroom op je staat te wachten. Met een zeer uitgebreide menukaart is er voor elk wat wils. Van aardbeien tot gerookte zalm en van blauwe bessen tot een pittige avocadocrème, bij House of Waffles is niets te gek.

4. De Sint-Annatunnel brengt je terug in de tijd

De Sint-Annatunnel kan zeker niet ontbreken op onze to-dolijst. De tunnel is in 1933 geopend en verbindt de linkeroever met de stad. Deze voetgangerstunnel is een bezienswaardigheid op zich en die willen we graag met onze eigen ogen bekijken. Eenmaal aangekomen bij de ingang is ons direct duidelijk wat deze tunnel zo bijzonder maakt. Wanneer de houten authentieke roltrappen ons met een hoop kabaal naar beneden brengen, hebben we even het gevoel dat we in een ouderwetse film beland zijn. De witte vierkante tegels op de muur, de ouderwetse noodstopknop en de nostalgische foto’s aan de muur van door de jaren heen, geven ons het ultieme gevoel van een reis terug in de tijd. De meeste delen van de tunnel zijn namelijk sinds de bouw in 1931 nog steeds in tact. Eenmaal ruim 31 meter onder de grond begint onze wandeltocht dwars onder de rivier de Schelde door. Na 572 meter bereiken we de overkant en worden we beloond met een prachtige skylineview over de stad.

5. Op iedere hoek van de straat een Belgische Chocolaterie

Niets smelt heerlijker op je tong dan chocolade. En Antwerpen kunnen we natuurlijk niet verlaten zonder een chocolaterie bezocht te hebben. Op iedere hoek van de straat komen we er wel één tegen. Wij bezoeken Nello en Elisa Pralines. Allebei een typisch Belgische chocolaterie waar de keuze reuze is. Het personeel is erg vriendelijk en vertelt je graag meer over het uitgebreide assortiment. Daarnaast pakken ze het op verzoek ook nog eens prachtig in. Want ja … ook het thuisfront wil verwend worden.

Wil je er toch liever een weekend weg van maken of nog een dag extra in deze gezellige stad beleven? Bekijk hier het aanbod hotels middenin het centrum van Antwerpen en lees nog even verder over wat te doen in Antwerpen. Of ben je benieuwd welke stad nog meer leuk is om te bezoeken met je beste vriendin? Lees dan nog even verder over de 5 leukste tips voor vriendinnen in Parijs of lees meer over wat te doen in Valencia met een vriendin.

Lees meer over: België   Europa   Hotspots   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen