De 5 leukste stedentrips met Halloween

Haal je engste kostuum maar snel van zolder en sla je schmink in bij de winkel. Want 31 oktober vieren we de meest griezelige dag van het jaar: Halloween. In deze 5 leukste steden met Halloween beleef je enge en leuke avonturen om nooit te vergeten. Trick or treat!

1. Londen

Een griezel citytrip naar Londen mag niet ontbreken op de bucketlist van de fanatieke Halloweenvierder. Treed in de voetsporen van Jack the Ripper tijdens een wandeling waar je de bibbers van krijgt langs alle plekken waar deze seriemoordenaar uit de 19e eeuw een bloedspoor achterliet. Nog griezeliger wordt het in de Londen Dungeon. Hier word je meegenomen in een waargebeurd verhaal en eindig je in een kamer waar het spookt, brrrr! De griezeligste dag van het jaar eindig je met een bezoek aan de Highgate Cemetery. Kijk goed om je heen, want volgens de mythes huist er op dit lugubere kerkhof een vampier.

2. New York

Halloween is nergens zo populair als in de Verenigde Staten. En zeker in New York, the city that never sleeps. Tijdens Halloween is slapen zéker geen optie. De Village Halloween Parade op 6th Avenue is de perfecte gelegenheid om je in je engste kostuum te hullen. Op de klanken van griezelige muziek trekken duizenden mensen gehuld in de meest angstaanjagende outfits door de straten. Echt spooky wordt het in New York tijdens een van de Halloween tours. Bezoek de meest duistere en enge plekken in de stad en zing mee met musicalklassiekers als Phantom of the Opera in de spookachtige theaters. Kippenvel gegarandeerd.

3. Kopenhagen

Kopenhagen hoort absoluut bij de 5 leukste steden om Halloween te vieren. Pretpark Tivoli Gardens wordt met Halloween omgetoverd tot een waar freaky pretpark. Overal in het park staan enge vogelverschrikkers omringd met kwaadaardige pompoenen. Je hart gaat pas echt sneller kloppen als je een ritje maakt in de achtbaan of een dans show in Halloweenstijl bezoekt. Is dit allemaal net iets te spannend voor je, maak dan samen met je kleine spoken een rit in de spooktrein.

4. Edinburgh

Verlaten kastelen en verborgen kerkers: niet voor niks staat Schotland bekend als een van de meest haunted landen ter wereld. Een authentieke Halloweenervaring beleef je dan ook in Edinburgh. Tijdens een wandeltocht in het holst van de nacht leer je over de mythes en legendes die Edinburgh de reputatie van spookhoofdstad van Schotland bezorgden. De Halloweenattractie bij uitstek is The Edinburgh Dungeon. Laat je opjagen door spoken en andere griezels en overnacht in een verlaten schuilplaats. Fun fact: volgens de verhalen wordt deze plek regelmatig bezocht door geesten. Slaap lekker…

5. Parijs

Op plek 5 van de leukste steden om Halloween te vieren staat Parijs. Normaal staat de hoofdstad van Frankrijk bekend om de romantiek, maar tijdens Halloween verandert de stad van de liefde in een duistere en mysterieuze plek. Stap binnen in het rijk van de dood als je afdaalt naar de catacomben van Parijs. Hier liggen de beenderen van meer dan 6 miljoen overleden Parijzenaren. Creepy! Iets minder eng, maar zeker zo onvergetelijk is een bezoek aan Disneyland Parijs tijdens Halloween. Hier beleven jij en de kinderen de mooiste avonturen en ontmoeten ze bekende schurken als Kapitein Haak en Jafar. Happy haunting!

Naast de beste Halloween steden, kun je in heel wat attractieparken Halloween vieren. Zo verandert Legoland ieder jaar opnieuw in een echt griezelpark. De skeletten en spinnenwebben schemeren in het licht van de duizenden pompoenen. Haal je engste kostuum maar uit de kast! Brick or treat!

Lees meer over: Europa   Frankrijk   Hotspots   Kopenhagen   Londen   New York   Stedentrips   Verenigd Koninkrijk   Verenigde Staten  
Gerelateerde verhalen