De donkere dagen ontvluchten: 5x tips op Gran Canaria

Terwijl in Nederland de winter echt aanbreekt, vertoef je op Gran Canaria nog in heerlijke nazomerse temperaturen. Hoewel het weer er in de winter niet altijd meer naar is om de hele dag aan het strand te vertoeven, is het een ideaal moment om het eiland te verkennen. We nemen je mee langs vijf plekken op Gran Canaria die je gezien moet hebben.

Puerto de Mogán

In het zuidwesten van Gran Canaria vind je de havenstad Puerto de Mogán. Als je de stad binnenloopt, snap je al gelijk waarom het het ‘Venetië van Gran Canaria’ genoemd wordt. De kleurrijke bloemen komen extra mooi uit tegenover de idyllische witte huizen en de grachten verbinden de verschillende jachthavens met elkaar. Als je op één van de vele bruggen loopt, werp dan eens een blik naar beneden. Je spot er verschillende vissoorten in het water. In de jachthaven heb je keuze uit veel lokale restaurants waar je altijd verse vis voorgeschoteld krijgt. Tijd om aan te schuiven! De sancocho canario (een stoofpotje van zoute vis) en gamba’s al ajillo wachten op je.

Las Dunas de Maspalomas

Om een Sahara ervaring op te doen hoef je Europa niet te verlaten. In het zuidelijke punt van Gran Canaria vind je Las Dunas de Maspalomas – een woestijnachtig duingebied. Neem ruim de tijd om dit brede natuurreservaat te ontdekken. Maar, let op dat je niet verdwaald. Beklim het hoogste punt van de duinen en verbaas je over het breed gestrekte uitzicht. Sluit je ogen, voel de wind tegen je lichaam aanwaaien en kom volledig tot rust. Tip: bezoek de duinen tijdens zonsondergang. De zon geeft de duinen dan een goudgele kleur en je maakt de mooiste foto’s.


Lees ook: Tenerife en Gran Canaria tips: zo vier je nu vakantie op de Canarische Eilanden


Pico de las Nieves

Hou je van avontuur? Bezoek dan Pico de las Nieves – de hoogste berg van het eiland. Na een kronkelige rit door de bergen bereik je het topje van de berg. Eenmaal boven aangekomen is het een stuk frisser, dus zorg dat je warme kleren mee hebt. Hier kijk je je ogen uit. De diepe dalen, hoge bergen en mooie landschappen: het uitzicht is eindeloos. De echte waaghalzen klimmen op de rots bij het uitkijkpunt. Gegarandeerd maak jij hier de mooiste foto! Liever op een veilige afstand blijven? Dan zijn de rit door de bergen en het uitzicht vanaf het hoogste punt al spraakmakend genoeg.

Teror

Tijdens je vakantie Gran Canaria in de winter mag een bezoek aan Teror niet missen. In dit authentieke dorpje komt het pittoreske karakter van Gran Canaria overal naar voren. Wandel door het dorp en bewonder de felgekleurde huizen met hun unieke balkons. Elke zondag is er een markt waar de locals hun verse groenten en fruit, kleding en kunst verkopen. Wil je proeven van de lokale cultuur? Breng dan zeker een bezoek aan deze markt. Na een dag slenteren door Teror plof je neer bij één van de vele lokale restaurants in het dorp en laat je je verrassen door lokale delicatessen. Ga je voor ropa vieja (gestoofd rundvlees met groenten) of toch de montaditos (belegde broodjes met verschillende soorten vis)?


Lees ook: Een auto- of vliegvakantie met coronamaatregelen? Deze vakantiegangers vertellen je hoe dat is


Las Palmas

Breng je een bezoek aan het noorden van het eiland, sla dan Las Palmas zeker niet over. Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en heeft veel mooie plekken in petto. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele parken en wandel naar de top. Het uitzicht stelt je niet teleur. Ook de echte shop-a-holic vertoeft hier uren. In het centrum van Las Palmas ga je door een lange uitgestrekte winkelstraat die van alle markten thuis is. Van kleding tot accessoires of souvenirs: je vindt er alles. Als je van actie houdt ben je ook in Las Palmas op de juiste plek. Hier kan je verschillende watersporten uitvoeren. Ga jij voor een ruige rit op de banaan achter een speedboot of ontdek je de onderwaterwereld van Las Palmas tijdens een dagtocht scuba diving?

Gran Canaria als winterbestemming

Kortom, ook in de winter is Gran Canaria een heerlijke bestemming. Wanneer je niet de hele dag op het strand kan liggen, verken je het eiland en ontdek je alle verborgen pareltjes. Ook benieuwd naar wat je kan doen op Tenerife in de winter? Lees daar hier meer over.

Veilig op vakantie

Met TUI ga je ontspannen op vakantie. Heb je geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie. Op bestemming vier je zorgeloos vakantie. Op Gran Canaria worden maatregelen genomen om veilig vakantie te vieren. Zo is het verplicht om twee meter afstand te houden van andere mensen en ook het dragen van een mondkapje is verplicht. Maar, dit drukt jouw vakantiepret niet! Ook kan je nog gerust uitstapjes maken. Ga je een dag varen? Dan worden er bijvoorbeeld minder mensen aan boord toegelaten om de social distancing te hanteren.

Lees meer over: Actie!   Gran Canaria   Samen weg  
Gerelateerde verhalen