De mooiste EuroParcs in eigen land? Onze collega’s geven raad

Dat een vakantie in eigen land snel terrein wint, daar weten de collega’s van de inkoopafdeling Overland alles vanaf. Waar ze normaal gesproken over onze grenzen heen kijken naar de leukste campings en vakantiehuizen in bijvoorbeeld Italië, Kroatië of Frankijk, zijn ze nu vooral druk met de mooiste plekken in Nederland uitzoeken. En zo stuitten ze op de unieke vakantiehuizen van EuroParcs, verspreid over heel Nederland. Waarom je daar naartoe zou willen? Wij vroegen het Marieke en Mark.

Vakanties in Nederland, voor jullie niets nieuws?

“Het allerbelangrijkste is dat onze vakantiegangers met een grote glimlach aan een topvakantie terugdenken”, vertelt Marieke. “En dat kan overal, ook in Nederland. Maar dat wisten wij al lang. We hebben namelijk al mooie samenwerkingen met vakantieparken zoals Safaripark Beekse Bergen en Slagharen. Maar omdat er nu zoveel mensen in Nederland op vakantie willen breiden we dat snel uit.” “En zo kwam EuroParcs op ons pad, met vakantiehuizen midden in de natuur”, vult Mark aan. “Het voordeel is dat deze parken al ‘Corona proof’ zijn. Denk aan contactloze check-in, bezorgservice voor boodschappen, ontbijt of diner en animatie via app en tv. En duurzame vakanties staan hoog in het vaandel. Zo zijn de Tiny Houses gasloos en voorzien van zonnepanelen.”


Lees ook: Vakantie in eigen land: om deze redenen is dat meer dan geslaagd


Slapen in de natuur

Wat maakt EuroParcs nou zo’n fijne plek om vakantie te vieren? “De ligging van de parken is uniek: zo je zit heerlijk in de bossen op de Veluwe of aan zee . Het mooie is dat je er ook zo bent, waar je ook woont in Nederland”, aldus Mark. “Ik denk dat de combinatie tussen de locatie en de luxe vakantiewoningen zoveel vakantiegangers blij maakt. Veel van die woningen zijn aangepast aan de omgeving, zodat je onderdeel bent van de natuur. Neem bijvoorbeeld de Tiny Houses, hier is slim gebruik gemaakt van de ruimte met een strak design. Maar er zijn ook grotere huizen met diezelfde moderne inrichting. Ideaal voor grote gezinnen. Verder is er veel te doen op de parken: van wellness tot kanoverhuur en van bowlingbaan tot kinderanimatie met Bram de Bever.”

Voor iedereen een EuroParcs

De parken liggen verspreid over heel Nederland: verstopt in de bossen op de Veluwe of in het Brabantse Kaatsheuvel bij EuroParcs Kaatsheuvel. Vlakbij Biddinghuizen verblijf je in EuroParcs Zuiderzee of in bourgondisch Limburg bij EuroParcs Gulperberg. “Ik denk dat bijna iedereen hier wel gelukkig wordt”, zegt Marieke. “Koppels die van natuur houden, fietsen zo de bossen in of genieten van een dagje strand. En als je juist wil shoppen zijn grote steden als Amsterdam of Arnhem dichtbij. Maar ook cultuur of culinair vertier is in de buurt van de parken te vinden. Gezinnen vermaken zich samen met allerlei activiteiten op het park, bij het zwemmeer of in het zwembad. En de vakantiewoningen zijn zo verschillend, dat er voor iedereen wel wat te vinden is.” Mark voegt hieraan toe: “ga bijvoorbeeld met z’n tweeën voor een knus Tiny House en met het gezin voor een luxe en ruim opgezette bungalow. Of ook voor een Tiny House, maar dan voor vier personen.”

Heb je nog andere tips voor een vakantie in eigen land?

“Vorig jaar ging ik naar vakantiepark Dormio Resort in Maastricht”, zegt Mark. “De huisjes zien er perfect uit. En Maastricht dat is zo heerlijk bourgondisch. Daar hou ik wel van.” En de tips van Marieke? “Ga naar Landgoed Ruwinkel in de Gelderse Vallei. Natuur, historie en dierenparken liggen vlak buiten de poorten van het park. En in vakantiepark Westerbergen ontdek je de rust en schoonheid van Drenthe.”

Voor nog meer tips over je vakantie in Nederland, lees je even verder: Mooiste plekken in Nederland: 5x bijzonder overnachten.

Lees meer over: Achter de schermen   Kennismaken met   Nederland  
Gerelateerde verhalen