De Partij voor de Vakantie: jouw stip op de horizon

In het jaar waarin Corona de wereld op zijn kop zette, vielen ook onze vakantieplannen compleet in het water. In tijden van thuisonderwijs, thuiswerken en wandelingen door hetzelfde bos komen de muren soms op je af. We hebben als mens gewoon de behoefte om een paar keer per jaar een andere omgeving op te zoeken. Het zit in onze aard. Als je op De Partij voor de Vakantie stemt, zetten wij jouw vakantie weer op de kaart.

Breng hieronder je stem uit op De Partij voor de Vakantie.

Stem op Partij voor de Vakantie, wij vragen op een symbolische manier aandacht voor:

Een stip op de horizon
De Nederlandse reiziger wil vooruitkijken en heeft een stip op de horizon nodig. Deze ontbreekt tot nog toe. Ook is er een concrete aanpak nodig rond hoe we daar gaan komen. De reisorganisaties en reisbureaus zijn er klaar voor om deze zomer een veilige en verantwoorde vakantie aan te bieden.

Eenduidige reisadviezen
Er is eenduidig Europees beleid nodig ten aanzien van reisadviezen. Niet langer een wirwar aan kleuren en adviezen. De Nederlandse reiziger moet weten waar hij aan toe is en de overheid moet het gekozen beleid consistent volgen.

Sneller vaccineren en meer testen
De overheid moet voortvarend doorpakken met vaccineren. Alleen als het merendeel van de Nederlanders is gevaccineerd kunnen we overgaan naar het nieuwe normaal, met blijvende voorzorgsmaatregelen. Ook moet de overheid inzetten op meer en laagdrempeliger testen. Beide maatregelen zorgen ervoor dat reizigers veilig op vakantie kunnen en dat we de verspreiding van het virus tegenhouden.

Duidelijke communicatie richting de reiziger
Er zijn al veel afspraken gemaakt en maatregelen genomen, zowel voor het vervoer als op de bestemmingen, om reizigers een veilige en verantwoorde vakantie te kunnen bieden. Er moet met de vakantieganger duidelijk gedeeld worden welke maatregelen er gelden en aan welke afspraken hij of zij zich moet houden vooraf, tijdens en na de reis. Als we ons allemaal gedragen volgens deze regels, dan is op vakantie gaan perfect veilig mogelijk. Diverse onafhankelijke studies van toonaangevende instanties hebben dit intussen ook aangetoond. Reisorganisaties en reisbureaus spelen hier een belangrijke rol in. Wij zijn de gids ter plaatse die op ieder moment van de reis de vakantiegangers ondersteunt en hen van alle informatie voorziet. Boek daarom je reis bij een reisorganisatie of reisagent die is aangesloten bij ANVR of SGR.

Bewust reizen
Niet alleen veilig en verantwoord vakantievieren is van belang. We hebben ook oog voor mens en milieu. En als we straks weer mogen reizen dan is dit ook het moment om bewust te kiezen voor een vakantie waarmee je ook bijdraagt aan de lokale bevolking en economie en aan ecologische duurzaamheid.

De partij kan op brede steun rekenen. Benieuwd naar de kieslijst? Download de PDF hier.

Wij zijn er voor de Nederlandse vakantieganger.
Een stem op Partij voor de Vakantie is een stem voor een zomer met verantwoord vakantieplezier.

Lees meer over: Achter de schermen   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen