5x Dee’s tips voor vakantie met baby

Voor het eerst op vakantie met mijn eerste baby … zo leuk maar toch zo spannend. Alles is anders … je tijden veranderen, je houdt met veel meer rekening en je moet opeens pakken voor twee. Maar met een goede voorbereiding geniet je van een heerlijke maar vooral magische trip. Er is geen mooiere plek dan Bonaire voor deze speciale reis. Ik neem je mee tijdens onze reis en geef ik je tips voor je eerste vakantie met baby.

1. Boek het juiste hotel

Met een baby ben je altijd op zoek naar schaduwplekken en zeul je met bandjes, luiertassen en liters zonnebrand. Wij verblijven in het prachtige Delfins Beach Resort in Bonaire. Op het resort ontbijt je bij restaurant Senang: het beste ontbijt dat we ooit gehad hebben. Het hotel heeft twee zwembaden: een kinderbad en een zwembad direct aan het strand. Perfect is dat dit zwembad altijd wel een deel in de schaduw heeft zodat je altijd beschut met je baby kan zwemmen. Zo hoef je het resort niet te verlaten om van de schoonheid van het eiland te genieten en heb je alle faciliteiten zoals parasols en strandbedjes toch bij de hand.

Tip: Iedere maandagavond heeft Delfins Beach Resort een kampvuuravond met een gezellige sfeer en goede muziek. Dit kan je niet missen.

2. De essentiële benodigdheden

Zorg dat je voldoende luiers bij je hebt voor de vlucht en de eerste dag natuurlijk. Maar dat neemt zoveel ruimte in beslag in je koffer, zonde. Luiers verkopen ze hier gelukkig overal. Duik de eerste de beste supermarkt in en je bent voorzien, dat scheelt weer. Om het reizen met een baby makkelijker te maken is de mozesmand de ideale tool. Deze past precies in onze kinderwagen en mag mee in het vliegtuig. Daarnaast is de mand op vakantie ook perfect als draagbare box. Het is licht en Elin slaapt er heerlijk in. Wat je ook niet kan missen op je vakantie met baby, is een hydrofiel doek. Het is enorm multifunctioneel. Gebruik het als handdoek, deken, spuugdoekje, knuffel, zonnescherm en ga zo maar door. Zeker het meenemen van de grotere versie zal je op veel momenten uit de brand helpen.

Tip: Huur een auto met Maxi-Cosi. Zo kom je makkelijk van A naar B als je het eiland wat verder wil verkennen met alle spullen.

3. Zonzekerheid

Zon is natuurlijk altijd lekker op vakantie, maar ga op zoek naar een bestemming waar het ook aangenaam is voor je baby. In dit klimaat is zonnebrand, een fijne hoed en een zonnebril erg belangrijk om je kleintje te beschermen. Ben je daarnaast ook van plan om stranden te bezoeken zonder faciliteiten? Dan is een opvouwbaar tentje dé uitkomst om schaduw te creëren. Verdiep je ook in een goede zwemband die past bij de leeftijd van je kindje. Zo weet je zeker dat ze op vakantie heerlijk kunnen spartelen in het water.

4. Geniet van de jetlag

Op Bonaire is er een tijdverschil van 5 uur, dat betekent dat je baby eerder moe is dan thuis. Mijn tip is dan ook: probeer je hier niet teveel tegen te verzetten. De bedtijd van je baby begint dan ongeveer voor het avondeten. Zo ga je dus heerlijk romantisch uiteten terwijl je baby lekker ligt te slapen. Wij schuiven aan bij Ocean Oasis Beach Club Bonaire om nog even te genieten van elkaar. Ook hebben de eigenaren van een van de beste restaurants in Nederland hier een fantastisch restaurant. Bezoek Brass Boer om je reis naar Bonaire af te maken.

Geen vakantie was ooit zo magisch als deze. Je eerste vakantie met baby vergeet je natuurlijk nooit meer. Grijp naar je telefoon of camera en leg deze magische momenten vast. Nog in verwachting maar wel al een vakantie gepland staan? Lees hier mijn tips over onze babymoon, speciaal voor als je het wat rustiger aan wilt doen.

Lees meer over: Bonaire   Caribisch gebied   Familie   Travel hacks   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen