#livehappy: versterk je gezinsbanden met een reis naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek

Understatement van het jaar: wij reizen graag. En ik denk dat we niet het enige reislustige gezin van de Lage Landen zijn. Als het even kan, gaan we dan ook nog eens graag extra ver. Naar de Dominicaanse Republiek bijvoorbeeld. Om precies te zijn: de regio Punta Cana. Als je het ons vraagt de ideale familiebestemming met exotische vibes en stranden waar je sneeuwwitte zandkastelen bouwt. In dit blog lees je waar je moet zijn voor een topvakantie met je kinderen. Op naar de Dominicaanse Republiek voor een familiereis vol onvergetelijke experiences.

Ontdek de mooiste stranden in de buurt van Punta Cana

1. Bavaro Beach

Bavaro Beach is het grootste zandstrand in de Punta Cana-regio. Dit is de plek waar je de mooiste resorts vindt. Op het witgele zandstrand is altijd wel iets te doen. Doe mee aan de spelletjes die hier georganiseerd worden, dans op de Caraïbische deuntjes die over het strand klinken of laat je verleiden om een souvenir voor het thuisfront te scoren bij de lokale verkopers die her en der rondlopen. Elk stukje van het lange Bavaro Beach is anders, maar overal voel je diezelfde Dominicaanse sfeer. Boek je een vakantie in een resort op Bavaro Beach, dan teken je voor een heerlijke vakantie in zomerse sferen.

2. Saona Island

Een uitstap naar Saona Island is een must voor wie van het bounty-leven houdt. Samen spierwitte zandkastelen bouwen terwijl we van een kokosnoot nippen; van de gedachte alleen al wil ik mijn koffers pakken. Voor een tripje Saona Island vertrek je vanuit de haven van Bayahibe met een catamaran. Je bestemming is wat men noemt een ‘natuurlijk zwembad’. Een zandbank in het midden van de zee, de perfecte plek om voor de eerste keer je snorkelmasker op te zetten. Tip voor de kinderen: neem van thuis een full face-mask mee. Veel makkelijker om mee te snorkelen dan een duikbril en snorkel. Zo kunnen ze zonder zorgen genieten van de onderwaterwereld, en jij ook. Als je aankomt op Saona Island, word je getrakteerd op een buffet. Daarna geniet je helemaal voldaan van het aards paradijs. Nog een tip als je van rust en een ‘alleen op de wereld’-gevoel houdt: ga een beetje verder dan het toeristische strand waar je wordt afgezet. Saona is groot genoeg om je even af te zonderen met het gezin. Na enkele uren zwemmen, snorkelen en genieten van dat bounty-leven, word je weer naar de haven gebracht met de speedboot. Netjes op tijd om in het hotel aan te schuiven voor het avondeten.

3. Macao Beach

Wil je even helemaal alleen genieten van het ruisen van de golven en de wind die de palmbladeren boven je hoofd laat ritselen? Begeef je dan naar Macao Beach, ten noordwesten van Punta Cana. Veel meer dan een kleine bar met plastic ligstoelen vind je er niet. In die bar serveren ze wel kreeft, recht uit de zee, en de beste mojito’s van de streek (van horen zeggen, want op familievakantie doe je geen vergelijkende studie van dat kaliber). Nergens zie je mooiere schuimtoppen, nergens brullen de golven zo luid. Dit is trouwens niet het beste strand om met hele kleine kindjes te bezoeken, want de zee is verraderlijk wild. Bas en Elodie (10 en 6) mochten tot kniehoogte in het water nadat ze op blote voeten in en uit de schuinhangende palmbomen waren geklauterd. Macao is, omwille van de spectaculaire branding, een erg geliefde plek bij watersporters. Surfen op de metershoge golven van de Dominicaanse Republiek. Klinkt als bucketlist material, toch? Macao is zeker een bezoek waard!


Lees ook: 8x de leukste kindvriendelijke stranden op Rhodos


Bezoek de hoofdstad Santo Domingo

Cultuur en kinderen, dat lijkt soms een moeilijke combinatie. Maar de koloniale zone van de hoofdstad Santo Domingo moet je bezocht hebben en maakt zeker indruk. Het oude centrum is niet al te groot, dus alle must visits zijn op wandelafstand. En de sfeer is er ongeëvenaard! We wandelden van het paleis van Diego Columbus (inderdaad, de zoon van) langs het Pantheon naar de Catedral Primada de las Americas en het Parque Colón. Hoe wij dat combineren met de overtuiging van #livehappy en dat integreren in onze familievakantie is heel simpel. Kinderen zijn wandelende sponzen. Ze zuigen elk verhaal op en hebben de fantasie die wij als volwassenen allang hebben geruild voor een lastig soort realisme.  Als jij je goed voorbereidt op je bezoek en er zelfs nog een anekdote bij vertelt, dan vinden kinderen zo’n culturele uitstap hartstikke leuk. En wordt het aan het einde van de dag moeilijker om de sfeer erin te houden? Dan toog je naar Plaza de España. Daar is speelgoed te koop met heel veel lichtjes, wat onze kinderen plots weer de energie lijkt te geven om nog even door te wandelen.


Leestip: Leuke plekjes met kinderen op Kaapverdië: 5x avontuur


Dompel je onder in de natuurpracht van het nationaal park Los Haitises

Los Haitises is een nationaal park in de Dominicaanse Republiek aan de overkant van het schiereiland Samana. In tegenstelling tot de poederwitte stranden aan de kust, vind je hier vooral groen, kalkstenen rotsformaties en vogelpopulaties met duizenden leden. Pelikanen, flamingo’s en fregatvogels. Vooral die laatste zijn superleuk en kleurrijk. Tijdens een excursie naar Los Haitises breng je het grootste deel van de tijd op het water door. Maar ook de grotten in het park kan je bezoeken en geven delen van hun geheimen prijs. Je wordt er getrakteerd op eeuwenoude rotstekeningen, spelonken en verhalen over de bevolking die ooit deze gebieden bewoonde. Het eerste en laatste deel van de tocht vaar je door mangroven. Lekker spannend, want je weet nooit welke dieren zich schuilhouden in het struikgewas.

De Dominicaanse Republiek heeft dus heel wat te bieden voor je vakantie met kinderen. Voor nog meer exotische tips lees je over de 4 leukste dagtrips vanuit Playa del Carmen. Stedentrip? Ontdek wat te doen in Kopenhagen of Valencia met kinderen.

Gerelateerde verhalen