Duiken, surfen of kiten op vakantie: zo skip jij je winterdip

Vakantie staat garant voor zon, zee en… watersport. Want wat is er nou heerlijker dan actief bezig zijn onder de vakantiezon. Dus worden de dagen hier kouder, korter en donkerder, dan hebben wij de remedie: zoek de warme zonnestralen op en werk aan je watersport skills. Waar je dat het beste doet? Wij tippen je de mooie plekken wereldwijd.

De mooiste duikbestemmingen ter wereld

Voor een duikvakantie ben je in het Egyptische Hurghada aan het juiste adres. De uitgebreide All Inclusive hotels aan de Rode Zee beschikken hier vaak over een eigen duikschool met alles erop en eraan. Kleinschaliger is het op Aruba, Curaçao en vooral Bonaire. Sommige dive resorts hebben een eigen duikschool, of je wandelt er vanuit je hotelkamer of appartement zo naartoe. Met als grootste voordeel: ze spreken Nederlands. Meer weten? Barts Boekje ging eerder al voor het eerst duiken op Bonaire.

Wist je trouwens dat er op het Kaapverdische eiland Sal onder water vulkanische rotswanden zijn waar je kunt grotduiken? Helemaal luxe is het op de Seychellen en de Malediven, waar je vanuit je waterbungalow zo de zee in springt. Toegegeven, daar hangt wel een ander prijskaartje aan.

Je PADI halen op duikvakantie

De PADI Open Water cursus is de meest gangbare manier om je duikbrevet te halen. Maar hoe gaat zoiets in zijn werk? De theorie bestaat onder andere uit het leren van handsignalen die je onder water gebruikt. Want praten met elkaar gaat natuurlijk niet. Ook leer je om te gaan met je trimvest: die gebruik je om je diepte onder water te bepalen. De theorie behandelt ook waar je op moet letten vóórdat je het water in gaat. Want welke duikuitrusting hoort bijvoorbeeld bij welke duik? Natuurlijk ga je daarna met je duikinstructeur het water in. De eerste keer in het zwembad van je hotel. Daarna volgt een kantduik als de locatie van je hotel dat toelaat natuurlijk.

Is je PADI halen duur?

Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Ja, misschien zal je bij het zien van het totaalbedrag even moeten slikken. Maar leg het eens naast elkaar: wat kost een paar avonden stappen, een cursus surfen, een dag golfen of twee dagen leren rotsklimmen? En vergeet niet dat je PADI certificaat je leven lang geldig is. En heb je je PADI gehaald, maar al een tijdje niet gedoken? Neem dan een korte opfriscursus. Ben je binnen no time weer helemaal up-to-date.

Sportief tijdens je kite- of surfvakantie

Voor het uitkiezen van de beste surf- en kitesurfvakantie is één ding natuurlijk belangrijk: wind! Maar dat het daarnaast ook nog lekker weer is, is voor je vakantiegevoel wel zo fijn. Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden, is redelijk ‘in de buurt’. Hier combineer je de wind en witte stranden met een bruisend centrum vol gezellige bars. Met een kitevakantie in Kaapverdië relax je in een van de vele resorts op het eiland Sal, terwijl je het witte zandstrand voor de deur hebt. Kiters en surfers van over de hele wereld reizen naar Cumbuco in Brazilië. De oostenwind is hier altijd aanwezig. Maar dan wel vergezeld door palmenstranden, spectaculaire zandduinen en lagunes.

Duiken, kiten of surfen: vergeet je uitrusting niet

Heb je al vaker een duikvakantie, kite- of surfvakantie beleeft? Dan weet je vast dat alle luchtvaartmaatschappijen regels hanteren voor het vervoer van je uitrusting. Goed om rekening mee te houden. Vlieg je met TUI, dan gelden deze regels. Bij andere airlines gelden andere regels. Check het voor je vertrekt, of vraag het aan je reisadviseur. Natuurlijk kun je ook je uitrusting ter plaatse huren.

Lees meer over: TUI nieuws   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen