6x hierom wil je een marathon in een wereldstad lopen

In een opwelling gaf ik me op voor de New York Marathon. En ja, de weg er naartoe was zwaar. Uren, dagen, wekenlang trainen, afzien, vallen en weer opstaan. Om over de spierpijn achteraf nog maar te zwijgen. Of ik het had willen missen? Echt niet! Ik vertel je waarom.

1. Je smeedt een bijzondere band

Een marathon is een wel heel bijzondere manier om een (nieuwe) stad te ontdekken. Het brengt je op plekken waar je anders misschien niet heen zou gaan en het biedt een compleet ander perspectief op een stad, waar je je na die prestatie extra mee verbonden voelt. Nog een voordeel: na een marathon moet en wil je veel eten. Een mooi excuus dus om je helemaal te laten gaan op de lokale specialiteiten. Dus kom maar door met die cheesecake!

2. Je kan iets afstrepen van je bucketlist

Het lopen van een marathon staat bij velen hoog op de bucketlist. Dus waarom doe je het dan niet meteen goed? Bijvoorbeeld met de marathon der marathons; New York City. Maar er zijn ook andere bijzondere wedstrijden. Met als hoogtepunt misschien wel die van Spitsbergen. Dit is de meest noordelijke marathon en de enige ter wereld waar je wordt beveiligd tegen ijsberen. Wel een beetje oppassen dus, zo tussen het hardlopen door.

3. Je verdient een bijzonder souvenir

Na elke marathon die je uitloopt ontvang je een medaille. En daar doe je het natuurlijk ook wel een beetje voor. De herinnering in de vorm van die medaille is blijvend en ook meteen het meest unieke souvenir dat je kan scoren. Blijf vooral nog een paar dagen in de stad van je marathon. Voor wat sightseeing, maar met name voor Medal Monday, de dag na de marathon. Iedereen showt dan die welverdiende medaille, en daar hoor jij natuurlijk ook bij.

4. De sfeer is overal anders

In ieder land of ieder stad is de sfeer compleet anders. Zo zijn Amerikanen geboren supporters en entertainers. Ik voelde me tijdens de New York marathon 42km lang een koningin. Op mijn shirt stond mijn naam en ik hoorde iedere minuut: ‘ESMA YOU GOT THIS!!!’. Je voelt je ontzettend verbonden met alle lopers. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, je maakt allemaal hetzelfde mee en hebt hetzelfde doel; de finish. Maar wat denk je ervan om de marathon van Athene te lopen? De plek waar het allemaal begon. De afstand van de marathon (42,195 km) heeft alles te maken met de legende Pheidippides. Hij liep vanuit de plaats Marathon naar Athene om een boodschap te vertellen.

5. Een reis zonder zorgen

Je enige zorg tijdens een marathonreis is het behalen van de eindstreep. Want verder regelt en organiseert TUI Sports alles voor je. De begeleiding brengt je van de luchthaven naar het hotel en gaat mee naar de expo om je startbewijs op te halen. Een dag voor de marathon kom je met alle TUI Sports lopers bij elkaar en hoor je de ins en outs over dé dag. Gaan er supporters met je mee? Ook zij hoeven nergens aan te denken. Ze gaan mee naar een aantal supporterspunten waar ze je een aantal keer in actie zien. En je aanmoedigen natuurlijk. Het enige wat jij nog hoeft te doen is 42,195 km rennen. Als dat alles is 😉

6. Je blijft dromen

Een marathon uitlopen is een echte prestatie. Maar je hebt altijd baas boven baas. Er zijn namelijk ook hardlopers die alle Marathon Majors uitlopen. Het zijn er in totaal zes ter wereld: Berlijn, Chicago, New York, Tokyo, Londen en Boston. Als je bij al deze marathons de finish haalt mag je jezelf een Six Star Finisher noemen. En deze titel wordt bekroond met de felbegeerde Six Star medaille. En ach, er is niks mis met blijven dromen toch?

Met TUI Sports loop je de (halve) marathon in maar liefst 12 steden. En dat helemaal verzorgd van A tot Z. Alleen het hardlopen doe je zelf. Ben je niet in voor een marathon maar wel voor een andere sportieve reis of vakantie met een sportief randje? Bekijk dan eens hoe jij weer helemaal opgeladen thuis komt.

Lees meer over: Achter het nieuws   Amerika   New York   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen