Waarom Fins Design gelukkig maakt

Mooie vakanties vragen om mooie herinneringen. Dat is precies wat deze collectie espressokopjes is. Je krijgt een espressokopje cadeau bij iedere TUI Deluxe vlucht naar Nederland. Misschien ken je het wel. Midden op een druilerige dag kom je in de badkamer een verdwaalde fles zonnebrand tegen. En als je je neus er insteekt, heb je een klein geluksmoment: het is net alsof je weer op vakantie bent. Het is bewezen dat dit soort kleine dingen helpen om mooie herinneringen te bewaren. Dus iedere keer dat je gelukkig wordt als je je TUI espressokopje onder de koffie-automaat schuift, is onze missie geslaagd. Het design van kopje nummer 4 komt uit Finland, het gelukkigste land ter wereld. Maar wat heeft Fins design nu met geluk te maken? Wel… alles!

Let op: de espressokopjes worden niet meer uitgedeeld aan boord. 

1. Gezelligheid bij min twintig

In een land leven waar het regelmatig -20°C is en sommige gebieden een groot deel van het jaar geen zonlicht hebben, gaat er niks boven je huis. “Onze woonomgeving moet licht en luchtig zijn om claustrofobie tegen te gaan”, legde een Scandinavische meubelverkoper ooit uit aan The Guardian. En gezellig, want met die donkere winters zitten de Finnen graag binnen.

2. Natuur en folklore

Fins design is daarom meer dan een mooi object: het is een manier van leven. Het ontwerp is naadloos met het dagelijks leven verweven en omringt je waar je ook bent. Goed ontwerp is tijdloos. Wanneer je iets vindt dat werkt, bewaar je het. Zuivere lijnvorming slaat ook hier de klok, maar het design is net een tikkeltje zachter en warmer dan in andere Scandinavische landen. Want de natuur, dat is de grootste inspiratiebron: liefst met een dosis folklore.

3. Mee naar Finland

Dat is precies het design dat je toelacht op het ijsblauwe TUI kopje. Je krijgt meteen zin in een reis naar het gelukkigste land op aarde. Met rust en ruimte, frisse lucht in overvloed, husky’s die door het witte poollandschap rennen en bonte folklore van de sami. Maar dat wisten fans van het Noorderlicht, de sauna en de kerstman allang…

Finland: Sauna’s, husky’s en het Noorderlicht

Wie aankomt in Finland en met zijn enkels in de sneeuw zakt is verkocht. TUI fly vliegt dit hele winterseizoen op Ivalo, Kittila en Kusaamo in Fins Lapland. Als je niet de hele vakantie van een berg af wilt suizen, maar iets nieuws wil proberen is deze bestemming je plek. Huskytochten, snowscooter-safari’s, ijsvissen of een saunatour. Met mooie accommodaties middenin de bossen, zie je vast een paar rendieren langslopen.

Lees meer over: Finland   TUI nieuws   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen