5x lekker eten op Bonaire: de beste restauranttips

Wie Bonaire zegt, zegt heerlijk verse vis op je bord. Een tip voor elk restaurant dat je bezoekt: stel de vraag “Wat is de vangst van vandaag?”. En geniet zo van de meest verse tonijn, die smelt op je tong, of van een vers gebakken stuk wahu. Bonaire komt dicht bij een paradijs. Drie kwalificaties verdient het zeker: vakantieparadijs, duik- en snorkelparadijs en culinair paradijs. Hoewel het eiland klein is (zo’n 40 km lang en 6 km breed), is er op deze drie gebieden heel veel te beleven. In dit blog deel ik mijn vijf restauranttips die ik uitgeprobeerd heb tijdens mijn week op Bonaire.

1. La Cantina

Wat een fantastisch fijne tuin vol gezelligheid, lampjes, planten en bloemen, kleurrijke gasten en lekker eten. Verrukt kijken we rond wanneer we hier binnenstappen. We kiezen onze favoriet van de aantrekkelijke kaart met vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Halverwege de avond komt de visboer nogmaals langs met een lading verse vis in ijs. De sfeer in deze secret garden is geweldig. Maar ook overdag is het een place to be: ga op het straatterras zitten, of beter nog, in de steeg die leidt naar de tuin. En proef van heerlijke lunchgerechten. Als je geluk hebt, is de huiskamer vrij en drink je daar een lekker drankje. Ook een diner in de tuin mag niet ontbreken tijdens je verblijf op Bonaire. Je leest het, La Cantina heeft heel veel charmante hoekjes.

→ ADRES: Kaya Grandi 12, Kralendijk

2. At Sea

Een feest op de tong. Uit de keuken van At Sea komen alleen maar kunstwerkjes op je bord die even feeëriek smaken als ze eruitzien. En de toelichting van de bediening bij de ingrediënten en de bereidingswijze klinkt als een gedicht. Je kunt hier à la carte bestellen, maar mijn aanrader: ga voor het verrassingsmenu. Dan kies je voor 4, 5 of 6 gangen en een bijpassend wijnarrangement (ook in BOB-variant mogelijk). Ook de locatie is heel fijn: hier eet je op een overdekt terras met zicht op zee. Wel even reserveren, want At Sea is heel populair en zomaar toevallig aanwaaien voor het diner is kansloos. En denk niet dat een avond hier je jouw hele vakantie-eet-budget kost, want het 4-gangenmenu is er al vanaf $49,95. En daar krijg je ook smakelijke amuse-hapjes vooraf bij.

→ ADRES: Kaya C.E.B. Hellmund 25, Kralendijk


Leestip: 5 ingrediënten voor een perfecte Cocktail Cabo Verde


3. Beach Bar Bari

Een geweldige bar met een groot rieten dak en een wat beperkte, maar heerlijke kaart. Beach Bar Bari ligt in het splinternieuwe Chogogo Dive & Beach Resort. Ook als je geen gast van het resort bent, mag je hier lunchen of dineren. Casual gekleed, op je slippers, pal aan zee en met hele goeie vibes. Ga je lekker op tijd, dan zie je met een pina colada in de hand de zon in de zee zakken op een van de uiterst comfortabele teakhouten stoelen. Daarna proef je met de voeten in het zand een tonijnsteak, heerlijke gambasalade en yuca-frieten. Afblussen met cocktails aan de bar en je hebt een topavond.

→ ADRES: Chogogo Dive & Beach Resort, Bulevar Gob.N.Debrot, Kralendijk

4. Stadscafé Het Consulaat

Je rijdt er zo voorbij in het centrum van Kralendijk. Je zag het vanuit je ooghoek en dacht nog “Dat ziet er gezellig uit”. Een prachtig authentiek pandje met de meeste eetplaatsen rond het pand, in het overdekte straatje naast het restaurant. Ik kan het vooral aanbevelen voor de shared dining gerechten. Laat je tafel vol lekkers zetten en deel met je reisgezelschap. Ik eet een trio van tonijn, die zo uit de zee komt om vervolgens te smelten op je tong. Maar ook de risottokroketjes en de coquilles zijn lekker. De kaart heeft eigenlijk te veel lekkers om goed te kunnen kiezen…

→ ADRES: Kaya L.D. Gerharts 9, Kralendijk


Lees ook: De mooiste stranden van Bonaire: Dee’s top 4


5. Ocean Oasis Beach Club

Als toegift een bijzonder lunchadres: Ocean Oasis Beach Club. Een begrip onder feestgangers die er ’s avonds de dj’s verblijden met een dansje. Overdag is het vooral een heel coole beachclub. Zo een die je van Ibiza kent met prachtige loungestoelen, goede muziek en een toplocatie aan zee. Pak vooral ook een massage mee in een van de strandcabana’s. De ontbijt- en lunchkaart is uitgebreid en origineel. Ik kies voor de (vegetarische) Caribbean pokébowl, maar er staan ook een paar aantrekkelijke, gegrilde vleesgerechten op de kaart. Eten, bijkomen en dan chillen bij de dj.

Praktisch: Je betaalt $50 toegang, waarvan $17,50 voor je strandbed is en de rest een tegoed om op te maken in het restaurant of aan de bar. Strandlaken, flesje water en geweldig zeezicht inbegrepen.

→ ADRES: EEG Boulevard 260, Kings Beach. Punt Vierkant

Dit waren mijn 5 restauranttips op Bonaire. Er zijn nog zoveel meer leuke adressen, die ik zeker ga uitproberen tijdens mijn volgende vakantie op Bonaire. Vergeet niet te reserveren, want zonder reservering is er heel vaak geen plek meer. En daarna: bon appétit!

Lees meer over: Bonaire   Caribisch gebied   Eten & drinken   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen