Eten op Tenerife: sla deze vier hotspots zeker niet over

Lang leve de Spaanse keuken! Spaans eten op Tenerife is weer net wat anders dan op het vasteland en voor de echte traditionele keuken moet je vooral in de authentieke dorpjes zijn. Van stoofpotjes met konijn tot vis met een zoutkorst, van gambas pil pil tot calamaris a la plancha, het is pas echt Canarisch met papas arrugadas, de in schil gekookte kleine aardappeltjes met grof zeezout en mojo verde. Dan hebben we het nog niet eens over gofio, een Canarische meelsoort, en al het lekkere gebak – zoet zoeter zoetst. Waar je dan moet zijn voor het beste eten op Tenerife, lees je hier.

1. Strasse Park

Het is even een omweg, je moet ervoor naar de noordoostelijke punt van Tenerife, maar het Strasse Park is een aanrader. Het park is met zijn ligging vlakbij de kust en de manshoge cactussen en palmen een ware Instagram hotspot. In het park zit een fraai parkpaviljoen waar je verrukkelijk eet en waar de twintigers en dertigers van het eiland graag het blokje voor omrijden. Als je er dan toch bent, zorg dan ook voor een kleine omweg naar Benijo Beach, een prachtig afgelegen strand in een natuurgebied.

→ ADRES: Parque Garcia Sanabria, 110, 38004 Santa Cruz de Tenerife

2. El Médano

Wij waren om verschillende redenen nogal gecharmeerd van het kleine surfdorp El Médano: de relaxte en onmiskenbare surf vibe, het knusse dorpsplein, het fraaie strand en de authentieke vissersbootjes die er liggen te wachten tot de volgende afvaart. En vanwege de horeca. Het dorp trekt vooral (jonge) surfers aan, en waar zongebruinde surfers gaan, duiken relaxte eetzaken op. Cafe Flashpoint voor koffie en koek, Veinte 04 Surfcafé voor een uitgebreide lunch. Bij Ordago zit je tijdens de avonduren meer dan goed.

→ ADRES: El Médano, 38612 Santa Cruz de Tenerife


TUI Flex: omboeken tot zelfs 7 dagen voor vertrek


3. Saúco Restaurant + Aqua y Sal

Vier hotspots die je niet mag missen om te eten op Tenerife zeiden we… En dan pik ik er hier toch even twee mee. Deze twee restaurants hebben eigenlijk helemaal niets met elkaar te maken behalve dan dat ze hemelsbreed slechts zo’n twintig autominuten van elkaar liggen. Goed te combineren dus! Doe je dat, kies dan Saúco Restaurant voor de lunch: parkeer ergens in het dorp en maak een wandeling langs de kustlijn; picture perfect plaatjes om de vijf minuten. Het restaurant zelf is niet de mooiste plek die we ooit zagen maar het eten is er verrukkelijk en het uitzicht idem. In een ander beeldig dorp staat het wat ons betreft beste visrestaurant van Tenerife: Aqua y Sal. Hier liggen de verse vissen in de etalage en ook de rest van het vrolijke blauw witte restaurant lijkt zo uit de zee opgetrokken. Moeten we van alle adressen een favoriet kiezen, het mes op de keel, dan is het deze.

ADRES: Saúco Restaurant, Calle la Fábrica 5, 38686 Alcalá, Santa Cruz de Tenerife

→ ADRES: Aqua y Sal, Calle Callao Hondo 22, 38588 San Miguel de Tajao, Santa Cruz de Tenerife

4. Playa del Duque

Playa del Duque aan de Costa Adeja, drie minuten met de fiets of met de auto (je moet de berg namelijk af) van ons hotel, is één van de mooiste stranden van Tenerife. Zo niet de mooiste. Er staan karakteristieke blauw met wit gestreepte badhuisjes, er zijn met riet bedekte parasols en de witte strandbedden, het zand is wit, de zee blauw – net een ansichtkaart. Hier zit El Chiringuito, een op houten palen gebouwd wit gekalkt eethuisje pal op het strand met het beste uitzicht en de lekkerste smoothies. En bij La Bahia, iets verderop eet je een lekker visje van de dag.

→ ADRES: El Chiringuito, Urbanizacion Poligono 8 1C, 38679 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife

→ ADRES: La Bahia, 38679 Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife

Ja, we hebben ook wat anders gedaan dan koffie drinken en eten op Tenerife. In deze blog vertel ik je meer over de must-do’s op Tenerife in de winter.

Lees meer over: Eten & drinken   Spanje   Tenerife   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen