Zo ga je luxe op vakantie, maar ben je óók nog duurzamer bezig

Reizen maakt je wereld groter en verruimt je blik. Om ook volgende generaties te laten genieten van al het moois op onze wereld, is het belangrijk om bewust vakantie te vieren. Daarom hebben we alvast een piekfijn idee voor iedereen die op een volledig verzorgde vakantie in 2022 broedt, maar dat allemaal graag ook een beetje duurzamer doet. Kies één van onze fair travel vakanties. Dat zijn – kort gezegd – (h)eerlijke vakanties met oog voor de toekomst.

Fair travel

Alle fair travel vakanties van TUI staan namelijk volledig in het teken van twee dingen: uitgebreid vakantie vieren én duurzaamheid. En zeg nou zelf: je geniet toch extra van een vakantie wanneer je je bewust bent van het feit dat je óók nog een steentje bijdraagt aan het milieu en de lokale bevolking?

Uit onderzoek gehouden door Motivaction blijkt in ieder geval dat het sentiment van de consument langzaam is verschoven van ‘zich zorgen maken over duurzaamheid’ naar ‘vechten voor de toekomst van duurzaamheid’. Zo waren Nederlanders in 2020 minder positief over de luchtvaart dan in 2019, en gaf 49% van de ondervraagden aan dat er – nu er door de coronacrisis minder wordt gevlogen – ook ná de epidemie minder vluchten zouden moeten gaan. Voorstanders van die daling gaven voornamelijk milieuvervuiling als argument.

Een duurzamer alternatief

Behoor jij ook tot die groep? Dan is het zeker de moeite waard om even door al onze fijne fair travel vakanties te scrollen. Al deze opties zijn een groener alternatief op het gebied van je reis (want: investeren in duurzamere brandstof voor de TUI vliegtuigen, of elektrische transfers op je vakantiebestemming) en je hotel (want: altijd een duurzamer gecertificeerd hotel). Daarnaast doe je met het boeken van je vakantie meteen een bijdrage aan de verduurzaming van mobiliteit én de TUI Care Foundation – die weer volop in het teken staat van het steunen van de lokale bevolking en economie van een (vakantie)land.

Zo weet je, met dank aan de TUI Care Foundation, tijdens je fair travel vakantie bijvoorbeeld dat het fruit bij het ontbijt van de boomgaarden net buiten het dorp komt. Net als dat schijfje citroen in je cocktail. Die overigens wordt geserveerd door John, die in datzelfde dorpje woont. De sfeervolle verlichting in het restaurant werkt verder op zonne-energie en de meeste wijnen komen van de boeren uit de streek.


Lees ook: 5x de mooiste hotels voor een duurzamere vakantie


 

Dat wil ik wel

Kortom: smacht jij naar een vakantie waar het je op geen enkel vlak aan luxe, comfort, klasse en stijl ontbreekt, maar waar er wél is nagedacht over duurzaamheid? Dan weet je wat je te doen staat. Bekijk hier al onze fair travel opties in bijvoorbeeld Spanje, Curaçao en Aruba. En zoek je het – vooral in deze tijden – liever iets dichterbij huis? Dan hebben we ook heerlijke fair travel opties in eigen land. Laat het wegdromen en de vakantievoorpret maar beginnen.

Lees meer over: Duurzamer reizen   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen