Full Moon Parties: 3x de beste feesten tijdens volle maan

In sommige landen is volle maan een uitstekende reden voor een extravagant feest. Elke maand weer. Maar waar vind je nu de beste Full Moon Parties? De Full Moon Party op een van Thailands idyllische eilanden staat sowieso met stip op 1. Ben je backpacker, dan wil je dit feest een keer meemaken. Lees verder voor de beste tips en ontdek waar ter wereld je nog meer toffe Full Moon Parties meemaakt.

De allerbeste Full Moon Party vind je in Thailand

Denk je aan Full Moon Parties, dan is er maar één land koning: Thailand. En dan wat meer specifiek: het paradijselijke eiland Koh Phangan in de Golf van Thailand. Backpackers zweren erbij en plannen hun hele reis eromheen. Of blijven er maandenlang hangen om het elke maand weer opnieuw mee te maken. En terecht, want spectaculairder dan de Full Moon Parties op Koh Phangan vind je ze nergens.

Elke maand gaan zo’n 20.000 mensen een nacht lang uit hun dak op het brede zandstrand van badplaats Haad Rin. En de sfeer is er oh zo goed. Laid back, relaxed en vooral heel veel fun. Bestel je favo cocktail en krijg een tot de rand gevulde bucket. Een emmer … serieus? Ja, bloedserieus. Op de Full Moon Party in Thailand drink je uit emmers, part of the deal. En je outfit? Ten eerste zo luchtig mogelijk. Dankzij het heerlijk warme Thaise klimaat is zelfs dat al gauw te warm als je een dansje waagt. Ten tweede: hoe kleurrijker, hoe beter. Ga helemaal los met felle kleuren en blitse accessoires. En dan tot slot natuurlijk: neonverf. Heel veel neonverf. Geef je creativiteit een vrijbrief en schilder er lustig op los. Op je eigen lichaam of die van een ander. Enjoy!

Past volle maan net niet in je reisplanning? Niet erg. Dan pak je gewoon de Half Moon Party op Koh Phangan mee. En die is niet op het strand van Haad Rin, maar midden in de jungle. Wel ook veel neonverf, drinken uit buckets en vuurspuwers. Hier proef je de sfeer van de Full Moon Party, maar dan net iets minder massaal.


Combineer je trip naar Koh Phangan met Bangkok en omstreken.


Hoe kom je op Koh Phangan?

Even een Air Asia boeken van Bangkok naar Koh Phangan? Vergeet het maar. Wil je de Full Moon Party op Koh Phangan meemaken dan moet je sowieso met de boot. Boek een goedkope binnenlandse vlucht naar Surat Thani in het zuiden van Thailand en neem hier de boot naar Koh Phangan. De overtocht duurt tussen de 4 en 6 uur. Ben je al op een van de buureilanden Koh Tao of Koh Samui, dan is de overtocht maximaal anderhalf uur. Je komt aan op Thong Sala Pier aan de westkust van het eiland en je zet koers naar Haad Rin in het oosten.

Koh Phangan praktisch

De hostels in Haad Rin zitten rondom de Full Moon Party afgeladen vol en in het centrum loop je over de hoofden. Super gezellig natuurlijk, maar iets verder weg zitten is niet erg. Eigenlijk is de hele zuidkust van het eiland nog steeds op prima afstand van Haad Rin en vind je daar wat meer rust. En lagere prijzen voor je overnachting. Dat lijkt ons win-win.

Verblijf je op Koh Tao of Koh Samui en wil je alleen voor de Full Moon Party een avond naar Koh Phangan? Think again. Iedereen op Koh Phangan is die nacht aan het feesten. Of op het feest aan het werk. Ben je klaar met feesten en wil je terug, dan moet je minimaal wachten tot de zon opkomt. Tenzij je heel veel geld neertelt voor een privétaxiboot. En de gemiddelde backpacker doet dat dus niet. Boek daarom ruim van tevoren je verblijf. Wel zo relaxed om op Koh Phangan je roes uit te slapen. Doorfeesten tot de eerste boot weer vaart kan uiteraard ook. Of je zoekt een rustig hoekje op en slaapt op het strand.


Lees ook: de beste tips voor je reis naar Thailand.


Full Moon Parties: ook op Ibiza

Je bent een feesteiland of je bent het niet. Natuurlijk vieren ze op Ibiza ook volle maan. Want, wat vieren ze daar niet? En dan is Ibiza ook nog eens hippie-eiland bij uitstek. Daar past het eren van de maan in al z’n volle glorie perfect bij. Dus ook hier toffe feesten, bijvoorbeeld bij de Nassau Beach Club. Wel even iets anders dan Koh Phangan: exclusief en extravagant in jetsetstijl is wat hier de klok slaat. Boek een tafel en bereid je voor op culinaire hoogstanden, een gave modeshow en sexy optredens met veel vuur. Daarna schakel je over op cocktails en dans je de hele nacht onder de volle maan.

Op kruipafstand van Nassau Beach Club – en de andere clubs aan het strand van Playa d’en Bossa – ligt het luxe Garbi Ibiza & Spa. Stap hier binnen en omarm de kenmerkende hippie-Ibizastijl in het interieur. Een ideale plek om je te laten verwennen na weer een tof feest. En nergens een vuiltje te vinden, lees de uitstekende beoordelingen zelf maar. Is dit te veel luxe voor je budget? Dan zijn de hip and happening appartementen van Ébano een betere keus.

Zanzibar bij volle maan

Ook op Zanzibar weten ze wel raad met het maandelijkse verschijnsel van volle maan. Op dit Afrikaanse eiland voor de kust van Tanzania is het Kendwa Rocks Beach Resort the place to be. En dat al sinds 1996. De Full Moon Party op Zanzibar is ooit begonnen als een klein feest van een vriendengroep samen met wat gasten van dit resort. En terwijl het resort groeide, groeide ook de populariteit. Inmiddels is het een evenement waar duizenden bezoekers vanuit de hele wereld op af komen. Muzikanten en acrobaten zorgen voor topentertainment, terwijl jij swingt op het ritme van Afrika.

Vlakbij Kendwa Rocks vind je het gloednieuwe Riu Jambo. Om de soms opdringerige beach boys met hun verkoopwaar te omzeilen, pak je voor de 2 kilometer naar de Full Moon Party het best een taxi. En wel zo fijn: bij Riu Jambo is je verblijf All Inclusive. Dat betekent dat ook de late night snack en het afzakkertje bij terugkomst inclusief is. Of je schuift gelijk aan bij het ontbijt als je het licht hebt uitgedaan op de Full Moon Party van Zanzibar. Ben je op zoek naar een laid back sfeer met veel backpackers en kitesurfers? Dan kies je voor een verblijf in Paje of Jambiani in het zuidoosten van Zanzibar. Bijvoorbeeld vanuit het Dhow Inn Boutique Hotel ontdek je gemakkelijk per fiets dit deel van het eiland.

En, waar vier jij de volgende volle maan? De keuze is reuze, want ook in Australië, Ecuador en India beleef je toffe Full Moon Parties. Ontdek je Thailand liever bij daglicht, dan is een rondreis misschien iets voor jou.

Lees meer over: Afrika   Azië   Europa   Hotspots   Ibiza   Spanje   Thailand   Zanzibar   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen