5x goedkope activiteiten voor op reis

Je wil veel van de wereld zien, maar vaak moet je ook rekening houden met je budget. Want goedkoop je bestemming leren kennen, kan dat eigenlijk wel? Met deze vijf activiteiten ontdek je op een low budget manier je volgende vakantiebestemming. En als reizen er even niet in zit, werken deze ideeën ook prima in je eigen omgeving.

1. Ontdek je bestemming tijdens een wandeltocht

Een wandeltocht is dé manier om een stad te verkennen. Je ziet niet alleen de bezienswaardigheden van dichtbij, maar proeft ook de sfeer van de stad. Afhankelijk van je budget leer je al wandelend meer over de stad kennen. Met een zelfstandige audiotour, zoals deze in Parijs, ontdek je een stad helemaal op eigen tempo. Ook bestaan er wandeltochten met een gids die bijna gratis zijn. Het is niet alleen leuk om een wandeling op reis te doen, maar wat dacht je van een wandeltocht om je eigen stad nog beter te leren kennen?

2. Duik in de kunstwereld met gratis museumdagen

Veel musea bieden gratis toegang op bepaalde dagen of tijdstippen. Zo bezoek je bijvoorbeeld het Museo del Prado in Madrid gratis vanaf twee uur voor sluitingstijd en op speciale feestdagen. Ook in steden als Berlijn en Barcelona openen veel musea hun deuren gratis op de eerste zondag van de maand. En in het Verenigd Koninkrijk zijn de meeste nationale musea altijd gratis te bezoeken. Dus als je in Londen bent, geniet dan van gratis kunst in The National Gallery en Tate Modern. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook musea waar je zelf bepaalt hoeveel je wilt betalen, zoals The Met en het American Museum of Natural History in New York.


Op zoek naar een goedkope verre bestemming? Hier vier je voordelig vakantie


3. Ga op jacht naar street art

Wie zegt dat kunst alleen in musea hangt? Laat je verrassen door de kleurrijke wereld van street art. Veel steden zoals Parijs en New York hebben street art om te bewonderen. Wandel door wijken met graffitikunst en geniet van de creativiteit van lokale kunstenaars. Het is een leuke manier om jezelf onder te dompelen in de cultuur van een stad en tegelijkertijd het perfecte plaatje voor je Instagram te schieten. Met de app ‘Street Art Cities’ ontdek je gemakkelijk street art in steden over heel de wereld.

4. Wandel of huur een fiets

Ontdek je bestemming op een ander manier zoals te voet of met de fiets. Niet alleen bespaar je geld in vergelijking met andere vervoersmiddelen, maar je ziet zo ook interessante plekken en verborgen parels die je anders zou missen. Als je wat verder weg wilt gaan, huur dan een fiets. Het is een snelle en leuke manier om je te verplaatsen. Valencia en Kopenhagen zijn twee steden die perfect zijn om te ontdekken met de fiets.


Ontdek de leukste bestemmingen voor een goedkope vriendinnenvakantie


5. Zoek de lokale eettentjes

Lekker eten op je bestemming hoeft niet duur te zijn. Probeer street food, bezoek de markt of doe boodschappen in een lokale supermarkt. Vaak vind je daar producten die je thuis niet kunt krijgen. Als je een echte foodie bent, neem dan deel aan een food tour. Op deze manier verken je de wijken van je bestemming met tal van heerlijke specialiteiten om te proeven. Tip: Zoek restaurants in zijstraatjes en iets verder van het centrum af. Deze zijn vaak goedkoper en worden ook bezocht door de locals.

Met deze betaalbare activiteiten leer je nog steeds je vakantiebestemming echt kennen. Ga je op vakantie met kinderen? Lees dan onze tips voor een budget vakantie met kinderen.

Lees meer over: Budget   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen