Inpakken en wegwezen: 5 slimme handbagage tips van een stewardess

Koffers pakken, voor de gemiddelde mens komt dit met een beetje mazzel een aantal keer per jaar voor. Voor mij is het anders; ik pak mijn koffers een aantal keren per week en mag dit dan ook als een van mijn kwaliteiten beschouwen. Om het inpakken van mijn koffers zo makkelijk mogelijk te maken gebruik ik lijstjes. Het verschilt per bestemming wat ik meeneem. Soms resulteert dit in een stapel koffers, de zogeheten TUI toren. Zelfs op Europese retourvluchten pak ik mijn bikini in: je weet maar nooit op welk strand je belandt.

Handbagage inpakken: wat heb je echt nodig

Een deel van de TUI toren, mijn handbagage, neem ik mee aan boord. In mijn handbagage vind je o.a. mijn boordschoenen (nee, ik loop niet de gehele vlucht op hakken), schort, visa, vaccinatieboekje, medisch rapport en overige werkspullen. Alles wat ik niet nodig heb tijdens de vlucht of wat ik niet aan boord mag vervoeren gaat het ruim in. De ruimte aan boord is beperkt en daarom neem ik zo weinig mogelijk handbagage mee. Om je een handje te helpen met het inpakken voor je volgende vliegreis deel ik mijn handbagage tips. Dit heb je echt nodig tijdens de reis:

Reispapieren

Zonder ID of paspoort ga je niet mee op vakantie. Stop die dus zeker in je tas en zorg ook dat je makkelijk bij je reispapieren kan (paspoort, identiteitsbewijs, boardingpass, boekingspapieren etc.). Op de luchthavens heb je ze soms meerdere malen nodig.

Geld

No worries, aan boord of op bestemming kan je altijd nog kopen wat je bent vergeten. Zorg wel dat je contant of met creditcard kunt betalen, pinnen kan nog niet aan boord bij TUI fly.

Water

De gefilterde lucht in de cabine is droog en op hoogte verlies je veel vocht. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken tijdens je vliegreis. Koop of vul een waterfles achter de douane voordat je gaat boarden en blijf gehydrateerd onderweg.

Warme kleding

Je gaat dan misschien naar een zonovergoten eiland waar het lekker warm is, maar eerst moet je nog een aantal uren vriezen, ehh vliegen. In het vliegtuig kan het flink koud worden. Neem een vest, trui of sokken mee om lekker warm te blijven tijdens de vlucht.

Vliegvertier

Vliegt de tijd aan boord niet snel genoeg voorbij? Neem wat vliegvertier mee voor onderweg, zoals een boek, tijdschrift of een fijne podcast. Download de laatste afleveringen van je favoriete serie of leef je uit met het Inflight Entertainment en het Boeing Binge Watching kan beginnen.

Travel light

Tip: Als je er zeker van wil zijn dat je handbagage altijd aan boord mee mag, gebruik dan een (rug)tas die onder de stoel past. Zo heb je altijd je spullen bij de hand. Bijkomend voordeel: je hoeft niet te worstelen met de bagagebakken. Passen je spullen echt niet in een tas, neem dan een kleine trolley mee die voldoet aan de richtlijnen.

Inpakken klaar? Vliegen maar! Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor het inpakken van je handbagage. Ben je toch nog wat vergeten? Geen stress, vraag het de stewardess!

Luchtkusje,
Miss van Os

Miss van Os gaat de wereld over als Cabin Attendant bij TUI fly. Vliegen is haar passie en ze schrijft graag over haar leven in de lucht. Op haar blog lees je vanalles over haar droombaan als stewarde...

Gerelateerde verhalen