Inpakken en wegwezen: 7 slimme handbagage tips van een stewardess

Koffers pakken, wat hebben we het gemist de afgelopen tijd! Voor de gemiddelde mens kwam dit met een beetje mazzel een aantal keer per jaar voor. Voor mij is het anders; voordat Corona om de hoek kwam kijken, pakte ik mijn koffers een aantal keren per week en mag dit dan ook als een van mijn kwaliteiten beschouwen. Om het inpakken van mijn koffers zo makkelijk mogelijk te maken gebruik ik lijstjes. Het verschilt per bestemming wat ik meeneem. Soms resulteert dit in een stapel koffers, de zogeheten TUI toren. Zelfs op Europese retourvluchten pak ik mijn bikini in: je weet maar nooit op welk strand je belandt.

Handbagage inpakken: wat heb je echt nodig

Een deel van de TUI toren, mijn handbagage, neem ik mee aan boord. Daarin vind je o.a. mijn boordschoenen (nee, ik loop niet de gehele vlucht op hakken), schort, visa, vaccinatieboekje, medisch rapport en overige werkspullen. Alles wat ik niet nodig heb tijdens de vlucht of wat ik niet aan boord mag vervoeren gaat het ruim in. Omdat we de bagagebakken nu niet mogen gebruiken, is de ruimte voor handbagage aan boord nog beperkter. Voor de spullen die je nodig hebt tijdens de vlucht gebruik je een tas die onder de stoel voor je past. Neem je toch een trolley mee op reis, dan mag je deze gratis inchecken in het bagageruim. Om je een handje te helpen met het inpakken voor je eerste vliegreis na lange tijd deel ik mijn handbagage tips. Dit heb je echt nodig tijdens de vlucht:

Reispapieren

Zonder ID of paspoort ga je niet mee op vakantie. Stop die dus zeker in je tas en zorg ook dat je makkelijk bij je reispapieren kan (paspoort, identiteitsbewijs, boardingpass, boekingspapieren etc.). Op de luchthavens heb je ze soms meerdere malen nodig. Vergeet deze keer ook je gezondheidsverklaring niet. Dit is namelijk verplicht voor alle reizigers naar het buitenland. Je kunt het formulier hier downloaden en de verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden uitgeprint en ingevuld.

Pinpas

No worries, op de luchthaven, aan boord of op bestemming kan je altijd nog kopen wat je bent vergeten. Anders dan je van ons gewend bent, kan je tijdens je vlucht op dit moment alleen met je pinpas of creditcard betalen. Houd er wel rekening mee dat we een kleiner assortiment hebben, minder vaak langskomen en geen duty-free artikelen aanbieden.

Mondkapjes

Je hebt er wellicht al een paar keer kennis mee mogen maken: het mondkapje. Ook op het vliegveld en aan boord van onze vliegtuigen is het dragen daarvan verplicht. Zorg ervoor dat je er voldoende meeneemt voor zowel de heen- als terugreis, want iedere vier uur moet je je mondkapje vervangen.

Toilettasje

Het is altijd prettig om je even op te frissen aan boord. Daarom is het handig om bijvoorbeeld een toilettasje met handgel, zakdoekjes en reinigingsdoekjes, mee te nemen aan boord.

Eten en drinken

Ook al is er wat te koop in het vliegtuig, in Corona-tijden is het aanbod iets minder. Simpelweg om besmettingsgevaar te voorkomen. Je doet er dus goed aan om zelf ook iets bij je te hebben. Zo eet je wanneer je trek hebt. De gefilterde lucht in de cabine is droog en op hoogte verlies je veel vocht. Daarom is het belangrijk om water te drinken tijdens je vliegreis. Koop of vul een waterfles achter de douane voordat je gaat boarden en blijf gehydrateerd onderweg.

Warme kleding

Je gaat dan misschien naar een zonovergoten eiland waar het lekker warm is, maar eerst moet je nog een aantal uren vriezen, ehh vliegen. In het vliegtuig kan het flink koud worden. Neem een vest, trui of sokken mee om lekker warm te blijven tijdens de vlucht.

Vliegvertier

Vliegt de tijd aan boord niet snel genoeg voorbij? Neem wat vliegvertier mee voor onderweg, zoals een boek, tijdschrift of een fijne podcast. Download de laatste afleveringen van je favoriete serie of leef je uit met het Inflight Entertainment en het Boeing Binge Watching kan beginnen. Vergeet dan alleen niet je eigen oordopjes mee te nemen. Zorg er ook voor dat je telefoon en tablet goed opgeladen zijn. Het is helaas niet toegestaan om een powerbank te gebruiken aan boord. In de Boeing 767 en 787 is er een USB-oplaadpunt aanwezig. Lege telefoons zijn hier verleden tijd. Vergeet dus niet je USB-kabel in je handbagage te stoppen!

Inpakken klaar? Vliegen maar! Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor het inpakken van je handbagage. Neem voordat je op reis gaat al onze Corona maatregelen op de luchthaven en aan boord nog eens rustig door. Zo zorg je ervoor dat je veilig en onbezorgd op vakantie kunt.

Luchtkusje,

Miss van Os

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Goed voorbereid   Samen weg  
Gerelateerde verhalen