Help, mijn man is een adrenaline-junkie: 5x zo zorg je toch voor een geslaagde vakantie

Je knippert met je ogen en er is alweer een week voorbij gevlogen. Een week waarin jij en je wederhelft elkaar weer eens veel te weinig hebben gezien of gesproken. De wil is er, maar door werk, sport en sociale afspraken leven jullie steevast langs elkaar heen. Tijd voor wat quality-time, tijd voor vakantie. Relaxend in de zon hebben jullie namelijk meer dan genoeg tijd voor elkaar. Althans, dat dacht je. Want het geheel pakt toch elke keer net een beetje anders uit.

Hij wil actie

Terwijl jij het liefst uren samen op een strandbedje ligt, orerend over het leven, wil de man actie. En snel een beetje. Hoe je er toch nog voor zorgt dat je genoeg tijd samen doorbrengt zonder dat de een steeds mokkend met een tennisbatje in de hand staat, en de ander zich aan (strand)bed gebonden voelt? Hier vijf tips.

1. Verdeel de dagen

Wissel actieve dagen af met rustige dagen. Zo is er voor ieder wat wils en ligt jouw favoriete moment altijd in het verschiet. Zwetend een berg op aan het klimmen? Adem in, adem uit. Morgen mag je weer de hele dag in ruststand.

2. Probeer samen iets nieuws

Iets nieuws uitproberen is altijd een goed idee, iets sámen uitproberen nog een beter idee. Wie weet ontdekken jullie zelfs wel een activiteit die jullie beiden heel erg leuk vinden.

3. Sluit de dag af met mooi diner

Met lekker eten kun je bijna iedereen wel blij maken. Plan daarom standaard aan het eind van de dag een etentje met elkaar in. Mocht je elkaar die dag onverhoopt wat weinig hebben gesproken, dan haal je dat op dit moment alsnog in. Onder het genot van een hap, een drank, en de ondergaande zon. Zo zit je er thuis toch niet zo snel bij.

4. Plan een massage

Want een massage is ook een soort activiteit. Al zul je je adrenalineverslaafde man er hoogstwaarschijnlijk wel even heen moeten sleuren. Maar eenmaal op die massagebank zul je hem ongetwijfeld nergens meer over horen klagen. In het beste geval houdt ie dat zen-moment zelfs nog een paar uur vast ook.

5. Toch een activiteit doen op een rustige dag

Stranddag op de planning? Een flinke strandwandeling of een potje snorkelen is niet alleen leuk voor hem, maar ook voor jou. Beweging is immers goed voor lichaam en geest, en híj is meteen weer wat energie kwijt. Kan hij daarna weer een paar uur op zijn strandbedje liggen. Of nouja, met een uur zijn we ook al heel tevreden.

Lees meer over: Travel hacks   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen