Onder, op en in het azuurblauwe water van de Malediven

Denk je aan de Malediven, dan denk je aan… juist, azuurblauw water overal waar je kijkt. Al dat water om je heen bedelt om aandacht en het zou bijna grof zijn om dat te negeren. Niet doen hoor, daar heb je alleen jezelf mee. Ga zwemmen, dobberen, spetteren en wandelen door de branding, het hele eiland rond en dat nog een keer: niks is fijner dan, rozig van het zout en hijgend van een watergevecht, op je strandbed neer te ploffen. Wat er naast luieren nog meer te doen is op en in het water van de Malediven, lees je hier.

Duiken en snorkelen

Het water is zo onwaarschijnlijk blauw en kraakhelder en er zijn zoveel tropische vissen met dank aan de koraalondergrond van de atols dat de onderwaterwereld fascinerend is. Duiken is dus echt een aanrader. Ook alle niet-duikers kunnen hun lol op: om diezelfde reden (de witte koraalbodem) kun je mijlenver (sort of speak) turen. Sterker nog: we zagen felgele, doorzichtig witte en lila-blauwe vissen rond onze tenen schieten, zelfs zonder snorkel. Met snorkel werd het nog waanzinniger. Het Riu Palace Maldivas heeft een uitgebreide duik- en snorkelverhuur en ontzettend ervaren, geduldige mannen en vrouwen die je aan de hand meenemen (als je wil), en die meer ervaren waterratten met een grap en een grol uitdagen tot meer. Voor een paar euro ben je de hele dag onder de pannen. Of beter: onder water. Nog een tip: loop tijdens eb van het eiland af, de zee in, en kijk goed om je heen. Net na het regenseizoen (dat tot oktober loopt) is de kans groot dat je kleine, ongevaarlijke haaien ziet zwemmen.

Huur een boot

Vanuit het hotel kun je ook een rit op de waterscooter boeken: kicken! Doe dat, of boek voor 500 dollar een dag op een boot. Dat klinkt misschien prijzig (je dacht immers op een all inclusive resort te zitten) maar wij deden zelden iets dat het meer waard was. Voor die 500 dollar ga je bijna de hele dag op pad met een luxe boot en twee man bemanning. Er staat een kist vol lekkers aan boord en je mag zelf aangeven wat je wil zien. We bezoeken twee so called local eilanden en zien een eeuwenoude kerk, zwaaien naar schoolkinderen en wandelen over een zandbank (het mooiste natuurschoon dat ik ooit heb gezien – zo moet ‘alleen op de wereld’ voelen). En we spotten dolfijnen, gluren binnen bij de buren van de naastgelegen resorts én bij een van de duurste restaurants ter wereld waar je onderwater kunt eten. We sluiten af met een bezoek aan een verlaten eiland, vol tropische vogels en roggen in het water. Onvergetelijk en je zou het vanaf je strandbed allemaal gemist hebben. Probeer het zo te plannen dat je de zonsondergang meepikt: die is op de Malediven een ware show off en vanaf het water is-ie zo mogelijk nog indrukwekkender.

Een plons in het zwembad

Nu we het er toch over hebben: het Riu Palace Maldivas resort heeft eveneens een ontzettend groot en fijn zwembad met de zee op steenworp afstand. Dat blijft toch wel echt de ultieme luxe hoor: baantjes trekken (van en naar de bar in het zwembad, uiteraard), en voor de afwisseling een plons in zee.

Waterpret gegarandeerd

Kinderen mee? Goed plan! Hoewel het resort nog nét wat meer baby- en honeymoon roept dan kindervakantie is het absoluut een aanrader om de kids wel mee te nemen. Niet in de minste plaats vanwege al dat water: door de atol waarbinnen het eiland ligt, kon onze mini van nog geen twee jaar meters en meters wandelen en dollen zonder kopje onder te gaan. Lekker onbezorgd! We gooiden hem over (tot zijn grote plezier), schommelden hem tussen de palmbomen in slaap in een hangmat, droegen water naar de zee (letterlijk) en spetterden wat af. Dat verveelde ons eerlijk gezegd amper, en hem ook niet, al was hij binnen ongeveer één minuut verknocht aan de Riu kidsclub. Trampoline-springen, met andere kindjes spelen, nog meer spetteren in het pierenbad en aansluiten bij een van de vele mini shows die de staf weggeeft. En toen weer rap de zee in om af te koelen.

Lees meer over: Azië   Hoteltips   Malediven   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen