Het is weer gebeurd… ik ben verliefd!

Ik hou van eilanden. Ik ben op de mooiste plekken geweest, maar eilanden voelen altijd extra bijzonder. Alsof je loskomt van de wereld, omdat de zee je omringt. Alsof er andere regels gelden, als in een soort hippievrijstaat. Ik denk dat mijn liefde voor eilanden ontstaan is op Curaçao, de plek waar mijn moeder opgroeide. Een keer in de zes jaar, als mijn ouders weer voldoende gespaard hadden, vlogen we erheen en logeerden de hele zomervakantie bij mijn opa en oma.

Verliefd op eilanden

De andere vakanties verbleven we op campings in Frankrijk en Noord-Spanje, dus dit was echt een totaal andere wereld voor mij. De ruige natuur met cactussen, wel zeven keer zo groot als ikzelf. De knalturqoise zee waar je snorkelend de meest kleurrijke vissen en het mooiste koraal kon zien. Maar vooral de manier van leven, het relaxte sfeertje. De barbecues op zondagmiddag als de locals hun auto’s het strand opreden. Hun hele huisraad installeerden ze in het zand, inclusief oma’s in hun luie stoel, baby’s in boxen en hele geluidsinstallaties. Het vuur ging aan, biertjes werden geopend en worstjes gedraaid. Heerlijk! Sindsdien ben ik op veel eilanden geweest, en allemaal hebben ze me op een andere manier betoverend. Het serene Sri Lanka, het swingende Cuba, maar ook ons eigen Waddeneilanden waar je je er meteen even helemaal uit voelt.

Die heerlijke sfeer

En op Holbox gebeurde het weer; ik werd verliefd op een eiland! De eerste keer dat ik er was, stormde en regende het de dag van aankomst. Toen het weer wat rustiger was en ik ‘s avonds een stukje ging wandelen om de boel te verkennen, was ik enigszins teleurgesteld. Ik zag amper restaurantjes of barretjes, het leek allemaal wat gezapig. Niks bleek minder waar toen de volgende dag de zon weer scheen! Plastic stoeltjes waren neergezet op het strand, op provisorische barretjes stonden flessen drank, muziek klonk uit boxen en halve olietonnen deden dienst als bbq’s. Ineens waren er overal restaurants en barretjes! Ik at er heerlijke gegrilde vis en dronk de lekkerste cocktails. Het was dat rommelige, beetje houtje touwtje sfeertje waar ik helemaal verliefd op werd.

Complete rust

Samen met mijn beste vriendin Miriam, keerde ik terug naar een van mijn favoriete eilanden. Op Holbox rijden geen auto’s, alleen golfkarretjes, wat alleen maar meer bijdraagt aan de vrolijke beleving. De mooiste en kleurigste muurschilderingen maken dat je een constante glimlach nauwelijks kan onderdrukken. We sliepen in een superfijn hotelletje aan zee, aten, dronken, zwommen, huurden fietsen om het eiland te verkennen, dansten, lieten ons masseren en luierden in hangmatten in zee. Inmiddels zijn er ook een stuk meer luxe resort en beachclubs, maar alles ademt nog steeds die heerlijke Caribische relaxte sfeer waar ik snel weer naar terug wil!

Lees meer over: Caribisch gebied   Mexico   Pure ontspanning   Samen weg  
Gerelateerde verhalen