Hippe restaurants in Wenen: 6x de beste adresjes

Denk je aan de Weense keuken, dan kun je niet om de typische klassieke gerechten zoals een wienerschnitzel, apfelstrudel en sachertorte heen. Maar ga je eten in Wenen, dan vind je natuurlijk veel meer lekkers. We zijn aangenaam verrast door verborgen parels, de beste pizza in jaren en geweldige tips van locals. Ik neem je mee naar mijn favoriete restaurants in Wenen.

Bacco, Tabacco & Venere

Wanneer je aan het shoppen bent in de gezellige Margaretenstrasse, pauzeer dan even voor de lekkerste Italiaanse lunch. Uitbater Alberto laat je meteen thuis voelen in zijn gezellig ingericht restaurant. Er zitten veel locals en je eet er alles super vers en met de meeste zorg bereid. Natuurlijk ook open voor een diner. (Margaretenstrasse 36)

Pizza Randale

Om in de Italiaanse sfeer te blijven, een pizza smaakt altijd. Het barst van de Italiaanse restaurants in Wenen en Pizza Randale ligt in de gezellige buurt Kettenbrückengasse tussen allerlei boetieks. Het ziet er niet alleen hip uit, de pizza’s zijn er ook heerlijk vers: rechtstreeks uit een houtskool oven. Wij hebben prachtig weer, dus zitten op het terras in één van de leukste straten van Wenen. (Kettenbrückengasse 1)

Glacis Beisl

Een topper die ik als tip krijg van een local in Wenen. Je eet er streekgerechten zoals een goede wienerschnitzel met een streekbiertje. Helaas is het razend populair en is het slim om te reserveren. Dus als je van plan bent om naar Wenen te gaan, boek dan vooraf je tafel. Dat hadden wij jammer genoeg niet gedaan, maar de eigenaresse van dit hippe restaurant in Wenen heeft wel een andere tip voor ons: Amerlingbeisl. (Breite Gasse 4)

Amerlingbeisl

Een van de mooiste restaurants in Wenen. Met een gezellig terras en een ruime kaart vol streekgerechten en gezonde salades. Iedereen vindt hier wel iets naar zijn smaak. Het is echt een verborgen parel, want je zou er zo voorbij lopen. M’n moeder wil graag een klassieke wienerschnitzel eten en dat kan gewoon niet beter dan op deze plek. Het met lampen versierde terras ligt wat verscholen achter een binnenplaats. Zeker een bezoek waard tijdens je citytrip Wenen als je op zoek bent naar hippe restaurants. (Stiftgasse 8)

Corbaci

In de zomer zit je in restaurant Corbaci gezellig buiten, maar neem zeker binnen eens een kijkje. En sla daarbij het plafond niet over: helemaal in de stijl van de gerechten. In dit Weense restaurant eet je bijvoorbeeld falafelsalades uit de Arabische keuken, maar ook Weense klassiekers zoals een schnitzel of apfelstrudel. (Museumplein 1)

Aurora Rooftop Bar

Heel fijn om je bezoek aan het Belvedere Paleis af te sluiten met een bezoek aan de Aurora Rooftop bar. Bovenop het dak van het Andaz hotel, in het industrieel centrum van Wenen tussen de kantoren en nieuwe gebouwen. Vraag naar de huiscocktail, een aanrader! En geniet van het zicht op de stad, bij voorkeur met zonsondergang. Een mooier panorama over de stad vind je niet. (Arsenalstrasse 10)

Naast eten in allerlei hippe restaurants is er natuurlijk nog veel meer te doen in Wenen. Hier lees je mijn tips en hotspots Wenen, voor een uniek weekend weg met z’n tweeën.

Lees meer over: Eten & drinken   Europa   Oostenrijk   Stedentrips   Wenen  
Gerelateerde verhalen