Hoe ik me door Netflix en een wijnapp liet rondleiden

Portret Sanne Vogel

Koken is mijn allergrootste hobby en reizen is voor mij één grote inspiratiebron om nieuwe recepten te bedenken. Het woord foodies is bedacht voor mij en mijn verloofde Melchior. Daar ben ik absoluut zeker van. Niks maakt ons zo gelukkig en ontspannen als een prachtig bereid gerecht en een goed glas natuurwijn. Dat is wijn zonder chemische toevoegingen en zonder extra sulfiet. Leuk weetje: je krijgt er ook een stuk minder hoofdpijn van. Als we reizen, zijn het niet de toeristische trekpleisters die ons door een stad leiden, maar de restaurants, biologische markten, foodstands en wijnbars. Dus zeg je Kopenhagen, dan zeg je niet de kleine zeemeermin, maar natuurwijn en top restaurants. Ik neem je graag mee in mijn verrassende voorbereiding voor een zinnenprikkelende city trip.

Wijnapp RAISIN

Via de app vind je leuke plekjes met natuurwijn op de kaart. Deze app gebruik je wereldwijd, en is een echte aanrader. Zo belandden we na aankomst in Kopenhagen direct in de Apollobar. Nog een leuk weetje over natuurwijn: op plekken waar ze dat schenken, werken altijd enorme liefhebbers. We hebben de leukste gesprekken over wijnen, cultuur en natuurlijk over eten. Zo ook hier. De barjongen begon meteen een lijstje te maken met zijn favoriete restaurants. Ook Ved Stranden 10 is een supergezellige plek, vol huiskamerzitjes, met onwaarschijnlijk veel soorten natuurwijn per glas en bevlogen sommeliers. La Dispensa is ook een pareltje, achterin het winkeltje is een super schattig barretje.

Restaurant Amass

Een andere inspiratiebron voor ons is Netflix. We kijken oneindig veel series over eten, chef-koks en restaurants. Een paar goede series zijn bijvoorbeeld Chef’s Table, Somebody feed Phill, Ugly Delicious en Salt Fat Acid Heat. Watertandend zitten we aan de buis gekluisterd terwijl we onze bucketlist uitbreiden. Toen Kopenhagen geboekt was reserveerden we dan ook meteen bij Amass, uit Somebody feed Phil. Je vindt het op een oud industrieterrein. Ze verbouwen hun eigen groenten achter het restaurant. Ze werken zo duurzaam mogelijk en gooien zo min mogelijk weg. Zo maken ze Miso van restjes citroenschil. Ze kookten voor mij op aanvraag speciaal 7 gangen veganistisch. Het eten was waanzinnig goed, misschien wel het beste restaurant waar we ooit hebben gegeten. De chef-kok Matt Orlando komt van het wereldberoemde Noma wat om de hoek zit. Wil je daar een plekje bemachtigen, reserveer dan maanden van tevoren. Het was gesloten toen wij in Kopenhagen waren. Een goede reden om terug te gaan dus! Na Amass kan ik je ook Manfreds, Vaekst en Geist aanraden. Je proeft er echt de liefde in de gerechten.

De app Happy Cow

Eten in Kopenhagen

Ook de app Happy Cow is heel handig. Daar vind je alle veganistische en vegetarische restaurants op een rijtje. Zo aten we bizar lekkere pizzastukken en vegan cheeses bij Madenitaly. Tot slot aten we bij Plantepølsen de beste vegan hotdogs die we ooit geproefd hebben. Voor ons is lekker eten en drinken dé manier om een stad en haar inwoners te leren kennen. We laten ons leiden door onze smaakpapillen en gebruiken daarbij apps, online series én tips van locals. En dat kan ik iedereen aanraden.

Zou jij Kopenhagen ook een keer willen bezoeken? Bekijk dan alle stedentrips die TUI aanbiedt.

Meer lezen over Kopenhagen

Regisseur, actrice en schrijfster Sanne Vogel heeft twee grote hobby’s: koken en reizen. Tijdens haar reizen doet ze inspiratie op voor nieuwe gerechten, films en verhalen. Ze maakt zo duurzaam moge...

Gerelateerde verhalen
Barcelona TUI Garanties 5 minuten
Twee zielen, één vakantiegedachte

15 februari 2019 door

Oostenrijk Kinderen zijn de baas 5 minuten
Eerste keer op wintersport met kinderen

1 maart 2018 door

Spanje Alleen op de wereld. Bijna… 5 minuten
Tenerife, maar dan zonder zand

12 december 2018 door

Griekenland Alleen op de wereld. Bijna… 5 minuten
Irritante Nederlanders? Zo ontloop je ze

14 december 2018 door

#discoveryoursmile