5x de mooiste hotels voor een duurzamere vakantie

Het is bijna net zo leuk als reizen: dromen over reizen die je nog wil maken. Hoe fijn is het dan om te dromen over de mooiste hotels die ook nog eens duurzamer zijn? In dit artikel vertellen we je hoe je ook tijdens je vakantie rekening houdt met het milieu zonder ook maar iets te hoeven missen aan luxe of kwaliteit. Dat wordt een heerlijke duurzamere vakantie.

1. Apollonia Beach & Spa – Kreta

All Inclusive, een uitgebreide spa, aan het strand en een waterpark voor de kids. Bij de gedachte aan de helderblauwe zee en smakelijke souflaki dromen we helemaal weg. Hotel Apollonia Beach & Spa in Amoudara is een van de mooiste plekken voor een vakantie op Kreta. Het personeel doet er alles aan om jou in de watten te leggen. Wat het hotel extra speciaal maakt? Duurzaamheid zit in het DNA. In dit hotel geniet je van vers fruit uit de weelderige biologische tuinen, waar het ook heerlijk struinen is. Het hotel zet zich in voor het milieu, bijvoorbeeld met clean up-activiteiten. En wist je dat dit hotel het eerste vegan restaurant op het eiland heeft? Een echte duurzamere trendsetter dus; dat is dubbel genieten tijdens je duurzamere vakantie.

2. Gloria Palace Amadores – Gran Canaria

Hotel Gloria Palace Amadores is een van de mooiste hotels op Gran Canaria voor een duurzamere vakantie. Het hotel ligt bovenop een klif waardoor je vanuit je hotelkamer en vanuit het zwembad uitkijkt over de zee. In dit hotel zorgen ze goed voor de gasten én voor het milieu. Terwijl jij je ontspant in het zwembad gevuld met zeewater en vervolgens naar de sauna slentert of een hydromassage neemt, wordt achter de schermen hard gewerkt aan duurzaamheid. Zo gebruikt het hotel 25% groene energie en is de wasserette energie-efficiënt. Daar merk je trouwens niks van als je je wentelt in luxe tijdens een van de 28 wellnessbehandelingen. Dag naar het strand? Het hotel ligt tussen Playa de Amadores en Playa de Puerto Rico in. Terwijl je op het windstille Playa de Amadores luiert tussen de rotsen, wappert de blauwe vlag voor netheid, helder water en zorg voor het milieu. Dat maakt het nog fijner dobberen op het helderblauwe water.


Lees ook: Om bij weg te dromen: 5 x de mooiste infinity pools.


3. TUI BLUE Palm Garden – Turkse Rivièra

De warme zon op je huid, glijbanen voor de kids en vooral heel veel lekker eten. Direct aan de Turkse Rivièra ligt TUI BLUE Palm Garden. Dit luxe hotel is een van onze favorieten en heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie voor jong en oud. De kamers liggen verspreid in de palmentuin, dus je bent omgeven door groen en toch aan zee. En niet alleen je hotelkamer is omgeven door groen. Met het duurzaamheidslabel is dit de ideale plek voor een duurzamere vakantie in Turkije. Voor wie lekker eten houdt is dit een waar paradijs. De chef heeft zijn eigen groenten- en kruidentuin waaruit hij de ingrediënten haalt voor de lekkerste gerechten. Of je nu vegetarisch, vegan of low-carb wil eten: er staat altijd iets voor je op het menu. En natuurlijk verser dan vers. Onze aanrader tijdens een verblijf bij TUI BLUE Palm Garden: boek een kookles bij de directeur van het hotel en leer alles over de lokale cuisine.

4. Naturhotel Leitlhof – Dolomieten

Stel je eens voor: vanuit je hotelkamer kijk je uit over de prachtige bergen van de Dolomieten. Kies voor Naturhotel Leitlhof en je krijgt dat droomuitzicht cadeau. Het hotel ligt vlak voor de bergen en wordt omgeven door natuur. Hier vind je alles wat je hart begeert. Van het zwembad en de massageruimtes tot aan de sauna’s: in de wellness word je heerlijk vertroeteld. Liever op avontuur? Een gids neemt je graag mee op wandel- en fietstochten die je naar de mooiste plekken brengen. Leuk om te weten: het hele hotel is voorzien van eigen stroom en energie en heeft een eigen bio boerderij, wat je proeft in de lekerste gerechten. Droom je al weg bij het idee van een duurzamere vakantie in Italië? Wij namelijk wel.

5. The Cliff Bay – Madeira

Tot slot dromen we weg bij een duurzamere vakantie op het Portugese bloemeneiland Madeira. Van weelderige tuinen vol bloemen tot aan het adembenemende uitzicht over de Atlantische Oceaan: alleen al vanwege de ligging is hotel The Cliff Bay betoverend. Het luxe 5-sterrenhotel ligt bovenop de natuurlijke kaap van de hoofdstad Funchal. Rust en welzijn vind je hier in overvloed. Laat je verwennen in de spa, neem een duik in zee en proef de lekkerste gerechten. Daarvoor hoef je niet ver, want het restaurant van het hotel heeft maar liefst twee Michelinsterren. Het hotel staat bekend om de goede service, en zorgt ook nog eens goed voor het milieu. Zo heb je dat lekkere warme water te danken aan de zonnepanelen, vind je op je bord de lekkerste lokale producten en is het fijn om te weten dat het hotel de lokale bevolking steunt.

Gerelateerde verhalen