Naar Ibiza met kids? Zó wordt het een feest

Misschien ken je Ibiza vooral als feesteiland. Maar er is zo veel meer te doen dan dansen tot in de late uurtjes. Want Ibiza heeft ook van alles te bieden voor een heerlijke familievakantie. Struin samen over de kleurrijke hippiemarkten, bouw zandkastelen op de kindvriendelijke stranden en ontdek samen Ibiza-stad. In dit artikel lees je hoe je vakantie naar Ibiza met kids een groot feest wordt.

Kindvriendelijk hotel op Ibiza

Na een korte vlucht van ongeveer 2 uur kan het feest op Ibiza met de kids beginnen. En dat feest begint natuurlijk met een kindvriendelijke accommodatie. Gelukkig zijn er heel wat hotels en appartementen met een rustige ligging en fijne familiekamers. Onze favoriet? TUI Magic Life Cala Pada in Santa Eulalia. De ruime appartementen zijn ideaal voor families en er is voor iedereen genoeg te beleven. Wat dacht je van sportieve activiteiten zoals boogschieten, volleyballen, voetballen en minigolven? Of plons vanaf de glijbanen zo het zwembad in. En terwijl de kids zich vermaken in de kidsclub, heb jij tijd om te ontspannen op een ligbed met een goed boek. Extra fijn: met een All Inclusive op Ibiza is alles inbegrepen.

Een auto huren om Ibiza met kids te verkennen

Met zo veel leuks te beleven op het resort zou je bijna vergeten om ook de rest van het eiland te verkennen. Een dag touren op Ibiza is zeker iets waar je tijd voor wil maken. En of je dit nou met of zonder de kinderen doet: een auto huren op Ibiza is altijd een goed idee. Het bespaart je dure taxiritten en je bent niet afhankelijk van de vertrektijden van een bus. En zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan met de kids op de achterbank het eiland verkennen? Rijd door het heuvellandschap vol pijnbomen, van strand naar strand of naar Ibiza-stad. Dat is nog eens heerlijk relaxed vakantie vieren in je eigen tempo.

Fietsen door Santa Eulalia

Een andere manier om het eiland te verkennen is op de fiets. Verblijf je bij TUI Magic Life Cala Pada? Ga dan mee met een van de georganiseerde fietstochten. Of stap zelf op een mountainbike om over zandpaden en langs pijnbomen de omgeving te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook eenvoudig een fiets (met kinderzitje) huren in Santa Eulalia. Volg de gekleurde paaltjes richting het binnenland en bezoek de biologische kinderboerderij Can Muson. Of maak een tussenstop bij het familiestrand Es Niu Blau voor een verkoelende duik. Dankzij de bomen op het strand vind je hier altijd wel een plek in de schaduw om even bij te komen.

Zandkastelen bouwen op kindvriendelijke stranden

Op zoek naar een kindvriendelijk strand tijdens je vakantie op Ibiza met kids? Dan is Cala Llonga the place to be. Deze rustige badplaats ligt tussen twee beboste bergen op nog geen 10 minuten rijden vanaf Santa Eulalia. Het strand loopt hier langzaam af en het fijne zand is perfect voor het bouwen van zandkastelen. Ook is er een strandwacht aanwezig die een oogje in het zeil houdt. Zijn je kinderen al wat ouder? Ga dan met het hele gezin waterskiën of windsurfen.

Een ander kindvriendelijk strand is Talamanca Beach, vlak bij Ibiza-stad. Langs het 25 meter lange strand loopt een houten promenade. Handig voor wie met de kinderwagen naar het strand gaat. En ook hier loopt het strand langzaam af, waardoor kinderen fijn kunnen spelen in het water.


Lees ook: dit zijn de 10 mooiste stranden van Europa.


Historie in Ibiza-stad

Je vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan Ibiza-stad, dat de inwoners van Ibiza zelf Eivissa noemen. Je vindt hier niet alleen authentieke boetieks en gezellige restaurants; ook een bezoek aan het historische centrum Dalt Vila is zeker de moeite waard. Loop onder de stenen poort door en langs witgepleisterde huizen, op naar de kerk Església de Sant Domènec, die boven de stad uittorent. De kids klauteren vrolijk langs de mandarijnbomen naar boven. En aangekomen bij het uitzichtpunt, is het plaatje van Ibiza-stad en de Middellandse Zee daarachter spectaculair.

Klimmen, klauteren en waterpret op Ibiza met kids

Als er iets is waar de kids gelukkig van worden (en jij stiekem ook) dan zijn het wel waterparken, themaparken en avontuurlijke activiteiten. Ga voor een dag vol waterpret op Ibiza met de kids naar Aqualandia in Talamanca. Dit waterpark is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen: er zijn kleinere glijbanen en ondiepe zwembaden. Voor meer spanning en sensatie zit je goed bij Aguamar in Playa d’en Bossa. Hier vind je glijbanen in andere soorten en maten. Durf jij van de steilste glijbaan van het park, de Black Hole?

Niet zo’n waterrat? Overal op het eiland zijn zowel indoor als outdoor speeltuinen voor de kids. En wat dacht je van klimmen en klauteren in het klimbos Acrobosc Ibiza. Met het hele gezin trotseer je hangbruggen, klimwanden, ziplines en andere hindernissen. Tip: ga ’s ochtends of aan het eind van de middag om het heetst van de dag te vermijden.

Hippiemarkt Las Dalias

Het laatste uitje dat niet mag ontbreken tijdens je vakantie op Ibiza met kids: een bezoek aan de hippiemarkt Las Dalias in Es Canar. Deze hippiemarkt bestaat al 30 jaar en is een van de oudste en bekendste hippiemarkten op het eiland. Je kijkt hier je ogen uit tussen de lokale producten, handgemaakte sieraden, schilderijen, hangmatten en nog veel meer. En de livemuziek en de kraampjes met eten en drinken maken je bezoek tot een feest. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten zoals schminken, knutselen en spelletjes spelen. Ze vermaken zich prima terwijl jij je laat masseren in de massagetent.

Heb je de smaak te pakken? Ontdek dan nog meer hippiemarkten op Ibiza.

Lees meer over: Familie   Hotspots   Ibiza   Spanje   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen