Inpaklijst voor cruise: heb je alles?

Je bent al aan het aftellen. Nog even en je gaat op cruise. Wat je allemaal meeneemt op cruise vakantie? Wij maakten een handige inpaklijst voor je, zodat je de belangrijkste spullen in ieder geval bij je hebt.

Cruise checklist

Inpakken voor een cruise ging nog nooit zo soepel. En nu snel weer genieten van je vakantiekriebels. Fijne reis!
Download de volledige cruise inpaklijst.

Denk je ook aan…

Kledingvoorschriften voor het diner. Een gala jurk of smoking is meestal niet nodig, maar nette kleding is zeker aan te raden. Een jas of dikke trui voor een eventuele kille wind op open zee.

Denk je ook aan…

Ben je zeeziek, maak dan een watje nat en stop het in je oor.

Denk je ook aan…

Een verrekijker en je fototoestel. Op cruise heb je vaak mooi uitzicht. Speur de horizon af met je verrekijker of maak een paar kiekjes.

Denk je ook aan…

Het aantal koffers. Op cruise heb je geen last van een bagagebeperking, maar de ruimte in de hut is beperkt. Ook hier geldt, less is more. Toch nog iets vergeten? De meeste cruiseschepen hebben winkels aan boord.

Ook handig om te weten: WiFi is niet gratis op een cruise. Je hebt niet altijd verbinding op zee. Download daarom van te voren leuke films op Netflix en maak een Spotify afspeellijst aan. Doe ook een bikini/zwembroek en zonnebrand in je handbagage, zodat je meteen kan genieten. Je koffers worden namelijk naar de hut gebracht.

Ga je vliegen voordat je aan boord stapt, dan hebben we nog wat handbagage tips voor je.

Lees meer over: Cruises   Inpaklijst  
Gerelateerde verhalen