Checklist marathon: op weg naar de finish

Heb jij alle marathons in Nederland al gelopen en ben je klaar voor een nieuw uitdaging? Wij maakten alvast een handige inpaklijst voor als je, zodat je onbezorgd buiten onze landgrenzen die prestatie neer kan zetten.

Checklist marathonreis

Tijdens de voorbereiding wil je natuurlijk maar 1 ding: je focussen op de wedstrijd. Je hebt geen tijd om te stressen over wat je wel en niet mee moet nemen. Print daarom de checklist uit en vink alles af. Zo staat niets je meer in de weg om de eindstreep te halen.

Download de volledige marathon inpaklijst hier

Denk je ook aan:

Gegevens om je startbewijs op te halen. Soms heb je het startbewijs al in huis, maar meestal niet. Ook handig: neem speldjes mee om je startbewijs vast te maken aan je shirt.

Denk je ook aan:

Oude kleding om je voor de start warm te houden en die je in het startvak kunt achterlaten. Ook kan een vuilniszak goed van pas komen. Ga er op zitten in het startvak of trek er een aan.

Denk je ook aan:

Sportvoeding voor onderweg en eten voor op je hotelkamer. Zo heb je altijd iets te eten bij de hand en weet je zeker dat je lichaam er goed op reageert.

Denk je ook aan:

Een sporthorloge (en de oplader) om je prestaties bij te houden. Daarnaast zijn oordopjes handig als je tijdens het lopen muziek wilt luisteren. Check wel van tevoren of je nog blij bent met je playlist.

Denk je ook aan:

Spierpijn en blaren! De kans dat je daar last van krijgt is namelijk groot. Pak daarom wat gelletjes en smeersels tegen spierpijn, sporttape, blarenpleisters en aspirine in. Knip altijd je teennagels voor de wedstrijd, dus neem voor de zekerheid een nagelschaartje of nagelvijl mee.

Denk je ook aan:

Het weer. Bekijk van tevoren het weerbericht en zorg dat je voorbereid bent. Neem zonnebrand, een sportzonnebril en pet mee, maar ook een regenjas of poncho en handschoenen.

Twijfel je nog om deze grote uitdaging aan te gaan? Lees hier onze 6 redenen waarom je een marathon in een wereldstad wilt lopen!

Lees meer over: Inpaklijst   Sportreizen  
Gerelateerde verhalen