Vakantie is… 10 inspirerende vakantie quotes & video

“Ga, vlieg, zwerf, reis, verken, ontdek, onderneem, beleef, avonturier”. Vakantiekriebels. Voor de een is dat het vooruitzicht van eindelijk rust, een kabbelende zee en een poederwit strand. Voor de ander is het puur avontuur. Wat vakantie voor jou ook is, haal er alles uit. Wij zetten de meest inspirerende vakantie quotes voor je op een rij, en beginnen met een video om bij weg te dromen. Droom je met ons mee?

“De toerist ziet wat hij graag wilde zien, de reiziger ziet wat hij ziet.” – G.K. Chesterton

Wie van de twee ben jij? Natuurlijk wil je ook de hoogtepunten van je vakantiebestemming zien. Maar de ware kunst van vakantie vieren is misschien wel oog hebben voor de details, de momenten met elkaar en de toevallige ontmoetingen. Ontdek waarom je vakantiegeluk niet in de grote dingen zit.

“Vakantie is.. dat gevoel dat als je niet op de klok kijkt je vakantie ook nooit ophoudt” – Loesje

Tijd hebben om de tijd te vergeten. Daar gaat het om in deze vakantie quote en misschien is dat wel de ware essentie van vakantie vieren. En het leuke daaraan: het maakt niet uit of je ver weg op vakantie gaat of liever dichtbij blijft. De tijd vergeten op vakantie kan altijd. We delen graag een paar tips om je vakantie gevoelsmatig te rekken.

“Wees niet zo ongerust over de hobbels in de weg, maar vier de reis.” – Fitzhugh Mullan

Natuurlijk maak je op vakantie weleens iets mee wat je niet zag aankomen. Het gaat niet zoals gepland of je moet lastige keuzes maken. Wees dan niet te ongerust, want dit komt uiteindelijk wel goed. Vier de reis die je maakt. Want op vakantie gaan is om deze zeven redenen hartstikke goed voor je.

“Diegene die vertrekt is niet diegene die arriveert” – anoniem

De kern van deze vakantie quote: elke reis of vakantie geeft je bepaalde inzichten. Je hebt tijd voor een goed gesprek, herontdekt je ware zelf en komt weer opgeladen thuis. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel: hoe je van reizen slimmer wordt en andere redenen om het zoveel mogelijk te doen.

“Verzamel momenten, geen dingen” – anoniem

Eerst een plons in het zwembad om vervolgens fris aan het ontbijt te verschijnen tijdens je welverdiende vakantie. Het kind in je wordt wakker terwijl je van de kronkelende waterglijbaan roetsjt. Eindelijk tijd om met aandacht bij elkaar te zijn. Die momenten zijn allemaal goud waard. Is dat niet waar vakantie om draait? We maakten een top 6 van activiteiten die stuk voor stuk een plek op je bucketlist verdienen.

“Ga eens per jaar naar een plek waar je nog nooit geweest bent” – Dalai Lama

De meest toepasbare vakantie quote komt misschien wel van de Dalai Lama. Want, dichtbij of ver weg, nieuwe plekken ontdekken op vakantie kan altijd. Het enige wat je hoeft te doen is de eerste stap zetten en je te laten verrassen. Wist je dat je ook nog eens heel gelukkig wordt van nieuwe dingen leren (op vakantie)?

“Waar je ook naar toe gaat, ga met heel je hart.” – Confucius

Vakantie is een moment in het jaar om te koesteren. Je kijkt er reikhalzend naar uit en het is altijd te snel voorbij. De tip in deze vakantie quote: ga met heel je hart. Hoe je dat doet? Met deze tips leer je je vakantiebestemming leren kennen.

“Vakantie is.. samen blijven dromen” – TUI

De hekkensluiter in dit lijstje van vakantie quotes is er een van onszelf. Vakantie begint al bij de voorpret. Sterker nog, de voorpret bepaalt een groot deel van je vakantieplezier. Dus ook al is de toekomst nu onzeker. We blijven samen dromen van alle vakanties die we nog gaan maken.

 

Dit zijn wat ons betreft de meest inspirerende vakantie quotes. Voor nog meer vakantiekriebels bekijk je onze buitengewone vakantiehuizen en hotels dicht bij huis. Wil je verder vooruit kijken? We zetten een aantal mooie vakanties voor in het najaar voor je op een rij.

Lees meer over: TUI nieuws   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen