De beste Instagram hotspots in Parijs

Parijs is een enorm fotogenieke stad en een droom voor elke fotograaf of hobbyist. De oude historische gebouwen, de Franse sfeer die de stad uitstraalt, de vergulde bruggen, de koninklijke inrichting, eindeloze kunstwerken maken van Parijs de ideale citytrip. Je weet direct wat te doen in Parijs: genoeg hotspots en verborgen plekjes om de mooiste Instagram foto’s te nemen. Kom maar door met die likes.

De iconische plekjes vanuit een ander perspectief

De klassieke bezienswaardigheden in Parijs zijn al ontelbare keren vastgelegd. De uitdaging bij deze wereldberoemde plaatsen is dus om ze vanuit een ander perspectief te zien. Wees creatief en speel met verschillende hoeken om zo een leuk shot te maken. Succes gegarandeerd.

Het schaduwspel bij het Louvre en het oude paleis

Iedereen kent de glazen piramide van het Louvre. Het is, samen met de Eiffeltoren, één van de meest gefotografeerde plaatsen van Parijs. Dit museum is het grootste ter wereld en beslaat meer dan 70.000 m2 voor zo’n 38.000 kunstwerken. Geef toe, dit zijn best indrukwekkende getallen. En we doen er nog een schepje bovenop. Het Louvre is eveneens het drukst bezochte musuem ter wereld met 8,1 miljoen bezoekers in 2017 op de teller.

Fototip: Iedereen gaat voor het Louvre staan, maar wij vonden een uniek licht- en schaduwspel vanaf het oude paleis met het Louvre in de achtergrond. Artistiek, niet?

De Illumination show en gezichtsbedrog van de Eiffeltoren

Je bent niet in Parijs geweest zonder bezoek aan de Eiffeltoren. Zowel overdag als ’s nacht is dit bouwwerk prachtig om te zien. De inwoners van Parijs zijn enorm trots op hun paradepaardje, maar dit is niet altijd zo geweest. Wist je dat in het prille begin de Parijzenaars dit een verschrikkelijk lelijk bouwwerk vonden?

Er zijn ontelbare fotogenieke perspectieven van de Eiffeltoren, maar onderstaande waren toch onze twee persoonlijke favorieten.

Fototip: De brug Pont de Bir-Hakeim ligt vlakbij de Eiffeltoren en levert vooral bij het vallen van de nacht een mooi resultaat op. Voor een foto bij mooi daglicht (zonder al teveel toeristen) moet je vroeg uit de veren. Voor een creatief perspectief neem je een foto aan de trappen van het Palais de Chaillot waarbij je de trappen als horizontale neemt. Het doet mensen 2x kijken!

Romantische vibes bij Carrousel Arc de Triomphe

Dit Parijse monument ligt dichtbij zowel het Louvre als de Champs-Élysées. Het is op één na de grootste boog ter wereld en een must-see.

Fototip: Tijdens zonsondergang komt de zon (in de zomer) net onder de boog van de Arc de Triomphe, voor een romantisch resultaat.

De kleurrijke bloemen van de basiliek Basilique du Sacré-Coeur

Deze wereldbekende basiliek ligt op de heuvel Montmartre. De Sacré-Coeur vormt niet enkel een populair oord voor pelgrims, maar is vanwege haar ligging en mooie witte verschijning ook een echte toeristenmagneet. Het witte uiterlijk komt tot stand door het gebruik van travertijn, een steensoort uit het Franse Seine-et-Marne. De Sacré-Coeur is 83 meter hoog, dus neem zeker een breedhoeklens mee.

Fototip: Er zijn net zoals bij de Eiffeltoren verschillende leuke hoeken om de basiliek in beeld te brengen. In de zomer kan je de kleurrijke bloemen aan de ingang van de Sacre Coeur als voorgrond nemen, met een dynamische foto als resultaat.

Notre-Dame van Parijs langs het rustgevende water

Voor de Notre-Dame is 2019 al een triest jaar geweest. Op 15 april 2019 ontstond er een brand in de kerk waarbij het hele dak afbrandde. Geen getreur, de kerk wordt waarschijnlijk terug opgebouwd, maar dit zal uiteraard even duren. Zelfs na de brand blijft de Notre-Dame een prachtig bouwwerk dat je eens gezien moet hebben.

Fototip: Ga via de brug Pont Saint-Louis naar de overkant van de Seine en speel met de vormen van de bomen om zo een leuk frame te verkrijgen.

Liefs,

Yannick & Lesley

Lees meer over: Europa   Frankrijk   Hotspots   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen