Jaap ontdekt: 10x KRAS ervaringen

Vanaf nu vind je alle prachtige KRAS reizen bij TUI. Al het vertrouwde van KRAS blijft, ook de mensen achter de schermen blijven met veel aandacht en liefde de reizen verzorgen. Ook de Sr. Reisontdekker Jaap verhuist van KRAS mee naar TUI. Een jaar lang maakte Jaap reizen over de hele wereld. Volg hieronder zijn avonturen en ervaringen.

1. Noorwegen

Tijdens zijn eerste reis ontdekt Jaap het prachtige land Noorwegen. Met de leuke stad Oslo, de fjorden, bijzondere wegen en waanzinnig mooie uitzichten. Alles komt voorbij maar dan wel op z’n Jaaps. Bekijk hieronder zijn eerste bijdrage als onze Sr. Reisontdekker.

2. Culinair Nederland

Op zijn tweede reis laat Jaap zich culinair verrassen in Blokzijl. Met een voortreffelijk 9-gangen amusediner bij Restaurant Kaatje bij de Sluis, bekroond met één Michelinster, en natuurlijk de wereldberoemde Blokzijler Brok. Ook maakt Jaap een tocht met de bijzondere fluisterboot door de prachtige en stille natuur van Noord-Overijssel. Bekijk hier de culinaire ervaringen van onze Sr. Reisontdekker.

3. Marokko

Jaap bezoekt de Koningssteden van Marokko. Van de Hassan II Moskee in Casablanca via de kleurrijke souks in Fez naar het Djemaa-el-Fna¬plein in Marrakech. Vervolgens dwars door de cederwouden van het Midden-Atlas gebergte en langs de watervallen van Ouzoud.

4. Kerstmarkten Duitsland

Tijdens zijn vierde reis duikt Jaap in de magische en meeslepende wereld van de Duitse kerstmarkten. Met kerststalletjes in alle soorten en maten, glimmende ballen, stralende sterren, over-the-top versierde bomen en heel veel Glühwein…

5. Cuba

Jaaps vijfde reis is een rondreis door het fantastische Cuba. Hij danst in de straten van Havana, rijdt rond in een knalroze Chevrolet uit 1952 (Jaaps geboortejaar), bezoekt een sigarenboer en krijgt onderweg genoeg Vitamine R binnen…

6. Langlaufen

Op zijn zesde reis bindt Jaap de lange latten onder in het mondaine Lech. Hier liggen prachtige loipes door een maagdelijk witte landschap. Het lijkt wel een ansichtkaart… Ook bezoekt hij Gasthof Post waar de koninklijke familie altijd verblijft en eet hij de fameuze Kaiserschmarrn. Uiteraard met een lekker biertje erbij.

7. Lissabon

Jaaps zevende reis gaat richting Lissabon, waar hij natuurlijk de bekende tram neemt. Piepend en krakend kruipt het trammetje omhoog door de smalle en steile straten. Bij elke bocht hoopt Jaap dat ‘ie het haalt’ maar dat gaat al goed sinds 1901… Lissabon is gebouwd op 7 heuvels waardoor je van het ene in het andere prachtige uitzicht belandt.

8. Achterhoek per E-bike

Sr. Reisontdekker Jaap gaat fietsen in de Achterhoek… met een klein beetje hulp. Hij neemt je mee naar een wat minder bekende, maar echt prachtige, regio in eigen land.

9. Madeira

Op zijn negende reis gaat Jaap naar het ‘bloemeneiland’ en bekijkt op z’n gemak hoe het leven op Madeira er nu uitziet…

10. Toscane

Ook in de rare en soms onzekere tijden van de coronacrisis is de Sr. Reisontdekker voor ons op pad gegaan. Dit keer maakt hij een rondreis door het prachtige Toscane waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. Hij bezoekt Lucca, Volterra, San Gimignano, Pisa, Volterra en Siena. Hij vertelt op geheel eigen wijze over deze iconische steden in de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance. Uiteraard geniet hij van de Italiaanse keuken met de heerlijke Toscaanse wijnen.

Lees meer over: Cuba   Duitsland   Hotspots   Italië   Nederland   Noorwegen   Oostenrijk   Portugal   Rondreizen  
Gerelateerde verhalen