Leuke plekjes met kinderen op Kaapverdië: 5x avontuur

Onze vakantie staat de eerste dagen vaak in het teken van uitrusten, terwijl de kinderen in en rond het zwembad spelen. Cocktail in de hand, voeten in het water en genieten van die momenten zonder al te veel verantwoordelijkheden. Heerlijk. Maar na een dag of drie houden wij dat voor gezien en is het tijd voor actie en avontuur. En met deze 5 activiteiten op het Kaapverdische eiland Sal zit dat wel snor.

1. Trek de woestijn in

Voor actie en avontuur ga je naar het binnenland. Verken het ruige woestijnlandschap en rijd naar enkele kleine steden zoals Palmeira of Santa Maria. Ook Murdeira is een kleurrijke plek, vlak aan de oceaan. De huizen hier zijn, in contrast met het landschap, eenvoudig maar kleurrijk. Rijd voorbij de fata morgana’s van Terra Boa alsof je je in een stripverhaal bevindt en bezoek eventueel de meren van Pedra de Lume die even zout zijn als de Dode Zee. De woestijn intrekken doe je per 4×4 of met een buggy. Met de auto ligt de nadruk meer op het verkennen van het eiland en alle charme die erbij hoort. Tijdens een buggy tour, voor kinderen vanaf 6 jaar, ligt de nadruk op actie en avontuur in de woestijn.

2. Haaien tussen je benen

Aan de oostkust van het eiland is de zee rustiger en het water net iets warmer. Daarom vind je hier citroenhaaien. De babyhaaien zwemmen vlakbij de kust zo tussen je benen door, terwijl ze azen op de kleinere vissen. Om dit te beleven ga je naar een plek met de toepasselijke naam ‘Shark Bay’. Je kan ter plekke waterschoenen huren om de zee in te gaan, of je neemt ze zelf mee. Ze zijn verplicht en ook echt nodig op de ruwe ondergrond met rotsachtige stenen.

3. Snorkeltour met privéboot

Houd je net zoals wij van het leven in en op het water? Ga dan snorkelen in het kristalhelder water rond Sal. Het onderwaterleven is er divers en levendig. Nog een leuke tip: vanuit Palmeira ga je per privéboot het water op en vaar je voorbij rustige, kraakheldere baaien én onstuimige, ruwe stranden voordat de kapitein de boot voor anker legt en je het water in plonst om te snorkelen.

4. Waterpret in het oceanpark

Zijn je kinderen 7 jaar of ouder? Haal dan samen met hen het kind in jezelf naar boven in het opblaasbaar waterpretpark aan het strand van Santa Maria. Hier glijd, klim en spring je naar hartenlust. Zo spring je op de ingebouwde trampoline vanaf het platform zo de zee in of word je door een luchtkussen in het water gekatapulteerd. Probeer je evenwicht maar te bewaren!

5. Schildpadden redden

Op het strand vlakbij de hotel Riu Funana vind je Project Biodiversity. Hier krijgen bedreigde zeeschildpadden meer overlevingskansen dankzij afgesloten broedplaatsen op het strand. Toerisme zorgt namelijk niet alleen voor economische groei, maar maakt het de schildpadden die hun eieren leggen op de stranden van Sal extra moeilijk. Omdat TUI Care Foundation dit project ondersteunt, heb je de kans om het van dichtbij te bekijken en erover te leren. Elke dag worden hier tientallen babyschildpadjes geboren en wij waren daar getuige van.

Deze 5 kindvriendelijke activiteiten op Sal bezorgen je sowieso een geslaagde en actieve vakantie. Leer zo de verschillende gezichten van Kaapverdië kennen. Heb je meer zin in een rustige vakantie? Check dan onze tips voor een relaxte vakantie op Sal met de kinderen.

Lees meer over: Actie!   Afrika   Kaapverdië   Met de kinderen  
Gerelateerde verhalen