Kerst en oud en nieuw in de lucht: onze crew vertelt

Kerst en oud en nieuw … de gezelligste tijd van het jaar waarop je je even terugtrekt van de drukte en geniet met familie en vrienden. Voor een aantal van onze TUI Cabin Crew Members zien de feestdagen er iets anders uit, wat het zeker niet minder leuk maakt. Vijf TUI crewleden nemen je mee tijdens de feestdagen en vertellen je hun bijzondere ervaringen.

Tel af in Egypte met Mathijs

Op 31 december 2021 vloog ik voor het eerst tijdens de feestdagen, en dat ook nog eens met een layover van 3 nachten in Hurghada. Aan boord merk je dat iedereen graag op zijn of haar vakantiebestemming wil aankomen om de feestdagen te vieren. De sfeer is dan ook lekker uitgelaten. Eenmaal aangekomen bij het hotel maken we ons klaar om deel te nemen aan een speciaal oudejaarsdiner met de hele crew. Nadat het buffet afgelopen is, wordt de zaal omgebouwd tot disco. Iedereen springt op de dansvloer, wat een feestje! Om middernacht tellen we eindelijk af van 10 naar 0 en proosten we op het nieuwe jaar. Om onze bijzondere werkdagen af te sluiten huren we een privéboot met de crew en snorkelen we heerlijk in de zee, want zelfs in de winter is het in Hurghada nog 30 graden. Wat het nog beter maakt, is dat we een buddy mee mochten nemen aan boord. Je partner, vriend of familie erbij hebben maakt de werkdagen tijdens de feestdagen nog specialer.


Lees ook: 5x de leukste tussenstops van de TUI fly crew.

Kerstbuffet in de lucht met Lara

In 2021 kreeg ik de kans om mijn eerste kerst in de zon te vieren. Ik vlieg naar La Romana, een stad in de Dominicaanse Republiek, maar eerst maken we een tussenstop in Düsseldorf. Hier mag een bezoek aan de sfeervolle kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken. Ook met oud en nieuw vertoefde ik in tropische oorden, waar een goed feestje met de volledige crew wel een must is. Aan boord doen wij ons best om het na alle drukte gezellig te maken: iedereen neemt iets mee, we stallen het uit als een echt buffet en klinken op de feestdagen. Op bestemming spreken we af om samen te dineren om vervolgens Nieuwjaar te vieren als one big family. Er wordt gedanst, gedronken, afgeteld, geproost en gekust. Na een nacht slapen huren we met de hele crew een catamaran en spotten we roggen en vissen in de Caraïbische zee. Perfecte activiteit op zo’n feestdag, niet?

Zet je feesthoedje maar op met Tim

Ik herinner het me alsof het gisteren was. 31 december 2019: vanuit Brussel stappen we in onze prachtige 787 Dreamliner om via Mumbasa naar Zanzibar te vliegen. Een gewone werkdag zou je denken, maar vliegen op de laatste dag van het jaar brengt zoveel sfeer, vreugde en waardering met zich mee. Onze baseball caps worden hier en daar omgeruild voor kerstmutsen en feesthoedjes, en passagiers zijn al sneller geneigd hun frisdrank in te wisselen voor een glas bubbels. Kortom: ook aan boord ontsnappen we niet aan de gezellige kerst- en nieuwjaarssfeer die de maand december met zich meebrengt. Na de vlucht rest er nog maar 1 ding … Uniformen worden galakledij, crewmaaltijden maken plaats voor aperitief en hapjes en natuurlijk 10, 9, 8, … HAPPY NEW YEAR! Zo vieren wij het nieuwe jaar op een memorabele manier.

Feesten in Hurghada met Nina

In mijn jaren bij TUI heb ik verschillende keren tijdens kerst en oud en nieuw mogen vliegen. Tijdens mijn eerste oud en nieuw in de lucht krijg ik een layover in Hurghada. Samen met mijn beste vriend die ook met ons vloog als Cabin Crew Member, wat het nog specialer maakt. Met de crew spreken we af om een stapje te zetten in het prachtige Hurghada en om Nieuwjaar te vieren in een discotheek. We gaan door tot de vroege uren en rusten de dag erna op 1 januari de hele dag uit aan het zwembad.

Het jaar erop vier ik kerst in het prachtige Miami en breng ik oud en nieuw door in Montego Bay. Dit jaar besloten we om als crew uiteten te gaan, zo hebben we in Miami heerlijk gedineerd in een steakrestaurant. Een paar dagen later in Montego Bay gaan we met de volledige crew richting het centrum voor een groot evenement met vuurwerk en live muziek. Kerstdiners, aftellen om middernacht, proosten en verder feesten tot de vroege uren in het indrukwekkende Miami en Montego Bay, wauw … Het voelde met de gezellige crew toch echt als de feestdagen vieren met familie.

Vuurwerk bewonderen vanuit de cockpit met Thijs

Sinds ik bij TUI werk, heb ik al verschillende keren mogen vliegen tijdens de eindejaarsperiode. Een van de vluchten die me altijd zal bijblijven, is de vlucht van Marokko terug naar België in 2019 op oudejaarsavond. Tijdens de vlucht heerst er een leuke, ontspannen maar vooral uitgelaten sfeer: passagiers en collega’s zijn een tikkeltje enthousiaster dan gewoonlijk. Om het feestelijke gevoel erin te houden heeft een van de stewardessen speciale hapjes én een fles alcoholvrije bubbels geregeld voor de crew. We kijken om middernacht via de cockpit naar buiten en bewonderen het vuurwerk boven het dichtbevolkte Parijs. Een waanzinnig beeld dat ik nooit meer vergeet en met niets anders kan vergelijken.

Met plezier werken de Cabin Crew Members door tijdens de feestdagen en brengen je graag op je vakantiebestemming om kerst en oud en nieuw te vieren. Onze crewleden vonden het leuk om je te vertellen over hun feestelijke ervaringen in de lucht. En zoals je hebt gelezen … een hele speciale feestelijke ervaring om niet te vergeten. Benieuwd naar nog meer bijzondere verhalen van onze crew? Neem een kijkje achter de schermen.

Gerelateerde verhalen