Kerst in Londen: ontdek het Engelse winterwonderland

Santa Claus is coming to town: pak het dit jaar anders aan tijdens de feestdagen en stap het vliegtuig in richting de metropool Londen. In de hoofdstad van Engeland heb je tijdens de kerstdagen echt het idee dat je de wereld van de Kerstman bezoekt. Wandelen door de sfeervol verlichte straten, zwieren over de ijsbaan en romantisch tegen elkaar aan kruipen in het reuzenrad. Kerst in Londen staat bol van de romantiek. In dit blog geven wij je inspiratie voor een stedentrip in kerststijl, ho ho ho.

Alles dichtbij

Boek een kamer in dit chique hotel vlakbij het British Museum. Loop naar metrostation Russel Square en doorkuis heel Londen om alle kerstmarkten en winterse bezienswaardigheden te bezoeken. Tip: pak de Piccadilly lijn naar Piccadilly Circus Station en loop naar Trafalgar Square. Hier staat een van de allerleukste bezienswaardigheden in Londen tijdens de kerstdagen: een enorme kerstboom die sinds 1947 elk jaar door Oslo aan de stad word geschonken.

De leukste kerstmarkten van Londen

Over kerstmarkten gesproken, een van de leukste en meest bijzondere kerstmarkten in Londen is de London Artisan. Loop langs de talloze kraampjes en koop leuke snuisterijen van hippe en upcoming ontwerpers en creatievelingen. Ideaal voor een uniek handgemaakt kerstcadeautje. Ook de Southbank Centre Wintertime Market is een echte aanrader. Scoor hier de lekkerste gerechten zoals fondue, raclette, en natuurlijk allerlei traditionele Britse kerst-lekkernijen als mince pies en heerlijk kruidige spiced wine. En dat alles in een prachtige setting van iglo’s, fonkelende lampjes en grote kampvuren die een warme gloed verspreiden.

Zwieren over de ijsbaan

Een andere aanrader om te doen tijdens een stedentrip in Londen in de winter is de ijsbaan voor het Natural History Museum. Niets zo romantisch als samen over het ijs zwieren. Nou ja, samen stuntelen terwijl je je best doet om niet te vallen. Warm na een paar rondjes op met een beker warme chocolademelk in het knusse museum café. Duik, als je nog energie over hebt, het museum in en bewonder de bijzondere collectie dinosaurusskeletten en dierenschedels. Goed om te weten: de toegang is gratis. En dat geldt voor vrijwel alle musea in Londen. Ideaal toch?

Kerstinkopen doen bij Harrods

Eerlijk is eerlijk, cadeautjes uitwisselen hoort toch wel een beetje bij kerst. En zo’n grote stapel pakjes onder de boom is natuurlijk ook heel feestelijk. Kortom: shoppen hoort er ook bij tijdens een bezoek aan Londen. Een plek waar veel Londenaren hun kerstinkopen doen is bij Harrods, misschien wel het beroemdste warenhuis ter wereld. En niet zonder reden, want shoppen bij Harrods is met niets te vergelijken. Alles ademt luxe. Hier scoor je de mooiste cadeautjes en souvenirs voor de familie. Ook leuk: tijdens de kerstperiode wordt er extra veel aandacht besteed aan de aankleding van het warenhuis. De etalages zijn dan ware kunstwerkjes waar je eindeloos naar blijft kijken.

Romantiek in het Winter Wonderland-reuzenrad

Voor een spectaculair uitzicht over de stad denk je gelijk aan de London Eye. Mooi, maar ook een beetje voorspelbaar. Bovendien kan het ook wel een tikje romantischer. Maak een ritje in het reuzenrad op het Winter Wonderland in Hyde Park. De ideale activiteit voor ’s avonds wanneer alle lampjes branden en iedereen geniet van de gezellige kerstsfeer. Trek wel een warme jas en een lekker dik paar handschoenen aan tegen de kou, want het Winter Wonderland is in de openlucht. Of kruip lekker dicht tegen elkaar aan om warm te blijven. Pure romantiek …

London by bike

Boek voor een beetje meer actie tijdens de kerstvakantie in Londen de ‘Grand bike tour in Londen’. Ontdek tijdens deze bijzondere avondrit door de straten van Londen onder leiding van een gids de mooiste plekjes van de stad. Beleef in de sprookjesachtige en romantische gloed van de kersverlichting ineens een heel andere kant van Londen. Duik na de inspannende tocht langs alle kerstmarkten en andere hoogtepunten nog even een pub in om lekker op te warmen.

Ervaar Londen tijdens een winterse stedentrip en geniet met een warme chocolademelk van de prachtige lampjes in de kerstboom op Trafalgar Square. Meer lezen over bijzondere kerststeden in Europa? Check dan ons blog over de leukste stedentrips met kerst. Have a very merry christmas!

Lees meer over: Actie!   Europa   Londen   Samen weg   Verenigd Koninkrijk  
Gerelateerde verhalen