Stralend Tenerife: Kirstens familievakantie vol avontuur

Terwijl de zon in zee zakt, kijk ik vanaf het terras van onze hotelkamer hoe mijn ouders en hun kleinkinderen spelen op het strand. Dadelijk gaan we lekker eten, nu heb ik even de tijd om een begin te maken aan dit reisverslag. Door op te schrijven wat we deze week allemaal beleven, wordt het een onvergetelijke vakantie. 

Warme ambiance 

Mijn ouders verblijven vier maanden op Tenerife. Als het straks in Nederland ook lekker weer is, komen ze terug. Ik wil ze heel graag nog even zien en besluit hen met Nikki, Julian en Jackie te vergezellen op het Canarische eiland. We verblijven in hotel Tivoli La Caleta, dat op maar een kwartier rijden van het vliegveld ligt. Het is een mooi hotel met een donkerrode gevel en een warme ambiance. We logeren in tweepersoonskamers en via een connecting door is het net alsof de kinderen en ik een kamer delen. Als ik ’s morgens de schuifpui naar het terras open, zie ik palmen en hoor ik de golven iets verderop het strand op rollen. Maar dat is niet het enige water; bij het hotel zijn zwembaden. Het is op Tenerife dagelijks 25 tot 30 graden, dus we spelen, zonnen en genieten enorm van al het water om ons heen. 

Wegdromen 

Bij Tivoli La Caleta verblijven we halfpension, wat betekent dat we ons elke ochtend verheugen op het ontbijt. Daar maken ze bij Tivoli echt werk van: er zijn wel vijf soorten eieren om uit te kiezen, van hard- en zachtgekookt tot spiegelei en gevulde omelet. Er staan ook wel zes soorten sap op het buffet, versgeperst, fris en dorstlessend; fijn om je dag mee te beginnen. Broodjes, toast, iets zoets … er is genoeg om uit te kiezen. ’s Avonds is er ook een buffet, met een thema, zoals barbecue en de Spaanse keuken. Elke avond iets anders, maar altijd enorm gevarieerd, gezond en vers. Inclusief vegetarische en veganistische gerechten. In het hotel zijn verschillende bars en restaurants. Onze favoriet is restaurant Guilty, waar het personeel erg gastvrij en behulpzaam is. Heel prettig als je met kinderen op vakantie bent. 

Ik vind het bij Tivoli La Caleta zo fantastisch, dat ik me voorneem om straks bij de receptie te informeren naar de heerlijke geur die in het hotel hangt. Als ik die te pakken krijg, kan ik er straks in Nederland altijd even bij wegdromen naar de fijne sfeer hier. 


Voor meer tips over lekker eten in Tenerife, lees ook: De smaak van Tenerife: weetjes en tips van een local.


Glijbaan door het aquarium 

Het hotel ligt in Adeje, op loopafstand van het stadje La Galeta en van het winkelcentrum Plaza del Duque. Op de terugweg slenteren we over de boulevard langs het strand, waar leuke restaurants zitten, zoals La Hacienda aan La Costa Adeje. Op een avond eet ik met mijn ouders ook heerlijk bij Le Moulin Blanche: gazpacho, risotto en een chateaubriand om te delen. We proosten er met zijn drieën met de allerlekkerste sangria die ik ooit geproefd heb.  

Een dag later bezoek ik met de kinderen Siam Park, een geweldig waterpretpark dat zelfs verschillende awards heeft gewonnen. Er is een watergang om met opblaasbanden door te drijven, er zijn kleine, grote, hoge en lage glijbanen. We gaan zelfs met een glijtunnel dwars door een aquarium met roggen en haaien. Dat alles in een prachtige, schone omgeving met een Aziatisch tintje. 

Mooiste plekken van Tenerife 

Erg afwisselend is de rondtocht per auto die we halverwege de week maken. Een gids wijst ons de weg naar de mooiste plekken van het eiland en vertelt ons onderweg van alles. Zo rijden we naar de oudste en allerhoogste boom van Tenerife, drakenbloedboom Drago de Milenario. We lunchen bij een oud klooster, waar we frisse salade eten en heerlijke tapas, zoals gebakken geitenkaas en pimientos de padrón pepers. Maar het hoogtepunt is de fotogenieke vulkaan El Teide. Tenerife is een vulkanisch eiland en dat is de reden dat veel stranden, zoals het mooie Playa de los Roques, zwart van het lavazand was. We wandelen ook over Playa del Duque, dat van een zwart lavazandstrand overgaat in een wit zandstrand. Op de laatste dag van onze vakantie maken we een boottocht naar een vissersdorp. We zien mooie vissen voorbijzwemmen en zelfs schildpadden – in het wild. 


Ben je net als ik weg van de Canarische Eilanden? Bekijk dan ook de verschillen tussen deze mooie eilanden.


Tenerife is een mooi groot eiland en er is meer dan genoeg te doen: we hebben ons allemaal prima vermaakt. Ik kom zeker een keer terug voor de rest. Want één ding weet ik zeker als ik mijn ouders gedag zwaai: ik snap wel waarom ze gedurende de wintermaanden hier verblijven. 

Lees meer over: Europa   Familie   Hotspots   Spanje   Tenerife   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen