5x Lapland: de reis van je dromen

Een bezoek aan Fins Lapland staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Niet alleen voor een ‘gewone’ vakantie is Lapland een populaire bestemming; ook als bijzondere huwelijksreisbestemming gooit het land van het noorderlicht en sleetochten met husky’s hoge ogen. Lees zeker alles wat je moet weten over Lapland om je te oriënteren. In deze blog helpen we je om de reis van je dromen naar Lapland te vinden.

1. Glazen iglo

Met stip op nummer 1: de glazen iglo’s van Magical Pond. Dit is waar je altijd al van droomde. Een sfeervolle cabin, met glazen dak en dito wand. Hier lig je ’s avonds in je warme bed met zicht op de eindeloze sterrenhemel boven je en niets dan bos om je heen. Misschien heb je geluk en danst de Aurora Borealis deze nacht speciaal voor jou. Hier hoor je pas echt hoe de stilte klinkt. En ook fijn: na een dag in de sneeuw duik je in de sauna bij de receptie. Met wederom vrij uitzicht op de bossen rondom.

2. Sfeervolle cottage met het hele gezin

Settel je na een dag Lapland met het hele gezin rond je zelfgemaakte vuur. Dat kan in de typische houten Cottages Ylläs, middenin de bossen waar gezelligheid op de eerste plaats komt. Na een rendiersafari warm je je ’s avonds lekker op in je privé-sauna of voor de authentieke open haard. En het haardhout is inbegrepen! Zelf hout sprokkelen kan natuurlijk ook. Trek je sneeuwschoenen of langlaufski’s aan en trek het winterse sneeuwlandschap in. Vanaf het terras tuur je nog uren naar de hemel. Wie weet spot je het noorderlicht.

3. Wellnessvakantie in Lapland

Het Levi Hotel Spa wordt niet voor niets het beste hotel van Levi genoemd. Hier staan ontspanning en wellness centraal. Overdekte zwembaden met jet stralen, een verwarmd openluchtzwembad, sauna’s… Of zie je een korte maar verkwikkende sprong in het ijskoude bad wel zitten? Je kan natuurlijk ook gewoon in de sneeuw liggen en sneeuwengelen maken om af te koelen. Het hotel ligt vlak aan de skipiste. Na een dag op de latten heb je een verwenmoment in de spa wel verdiend.

4. Vakantie Lapland inclusief excursies

Geen zorgen, alleen genieten: boek een vakantie naar Lapland midden in de ongerepte natuur, waar goed voor je gezorgd wordt. Op 350 kilometer boven de poolcirkel slaap je in een eigen cottage verscholen in de bossen, bij de Nellim Wilderness Lodge. En wat een avonturen beleef je hier. Een ontmoeting met rendieren, een sneeuwscootertocht, huskysafari en een sneeuwschoenwandeling bij het Inari meer. Geen zorgen, voor de uitrusting wordt gezorgd. Maar we zijn er nog niet. Wat denk je van langlaufen en ijsvissen én je gaat op zoek naar het Noorderlicht vanuit het Aurora Camp. De organisatie en planning is in deskundige handen, zodat jij je helemaal kan focussen op de ervaring.

5. Rondreis Lapland

Tijdens een rondreis Lapland neemt een lokale gids je mee door de sprookjesachtige natuur van Lapland. Bovendien zijn alle excursies zijn voor je geregeld, met als hoogtepunt het sprookjesachtige noorderlicht. Maak kennis met de traditie van de Sami tijdens een bezoek aan de rendierboerderij of ga langlaufen door het prachtige sneeuwlandschap. Na een sneeuwscootersafari krijg je een rondleiding en een in het verbluffende ijshotel. Zelfs de bar en de glijbaan voor kinderen zijn van ijs in Snow Village. Je jas mag je aanhouden, want het is er -5°C. Brrr…

We begrijpen heel goed dat je het prachtig besneeuwde boslandschap met je eigen ogen wil bewonderen en enkele spannende excursies wil beleven. Ben je je koffers voor je vakantie naar Lapland al aan het pakken? Het noorderlicht moet je minstens één keer in je leven gezien hebben. Lees daarom ook onze tips om het noorderlicht te spotten en download de apps om het noorderlicht niet te missen. Zo maak je zeker geslaagde foto’s van de dansende Aurora Borealis.

Lees meer over: Europa   Finland   Hotspots   Wintersport  
Gerelateerde verhalen