Waarom Legoland Billund dé trip is voor in het najaar met je kinderen

Je wil graag iets leuks doen met de kids tijdens de herfstvakantie. Liefst niet te ver weg, geen gesleep met spullen, maar wel iets bijzonders. Een soort lang weekend naar de Efteling, maar dan toch iets verder weg van huis. Dan is Legoland het uitje waarnaar je op zoek bent. Lees hier waarom een vakantie naar Legoland ideaal is voor een korte trip in de herfstvakantie.

Je bent er zo

Terwijl wij al staan te trappelen bij de eerste attractie in Legoland, bedenken we ons dat het nog maar vier uur geleden is dat we incheckten in Amsterdam. Die korte reistijd is absoluut een van de redenen dat we voor Legoland kozen deze herfstvakantie. De vliegreis duurt officieel 1 uur en 15 minuten, maar beide keren staan we binnen het uur weer aan de grond. Direct na het opstijgen krijg je een drankje en wat lekkers, en zodra dit op is, begint de daling al. Het is niet alleen de korte vlucht die Legoland perfect maakt voor een korte vakantie, maar ook de ligging van het attractiepark. Legoland ligt op 6 minuten rijden vanaf het vliegveld. Je zou er zelfs gewoon naartoe kunnen wandelen.

Slapen tussen de Lego

Vlak naast Legoland ligt het Hotel Legoland. Dit hotel is de droom van elke Legofan. En dat is niet alleen omdat je vanuit het hotel zo het park inloopt (dankzij het speciale armbandje hoef je niet in de rij te staan voor de ingang). Het feest begint al bij aankomst, waar er cadeautjes op de kinderen liggen te wachten. Het hotel is helemaal versierd in Legostijl en overal staan prachtige bouwwerken en bakken met Duplo en Lego. De grote draak bij binnenkomst is een echte eyecatcher. En je bent voorlopig niet uitgekeken, want door het hele hotel vind je de mooiste Legotentoonstellingen. Er staan spelcomputers met Legogames en er is een video room waar dag en nacht Legofilms draaien. Inderdaad, je kinderen brengen hun schermtijd tijdens dit verblijf in elk geval in stijl door. Natuurlijk zijn ook de kamers helemaal in thema ingericht. Dat zal lekker dromen…

Het restaurant in het hotel is gigantisch en het eten is bovengemiddeld goed. Een fijne afwisseling met het eten in het park, dat vooral uit fastfood bestaat. Dan is het extra lekker als je ’s avonds nog wat gezonds binnenkrijgt. Het restaurant is wel erg populair, dus je doet er goed aan om bij het inchecken al een tafel te reserveren.


Ook de omgeving van Billund ontdekken? Ontdek de leukste dagtrips vanuit Billund.


Voor alle leeftijden leuk in Legoland

Als je op zoek naar voorpret alvast wat meer informatie zoekt over Legoland, ontdek je al snel dat het attractiepark zelf nog in nevelen gehuld blijft. Online wordt expres nog niet teveel verklapt. En dat is prima: laat je ter plekke verrassen. Legoland is te omschrijven als een mix tussen Madurodam, Duinrell en de Efteling. Er zijn verschillende zones met thema’s als Ninjago, cowboys en draken. Daarnaast heb je een groot miniatuurgedeelte dat een beetje lijkt op Madurodam. In elke zone vind je diverse restaurants, koffiebars en Legowinkels. Bij de ingang kun je een kinderwagen huren.

Legoland is voor alle leeftijden een groot feest. Je hebt leuke attracties voor kleintjes vanaf 1 jaar en kinderen van 3 tot 5 stappen alleen of met hun ouders bijna overal in. Kleurrijke achtbanen, racewagens, het spookhuis, draaimolens, safari-auto’s, varen in Legoboten: noem maar op. Echte stoere kids vanaf 5 jaar mogen met papa en mama in de meeste achtbanen en wat griezeligere attracties. Ook voor pubers is er genoeg te doen. De meest uitdagende achtbaan is de Polar X-plorer, want die is met 65 kilometer per uur de snelste in Legoland Billund.

Bouwen, bouwen, bouwen

Begint het te regenen of wil je even uitrusten? Zoek dan een van de overdekte speelplekken op. Terwijl jij op een bank ploft en je voeten wat rust gunt, bouwen de kinderen erop los met de coolste en nieuwste Lego en Duplo. Sowieso wordt er veel gebouwd in het attractiepark. Want bij elke attractie vind je bakken met blokken. In de rij staan was nog nooit zo leuk als hier. Opvallend is trouwens dat het personeel bij de attracties enorm vriendelijk en leuk is met kids. Ze maken altijd een grapje of doen iets leuks voor je instapt.

In Legoland Billund vermaak je je dus met kinderen van alle leeftijden met gemak twee dagen.

Lees meer over: Actie!   Denemarken   Europa   Met de kinderen  
Gerelateerde verhalen