Leren van locals: zo ontspannen de Londenaren

Londen is een creatieve maar ook super snelle stad. Hoge hypotheken, peperduur en dus veel werken en lange dagen maken. Hoe ontspannen de Londenaren tussen al het gedruis van de stad? Wij ontdekten wat de Londenaren doen om te ontspannen.

Weekend

Zodra het weekend is, en dat begint op vrijdag al rond vijf uur, stromen de pubs vol. Werkelijk elke pub is in no time gevuld met merendeels mannen. Vaak staan ze tot buiten aan toe met ‘grote pints’ en ‘big smiles’ het weekend in te luiden. Rond een uur of zeven keert de rust terug en gaat iedereen braaf naar huis. Het weekend staat vooral bekend om zijn ‘family time’. Samen wandelen in het park, uitgebreid brunchen en op de thee bij familie. Om vervolgens in de avond aan te schuiven bij opa en oma voor een gezamenlijk familiediner. Tussen de bedrijven door wordt er een sportlesje meegepikt of een rondje hardgelopen.

Picknicken in het park

Londen heeft enorm veel parken en een picknick (mits lekker weer natuurlijk) in één van deze parken is natuurlijk heel leuk om te doen. Huur een fiets of elektrische step, haal lekkere broodjes, vers sap, fruit en taart en ga een middag relaxen. Veel Londenaren spenderen de hele dag in het park. De fietsen gaan mee, speelgoed voor de kids, een voetbal en manden vol proviand. Stiekem net zoals het Vondelpark in Amsterdam bij lekker weer. We tippen je de 6 leukste parken van Londen voor je eigen picknick.

Greenwich Park

Het oudste park van Londen en één van de acht Royal Parks. Je kunt hier eindeloos wandelen en genieten van de hertjes die er rondlopen. Loop ook even langs de “Queens Oak” een gigantische eik uit de 12e eeuw.

Regent’s Park

Het bekendste park van Londen, compleet met sportpaviljoen, dierentuin en een vijver waar je met een bootje in kunt varen. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij de Queen Mary’s Gardens.

Hyde Park

Dit park diende vroeger als jachtgebied voor koning Hendrik VIII, en behoort ook tot de Royal Parks of London. Nu is het voornamelijk een plek om te ontspannen in het hart van Londen. Je kunt hier fietsen, wandelen en de herdenkingsfontein voor Prinses Diana bezoeken.

Richmond Park

Dit is het aller grootste koninklijke park van Londen en beslaat ruim tien vierkante kilometer. Je kunt hier uitstekend sporten en fietsen. Als je geluk hebt kom je hier edel- en damherten tegen tijdens je bezoek.

Morden Hall Park

Morden Hall Park is een National Trust-park aan de oever van de rivier de Wandle in Morden, Zuid-Londen. Dit is misschien wel het mooiste park van Londen en staat bekend om de talloze loopbruggen.

St. James’s Park

Op een warme zomerdag geniet je hier van een drankje. Daarnaast heb je vanuit dit park een geweldig uitzicht op Buckingham Palace. Kun je die ook meteen afvinken.

Brunchen op zondag

Londenaren zijn dol op lange brunches en trekken hier vaak de hele zondag voor uit. Vergeet dus niet om te reserveren. Meng je je graag tussen de locals? Reserveer dan bij Ask for Janice een bottomless brunch (brunch met bodemloze glazen), met meer dan 50 gins op de kaart. Ze serveren hier alleen lokale producten en de muur is gevuld met kunst van opkomende artiesten. Zin om door te zakken? Ze beschikken zelfs over een late night bar in de kelder.

Toe aan een weekend ontspannen zoals de Londenaren doen? Boek jouw stedentrip naar London.

Lees meer over: Europa   Going local   Samen weg   Verenigd Koninkrijk  
Gerelateerde verhalen