De leukste inzendingen van de Vakantie is hier challenge: 6x dit zijn ze

Dat vakantie niet altijd in de afstand zit, hebben jullie massaal bewezen. Want wat een (vaak zonnige) vakantiefoto’s ontvingen we tijdens de Vakantie is hier challenge. Hierin riepen we jullie op om een vakantiefoto na te maken met de ‘pinch’, ‘push’ of ‘platter’ pose. In dit artikel zetten we de leukste inzendingen op een rij en we vroegen de deelnemers naar hun vakantiedromen voor de zomer. Dus kijk en lees mee!

1. Jolanda in haar Hanzestad Deventer

Jolanda heeft gekozen voor een ‘platter’ vakantiefoto in haar mooie Hanzestad Deventer op het Wellepad aan de IJssel. Op haar favoriete plekje lift ze de Wilheminabrug met beide handen om te laten zien dat we samen sterk zijn in de Coronacrisis. Wat een mooie boodschap. “Ik hoopte dit jaar een prachtige reis te maken met TUI, net zoals voorgaande jaren”, vertelt ze. Met haar hoofd zat ze al in Egypte, maar helaas verliep dit, net zoals voor velen, even anders. “Deze zomer vier ik vakantie in het mooie Nederland en ik kijk uit naar een vakantie in het buitenland in het najaar of volgende zomer.”

2. Fleur tijdens een wandeling in Brugge

Fleur nam deze ‘pinch’ foto tijdens een avondwandeling in haar woonplaats Brugge. Ze vertelt dat het de laatste tijd erg rustig is in Brugge, waardoor je de schoonheid van de stad nog meer in je opneemt. “Als Brugge in het buitenland lag, dan had ik er al lang een citytrip daar naartoe geboekt”, gaat ze verder. Haar zomervakantie zal er met name Belgisch uitzien: “een picknick in het park, een ijsje in de winkelstraat en misschien wel varen op de Brugse reien. Daarnaast zie ik een weekendje Ardennen ook wel zitten.”

3. Milou op de Leidse grachten

“Nederland, wat ben je mooi!” Het enthousiasme spat er vanaf als we Milou vragen wat meer te vertellen over deze foto. Ze heeft uitgepakt voor de Vakantie is hier challenge en maakte deze ‘push’ foto op de grachten van Leiden. Deze zomer gaat ze dan ook genieten van wat Nederland te bieden heeft vanaf de boot. Dat geeft een heel ander perspectief en je ziet dan dingen langs de route waar je normaal zo langs af rijdt. “Deze watertoren viel ons meteen op, en we waren er nieuwsgierig naar. Dus zocht ik wat informatie op. Het blijkt een rijksmonument te zijn en er wonen ook mensen in. Door veel leuke dingen in Nederland te ondernemen en te zien, kom je ook nog eens nieuwtjes te weten waar je totaal geen idee van had”, vertelt ze. “Ik hou van Holland!”

4. Maritha tussen de hunebedden

Doordat Maritha op dit moment niet aan het werk is als co-piloot bij TUI, heeft ze extra veel tijd over om te sporten. “Op de racefiets ontdek ik prachtige stukjes Nederland, zoals de Sallandse Heuvelsrug, de Weerribben en de Drenthse heide” vertelt ze. Deze ‘platter’ foto is gemaakt bij één van de grootste hunebedden in Havelterberg. Waarom ze deze foto hier heeft gemaakt? “Omdat het bijna een vergeten stukje Nederland is, terwijl het hier zo mooi is” gaat ze verder. Ze hoopt dat ze de vakantie alsnog in het buitenland doorbrengt, omdat ze natuurlijk ook weer graag aan het werk wil. “Maar anders kom ik hier de zomer ook wel door” sluit ze af.

5. Rosalie langs de polderbaan

Rosalie is één van de winnaars die met deze ‘platter’ foto een originele Fatboy Lamzac won. En terecht! De foto is gemaakt bij de polderbaan bij Schiphol. “Hier gaan we af en toe een middag naartoe om vliegtuigen te spotten, omdat je hier van heel dichtbij de vliegtuigen ziet opstijgen” vertelt haar moeder. Rosalie is dol op perspectieffoto’s maken en deze stond al lang op haar verlanglijstje. De Vakantie is hier challenge kwam dus op het perfecte moment. Wanneer ze een vliegtuig naar het zonnige zuiden zien vertrekken, zouden ze graag meegaan. “Een vakantie naar de Griekse eilanden, zoals Zakynthos is favoriet bij ons”, vertellen ze. Deze zomer verruilen ze het zonnige zuiden voor een andere favoriet: de Alpen. “We kijken uit naar de wandeltochten, ver bij de drukte vandaan, zonder steeds na te hoeven denken over anderhalve meter afstand houden.”


Lees ook: Nooit meer handdoekje leggen met de originele lamzac van Fatboy


6. Liesbeth tijdens haar fietstocht in Mechelen

Deze ‘pinch’ foto van Liesbeth is gemaakt op de Grote Markt in Mechelen, waar zij regelmatig naartoe gaat. Ze woont dicht bij de stad en vindt het heerlijk om langs de winkels te struinen, de gezelligheid op te zoeken en de gebouwen en monumenten met hun oude geschiedenis te bewonderen. “Het was een prachtige lentedag en dan fiets ik er graag naartoe” vertelt ze. Toevallig had Liesbeth dit jaar nog niets geboekt. Nu is ze van plan om met de auto naar het zuiden van Frankrijk te rijden. “Niet te ver weg, maar toch genieten van een andere omgeving.”

Zo zie je maar, ook in Nederland zijn er veel mooie plekken te bewonderen. We zijn benieuwd wat jij doet deze zomervakantie. Blijf je in Nederland en vul jij je zomervakantie met een bezoek aan de leukste dierentuinen en een weekendje EuroParcs? Of overweeg je toch om op vakantie in het buitenland te gaan? Wat het ook zal zijn, wij zorgen ervoor dat jij veilig en onbezorgd de zomer door komt!

Lees meer over: Achter de schermen   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen