Top 4 kerststeden: voor het echte kerstgevoel

De feestdagen staat weer voor de deur. En wat is er nou leuker dan alvast in de sfeer te komen tijdens een winterse stedentrip. Wij maakten een top 4 kerststeden waar je je helemaal onderdompelt in het echte kerstgevoel: twinkelende lichtjes, kerstmarkten en dampende glühwein. Prik alvast een datum in je agenda en pak je koffer in. Een kerststedentrip naar één van deze steden is altijd een goed idee.

Kopenhagen

Kopenhagen in kerstsfeer wil je echt een keer meemaken. Kerst in de stad van Hans Christian Andersen is letterlijk sprookjesachtig. Proost met een glaasje Gløgg op de kerstmarkt en scoor vervolgens de leukste kerstcadeaus voor thuis. Je kerststedentrip naar Kopenhagen is niet compleet zonder een bezoek aan pretpark Tivoli. Stap in de 80 meter hoge zweefmolen en bewonder vanaf grote hoogte de twinkelende kerstlampjes in de stad. Ook enthousiast geworden? We hebben nog veel meer tips voor een onvergetelijke kerst in Kopenhagen.

Londen

Kerst in Londen ademt romantiek. Verblijf in een chique hotel midden in het centrum, tussen alle bezienswaardigheden. Bewonder de enorme kerstboom op Trafalgar Square, shop handgemaakte kerstcadeaus op de London Artisan christmas market en zwier romantisch, hand in hand, over de ijsbaan voor het National History museum. Lees vooral nog even verder over Kerst in Londen.

Valencia

Een winterse stedentrip naar Valencia zal je verrassen. Door de aangename temperaturen loop je zonder jas over de kerstmarkten van Valencia. Omgeven door palmbomen en statige kathedralen slenter je langs tientallen kraampjes waar de mooiste kerstcadeaus staan uitgestald. Koop een bakje geroosterde kastanjes en bewonder de verschillende Beléns in de stad. Deze handgemaakte kerststallen zijn Valencia’s belangrijkste kersttraditie. Dat dit ook heel leuk is om met kleine kinderen te doen lees je hier.

Wenen

We sluiten deze top 4 van kerststeden af met Wenen. Deze sprookjesachtige stad is tijdens de winter nóg romantischer. Tussen de duizenden lichtjes shop je op een van de kerstmarkten een traditionele Weense sneeuwbol. Dit kerstcadeau zal het zeker goed doen bij kleine kinderen. Bezoek in de avond één van de vele Opera- of muziekvoorstellingen. Je bent tenslotte in de stad van de muziek. En er is nog veel meer te doen. Lees het hele artikel over kerst in Wenen.

Lees meer over: Actie!   Europa   Kopenhagen   Londen   Samen weg   Valencia   Wenen  
Gerelateerde verhalen