Malaga in beeld: op ontdekking door deze prachtige stad

Malaga is met zijn 3000 jaar aan geschiedenis een van de meest bekende culturele bestemmingen in Europa. Enkele van de populairste hoogtepunten van de stad zijn de geboorteplaats van Pablo Picasso en het Museo Picasso Málaga, de oude stad en natuurlijk de stranden. Met al een mooie bagage aan prachtige reizen was de stad Malaga nog onbekend terrein voor ons. Tijd om hier snel verandering in te brengen. We moeten het niet altijd aan de andere kant van de wereld gaan zoeken, terwijl het mooie Europa ons zoveel moois te bieden heeft. Malaga, show us what you got!

Ontdek het authentieke historische centrum

Laten we starten bij het ‘begin’. Vanuit ons hotel Hotel Molina Lario, dat recht tegenover de kathedraal ligt, duiken we het historische centrum van Malaga in. De stad heeft een compact historisch centrum dat ideaal is om te voet te ontdekken. Meteen worden we ondergedompeld in de Spaanse charme die deze stad uitstraalt: de karaktervolle gevels, kronkelende straten en historische gebouwen zorgen meteen voor een wauw-effect. Zowel Yannick als ik (Lesley) zijn meteen verkocht.

Verkoeling zoeken in Jardín Botánico-Histórico La Concepción

Gelegen net buiten de stad, op zo’n 15 minuten rijden vanuit het historisch centrum, komen we terecht in een groene oase van rust. Wij hebben echt iets met botanische tuinen, dus zodra we er eentje in de buurt vinden, moeten we deze gaan bezoeken. Jardín Botánico-Histórico La Concepción is een van de mooiste tropische tuinen in Europa en is gelegen op een heuvel. Van hieruit kijken we uit op het centrum van Malaga. De tuinen zijn gewoonweg prachtig en we voelen ons even ergens in het verre Azië.

In de middag kan het best warm worden in de zomer, dus in de tuin is het ideaal om even te ontspannen in de schaduw van de dichtbegroeide flora. Bezoek ook zeker het café voor een lekker verkoelend drankje, hier kan je eveneens voor een mooi prijsje heerlijk eten.

Chill op een van de zonovergoten stranden van Malaga

In de omgeving van Malaga vind je verschillende stranden, maar wij kiezen ervoor om dicht bij het historisch centrum te blijven. Gewoon zon, zee, strand en relaxen.

Sunset drinks of eerder een sunset cruise

De hete, zwoele zomers in Spanje worden ’s avonds vaak afgesloten met een mooie zonsondergang. We bekijken de zonsondergang vanop de rooftopbar van ons hotel Hotel Molina Lario. Met wat goede muziek op de achtergrond en een drankje in de hand genieten we van de ondergaande zon die de hele stad een warme gloed geeft.

Meer fan van water? Ga voor een sunset cruise. Zeker met je vrienden is dit echt een hele leuke avondactiviteit.

Lokale specialiteiten en tapas a volonté

Een niet te missen onderdeel van reizen is het culinaire aspect. Als foodlovers is dit iets wat wij maar al te graag gaan uittesten. Malaga heeft een heel gevarieerde keuken die ook helemaal niet zo duur is. Onze favoriete gerechten die je zeker eens moet uittesten:

  • Espeto de sardinas (sardinebrochettes)
  • Fritura Malagueña (gefrituurde vis)
  • Gambas al Pil-Pil (pittige gamba’s)
  • Ajoblanco (amandelgazpacho)

Wil je nog meer mooie plekken ontdekken met Yannick en Lesley? Ga mee op rondreis door Vietnam of op safari in Kenia.

Lees meer over: Actie!   Europa   Malaga   Samen weg   Spanje  
Gerelateerde verhalen