Mallorca tips: zo vier je vakantie op de mooiste plekken van Mallorca

De zomervakantie is begonnen en vakantiegangers zijn weer op weg naar Mallorca. Er zijn zoveel mooie plekken in Mallorca, waar moet je nou beginnen? Ik heb alle tips voor je op een rijtje gezet zodat je niks mist tijdens jouw toffe vakantie. Ik neem je mee op mijn ontdekkingstocht naar Mallorca en vertel je over mijn ervaringen op het eiland. Lees je mee?

Mijn tips: wat te doen op Mallorca

Op naar de mooiste plekken op Mallorca. De mediterrane zon en een huurauto: dat zijn de ingrediënten voor een geweldige vakantie. Dit keer neem ik het roadtripgehalte onder de loep, en wat ben ik er gek op! Op maar twee uur vliegen vind je de allermooiste stranden en waan je je in de Caribbean. Voeg onderstaande tips maar toe aan je bucketlist.

Cala Pi – Strandtip with a view

Het is ongetwijfeld een van de mooiste plekken van Mallorca: Cala Pi. Wanneer je de trap af loopt weet je meteen: yes, hier kan me de hele dag vermaken. De kleine baai ligt ingesloten tussen twee grote rotspartijen. En dan vergeet ik bijna het turquoise zeewater. Dat maakt deze oase van rust echt compleet. Tip: neem onderaan de trap naar het strand de afslag naar links en loop het bospad af. Aan het eind vind je het view point, dé plek voor een gave foto. Wil je het water op? Dan is een zeilexcursie op de Caribia een aanrader. Je mag hier zelf meehelpen met zeilen. En tussendoor krijg je genoeg snorkel- en zwemstops. Drankjes, snacks en een lunch zijn inclusief.

Cala s’Almunia – De snorkelhotspot van Mallorca

Deze droomplek mag echt niet ontbreken tijdens je roadtrip op Mallorca. Het strand Cala s’Almunia is klein, maar het water is kristalhelder en je kunt hier perfect een rondje snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken. Combineer je dit strand met het binnenland van Mallorca? Zorg dan dat je een 4×4-auto huurt. Of je kiest voor een off road tocht. Zelf rijden mag, maar als je dat toch te spannend vindt staat er een gids voor je klaar.

Calixto – De beste paella van heel Mallorca

Toegegeven, het is even zoeken. Het kleine paellarestaurant Calixto ligt aan het Plaça Banc de l’Oli in de hoofdstad Palma. Voor de echte paellaliefhebber mag een bezoek aan Calixto niet ontbreken. Het restaurant is op het oog simpel en er is keuze uit drie verschillende paella’s. En oh, wat is het heerlijk. Na het eten van deze paella ben je gevuld voor drie dagen. En voor altijd verpest, want de paella kan nergens tippen aan de gerechten die ze je hier serveren.

Cassai Grand Café & Restaurant – De lunchtip op Mallorca

Puur toevallig rijd ik tijdens deze roadtrip langs dit leuke restaurant in Ses Salines. Cassai Grand Café & Restaurant straalt een en al gezelligheid uit door de kleurrijke bloemen en bohemian inrichting. De ideale lunchstop wat mij betreft. Hier worden heerlijke Spaanse gerechten geserveerd, mét de beste sangria. Ook leuk als lunchtip tijdens een dagtocht door Palma.

Temple Nature – Palma’s verborgen verrassing

Vanaf de buitenkant ziet Temple Nature eruit als een klein donker café, maar schijn bedriegt. Aan de achterkant van het gebouw wacht een romantische, schaduwrijke tuin met gezellige zithoeken. En dat midden in het centrum van Palma. Bestel in dit vegetarische restaurant in ieder geval de huisgemaakte limonade. De vriendelijke eigenaar maakt het eten zelf. Dat wordt smullen.

Cuba Rooftop Restaurant – De hipste plek voor tapas en livemuziek

Na een dag cultuur snuiven in Palma is rooftop restaurant Cuba een stijlvolle afsluiter. Je vindt Cuba aan de Avinguda de l’Argentina, direct aan het Parc Sa Feixina. Vanaf het rooftop terras van de Sky Bar heb je uitzicht op de jachthaven. De specialiteit hier: tapas. En die zijn echt heel goed. Met livemuziek en een sangria on the side is het hier genieten geblazen. Salud!

Mallorca tips: fijne adressen om te slapen

TUI BLUE Rocador –Samen genieten in stijl

Dé hoteltip voor stellen. Aan de zuidwestkust van Mallorca vind je het adembenemende TUI BLUE Rocador. De ligging op de klif met onder je de baai van Cala d’Or is spectaculair. En via de trap loop je zo het strand op. In het TUI BLUE Rocador geniet je van goed eten, een fijne wellness en trendy kamers. Als je echt even samen wilt genieten van je welverdiende vakantie ben je hier op het juiste adres.

SPLASHWORLD Globales Bouganvilla – waterpret op Mallorca

Dit is de Mallorca tip voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. Met ruime appartementen voor het hele gezin. Het enorme waterpark is de droom van ieder kind. Niet voor niets krijgt het SPLASHWORLD Globales Bouganvilla een Splash Factor 9. De kids zijn de hele dag in de weer en maken hier binnen no time nieuwe vrienden. En ’s avonds schuif je aan bij het goede All Inclusive buffet. Wil je vanuit hier hoofdstad Palma of de rest van Mallorca ontdekken, dan is een huurauto een aanrader.

TUI SUNEO Santa Ponsa – All Inclusive clubvakanties

‘s Ochtends wakker worden in frisse, moderne kamers en dan aanschuiven aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Zo begint je dag in het TUI SUNEO Santa Ponsa. Ontspan aan het zwembad, blijf in shape met de ruime keuze aan sportprogramma’s of kom bij in de sauna. Aan de kinderen heb je geen kind, want die gaan op avontuur met het animatieteam. En door de centrale ligging sta je in zo in het centrum van Santa Ponsa of gooi je je handdoek uit aan het brede zandstrand.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Actie!   Samen weg   Spanje  
Gerelateerde verhalen