Op moeder-dochtertrip naar Dubai: 7x tips en must-do’s

Soms hebben meisjes recht op wat tijd met elkaar. Om te babbelen, te ontdekken, onszelf te verwennen en te bonden zoals je daar als moeder en dochter van kan dromen. Elodie en ik gaan samen naar Dubai. Belangrijk voor ons is mooi weer en de mogelijkheid om veel te chillen (haar woorden). Maar na een tijdje liggen aan de rand van een verfrissend zwembad, gaat het toch kriebelen en wil je op verkenning. Dus dat doen we. We zetten onze ontdekkingen in Dubai op een rij.

1. Ons hotel

Primair plan: zon, zee, strand en veel zwemmen. We logeren in Riu Dubai, op Dubai Islands op een klein half uur rijden van het Financial District. Echt een aanrader: we hebben een kamer met zeezicht en dat maakt het ook op de kamer heerlijk chillen. De beach vibes waaien zo naar binnen vanaf het moment dat we het raam openzetten. We zwemmen in de zee, in een van de drie zwembaden en gieren het uit op de glijbanen van het aquapark van het hotel. Daarna is het tijd voor een cocktail aan de poolbar en een spelletje op onze strandstoel.

2. Dubai Mall

Dubai Mall was lang het grootste shoppingcenter ter wereld met meer dan 1200 winkels. Maar er is ook heel veel horeca én het ligt vlak bij het hoogste gebouw ter wereld; de Burj Khalifa. Bezoek het aquarium of schaats op de ijsbaan (een ijsbaan in de woestijn, only in Dubai denk ik). Je wandelt er door brandschone gangen, langs overvloedig versierde wanden en hele grote binnenpleinen. Dubai Mall is een ontmoetingsplaats en een indrukwekkende toeristische trekpleister.

3. Dubai Fountains

Als je Dubai Mall uit wandelt (aan de kant van Burj Khalifa), kom je op een groot binnenplein terecht. Elke dag tussen 18.00 en 23.00 uur word je hier getrakteerd op een fonteinenshow. En wat voor één! De show is helemaal gratis. Het beste uitzicht heb je vanaf de horecaterrassen die wat hoger gelegen zijn. Als je op de eerste rij wil staan, moet je eindeloos lang van tevoren aanschuiven. De shows met de Burj Khalifa op de achtergrond zijn echt een must-do als je in de buurt bent. Als je met kinderen op pad bent, is dit ook voor hen sowieso een hoogtepunt.


Combineer de fonteinshow met een boottocht op een traditionele boot


4. Burj Khalifa

De hoogste toren ter wereld? Die vind je natuurlijk in Dubai. Met zijn 828 meter is de Burj Khalifa een icoon in de stad. Je ziet hem van verschillende plekken en het dient voor ons als prima oriëntatiepunt terwijl we rondrijden. Natuurlijk kan je Burj Khalifa bezoeken en heb je op de 123ste en 124ste verdieping een gigantisch zicht over The Palm aan de ene kant en de stad aan de andere. Het is een van Dubais paradepaardjes. Je kan hem niet missen!

5. Aquaventure

Dat alles in Dubai het grootste is, is niet gelogen. We bezoeken Aquaventure, het grootste waterpretpark ter wereld. Zelfs met een hele dag de tijd krijgen we niet alles gedaan, maar dat vinden we niet zo erg. Want plezier hebben we meer dan genoeg. Aquaventure ligt helemaal aan de top van The Palm, naast het iconische hotel Atlantis The Palm. Via de gangen van dat hotel kom je bij de ingang van het waterpark. Elodie moest en zou dit waterpretpark bezoeken. En, wat blijkt: ze heeft gelijk. Begin met de heerlijk wiegende lazy river, stap daarna over naar de river rapids en ga uiteindelijk voor de thrills op de glijbanen.

6. Skyview Observatory

Skyview Observatory is een uitkijkplatform dat een spectaculair zicht over de stad biedt. Vanaf het observation deck heb je mooi zicht op de Burj Khalifa en dankzij de 25 meter lange glazen vloer wandel je ook gewoon boven de straten van Dubai. Voor de waaghalzen onder ons: boek een Edge Walk. Dan wandel je – met harnas – onder begeleiding via de buitenkant van het platform over de rand van het gebouw. Spectaculaire uitzichten en adrenaline gegarandeerd. Maak je het liever minder spannend, ga dan voor de glazen slide. Hiervoor moet je minstens 1,20 meter zijn, dus voor kinderen vanaf een jaar of 6/7 is het een leuke activiteit.


Benieuwd naar nog meer tips? Bekijk hier wat te doen in Dubai


7. Dubai Creek Harbour

Dubai Creek Harbour is misschien wel onze favoriete plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Via de boardwalk wandel je langs het water en (als er niet te veel smog hangt) zie je de skyline van het financieel district aan de overkant. Er zijn speeltoestellen voor de kinderen en horeca in overvloed voor een leuke avond weg. Een Insta-perfecte plek om bij te komen, waarna je met een leeg hoofd weer naar je hotel gaat.

En is dat dan alles wat Dubai te bieden heeft? Nee hoor! Dubai is een heerlijke familiebestemming. Onze moeder-dochtertrip is meer dan geslaagd en, eerlijk? Het smaakt naar meer.

Lees meer over: Azië   Dubai   Familie   Hotspots   Stedentrips   Verenigde Arabische Emiraten  
Gerelateerde verhalen