Moeder-dochtertrip op Kreta: 5x Stiens tips en to do’s

Kreta, een heerlijke bestemming voor een moeder-dochtervakantie. Naast zwemmen en zonnen in het mooie weer heeft Kreta nog veel meer te bieden. Hier tip ik je vijf leuke activiteiten om Kreta samen te ontdekken, getest en goedgekeurd door mijn mama en ik.

1. Boottocht naar Balos Lagoon en Gramvousa

Deze eilandenboottocht brengt ons naar mooie stranden en prachtige uitzichten. Vanuit de stad Kissamos nemen we de boot naar de Balos lagune. Dit is ongeveer 1 uur varen. De stranden van Balos hebben een roosachtige kleur en het water is helderblauw. Superleuk om te zwemmen. Op 20 minuten varen van Balos komen we aan op Gramvousa, het pirateneiland. Hier bezoeken we een oud kasteel, na een beklimming van ongeveer 20 minuten. Zeker de moeite waard, want het uitzicht is fantastisch.

TIP: Vergeet geen goede wandelschoenen, want beide eilanden zijn zeer rotsachtig.

2. Shoppen in het oude centrum van Heraklion

Willen jullie een lekkere cocktail drinken en eens goed shoppen? Dan is Heraklion iets voor jullie. Deze stad heeft niet alleen mooie bezienswaardigheden, maar ook leuke markten om te shoppen. Vanaf het centrum van de stad heb je op nog geen 2 minuten lopen een volledige straat vol kleine winkels. Van juwelen, tot hoeden en typische Griekse producten.

TIP: Als je vertrekt van de Leeuwenfontein, vind je links de markten en rechts de haven. Bovendien zijn er aan deze fontein gezellige restaurants en bars.


Ontdek ook deze verborgen plekken op Kreta voor een volgend bezoek


3. Breng een bezoek aan Knossos

Om wat cultuur op te snuiven moet je in Knossos zijn. Wij volgen een gids, maar je kan er ook voor kiezen om dit alleen te doen. Bij de gidstour krijgen we een tablet waarbij we de reconstructies van de ruïnes te zien kregen. Het mooiste vind ik het paleis van Knossos, waarvan een groot deel nog in originele staat is.

TIP: Neem een kijkje in het paleis, waarin je de originele troon van de koning bewondert.

4. Waterglijbanen in Grecotel Marine Palace

Tijd voor actie! Zijn jullie durvers en houden jullie van avontuur? Dan is Grecotel Marine Palace een aanrader. Dit hotel heeft een waterpretpark voor jong en oud. Je glijdt er van verschillende waterglijbanen, sommige al wat steiler dan andere. Dit waterpretpark is enkel voor hotelgasten en daarom ook niet druk. Perfect voor wat waterpret.

TIP: Neem een band voor twee personen en ga samen van de gele glijbaan af, plezier verzekerd.


Lees ook: ontdek de 5 leukste waterparken van Kreta


5. Diner met zonsondergang bij Grecotel LUX.ME White Palace

Wat is een vakantie zonder lekker eten? Houden jullie van gastronomie en een dinner with a view? Dan is Grecotel LUX.ME White Palace een goede keuze. In dit hotel heb je naast een groot buffet, verschillende themarestaurants met uitzicht op zee. Prachtig bij zonsondergang. Van Grieks tot Aziatisch of Italiaans, alles is er gewoon lekker. Ook zijn de groenten vers geoogst en bezoek je op 10 minuten rijden van het hotel hun boerderij.

TIP: Dit hotel is gelegen aan de stad Rethymnon, zeker ook eens de moeite om te gaan bezoeken of gezellig te dineren.

Dit waren mijn tips voor je moeder-dochtervakantie op Kreta. Prachtige stranden en uitzichten, levendige steden en cultuur, en de hotels van Grecotel maakten onze vakantie samen af.

Lees meer over: Europa   Familie   Griekenland   Hotspots   Kreta   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen