5x de mooiste glampings van Kroatië

Hou je tijdens het kamperen toch stiekem van een beetje van luxe? Dan is een glamping iets voor jou. Op een glamping geniet je midden in de natuur van alle luxe die je thuis bent gewend. Want zeg nu zelf: de mooie natuur van Kroatië roept om ontdekt te worden. Klinkt dit je als muziek in de oren? We zetten de mooiste glampings van Kroatië voor je op een rij.

1.     Zaton Holiday Resort – Noord-Dalmatië

Klaar voor een gezellige autovakantie met de kinderen? Rijd dan naar Adriatische kust van Kroatië en laat je verrassen door de luxe van het Zaton Holiday Resort. Een waar paradijs met zon, zee, strand en prachtige baaien te midden van de adembenemende natuur van Kroatië. Hier begrijpen ze echt wat glamping is: je slaapt in stijl in een grote, luxe lodgetent die plek heeft voor wel zes personen. Ideaal voor een groot gezin dus. De kinderen hoppen van zwembad naar zwembad: er is volop keuze. Maar ook een dag strand is hier populair. Het is namelijk een van de weinige plekken waar je het warme zand tussen je tenen voelt, want zandstranden zoals deze vind je bijna nergens in Kroatië.  De omringende bars, restaurants en winkels zorgen voor sfeer en gezelligheid. Een dag op excursie? Nationaal Park Kornati ligt hier voor de kust en is zeker de moeite waard.


Lees ook: Zo wordt kamperen met kinderen een fantastische ervaring voor kind en ouder


2.     Waterman Beach Village – Midden-Dalmatië

Ben je opzoek naar rust, ruimte en natuur? Dan ben je bij Waterman Beach Village aan het juiste adres. Deze gastvrije en kleinschalige camping ligt midden in de natuur en is omgeven door pijnbomen. Neem een verfrissende duik in de Adriatische zee. Bij restaurant Sunset View geniet je van een wijds uitzicht over zee. In je moderne bungalow vind je alles wat je hartje begeert: het huiselijke van een camping en de luxe van een hotel. Wil je de omgeving ontdekken? Op slechts 15 minuten lopen vind het stadje Supetar. Bezoek voor een dosis cultuur het oude centrum of strijk neer bij een van de vele restaurantjes aan de haven.

3.     Baska Beach Camping Resort – Kvarner Baai

Op het Baska Beach Resort, een gastvrije familiecamping, hoeven jij en de kids zich zeker niet te vervelen. Het is een van de mooiste glampings van Kroatie voor families. Verblijf in een ruime stacaravan met een moderne inrichting die alles heeft wat je nodig hebt. Je start de dag samen met je gezin op de ruime veranda met een lekker ontbijt. Daarna, op naar het Karvnermeer vlak naast de camping. Terwijl de kinderen in het water spelen, lees jij een boek onder de Kroatische zon. Neem deel aan een van de vele sporttoernooien en de kinderen vermaken zich in de Maro kidsclub en tijdens de kinderdisco. Op zoek naar cultuur? Op slechts tien minuten lopen vind je het historische dorpje Baška. Het centrum staat garant voor tien eeuwen geschiedenis op een rij.


Lees ook: Roadtrip Europa: 7x dit zijn de mooiste stops


4. Aminess Maravea Camping Resort – Istrië

Welkom op viersterrencamping Aminess Maravea in Novigrad in Istrië. Wat een top ligging heeft deze camping … Umag en Novigrad met helderblauwe zee aan de ene kant en glooiende wijngaarden aan de andere kant. De stacaravans zijn met een oppervlakte van 32 vierkante meter ruimer dan gemiddeld. Trek eropuit in de omgeving en ontdek waarom Istrië soms voelt als Italië. In Novigrad is het Italiaanse verleden zichtbaar in de gebouwen, straatnamen en restaurants. Voor een dag fun met de kids is Aquapark Istralandia een aanrader.

5. Camp Vita Terme Tuhelj – Krapina-Zagorje

De kustlijn van Kroatië is wereldberoemd. Het binnenland daarentegen is nog vrij onontdekt. Wil je een keer wat anders kies dan voor de kleinschalige vijfsterrencamping Camp Vita Terme Tuhelj. Een half uur ten noorden van Zagreb en vlak bij de Sloveense grens ligt deze camping omringd door natuur. En kastelen, heel veel kastelen. Bijvoorbeeld het Dvor Trakoscan uit de 13e eeuw aan het gelijknamige meer. In de omgeving vermaak je je dus wel. Op de camping zelf lonkt het zwembad voor de kids en voor jou … de wellness.

Vielen deze mooiste glampings van Kroatië in de smaak? We nemen je ook mee naar de mooiste glampings van Frankrijk en Slovenië. Van plan om in Nederland te blijven deze zomer? Maak je overnachting extra bijzonder. Verblijf in een van de luxe vakantiewoningen of tiny houses van EuroParcs.

Lees meer over: Europa   Kroatië   Op 1 oor   Samen weg  
Gerelateerde verhalen