Mooiste plekken in Nederland: 5x bijzonder overnachten

Waarschijnlijk kijk je al lange tijd uit naar die heerlijke tijd met elkaar: vakantie. En nu het leven even anders is, doe je dat misschien liever dicht bij huis. Want hoe je het ook wendt of keert: een fijne vakantie zit niet (altijd) in de afstand, maar wel in wat een andere omgeving met je doet. Heel eerlijk? Het was moeilijk om de mooiste plekken in Nederland te selecteren. We leven tenslotte in een prachtig land waar je volop van elkaar en de natuur geniet. Toch doen we een poging met dit lijstje van de mooiste plekken in Nederland. Welke is jouw favoriet?

Vermaak je op de Veluwe

Iedereen kent de Veluwe wel, maar ben je er al eens geweest? Dit gebied staat terecht in ons overzicht met de mooiste plekken in Nederland. Als natuurliefhebber vermaak je je hier prima in de bekende natuurparken Het Nationale Park de Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Maar ook cultuurliefhebbers halen hier hun hart op. Zodra de deuren weer open gaan breng je bijvoorbeeld een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Of dwaal door de paleistuinen van Paleis Het Loo. Een weekendje weg met de kinderen? De Apenheul is vlakbij.

Uitwaaien in Zeeland

Natuurlijk mag ook Zeeland niet ontbreken in ons lijstje met de mooiste plekken in Nederland. Wist je dat deze zuidelijke provincie de meeste zonuren van Nederland heeft? Perfect dus voor een weekend zon, zee en strand. De keuze of je dat met z’n tweeën doet of met de kinderen erbij is aan jou. Het kan namelijk allebei. Zo verblijf je op de viersterren Familiecamping Gorishoek in een luxe safaritent en besef je hoe mooi een vakantie in Nederland is. Je wandelt zo naar het gemoedelijke strand bij de Oosterschelde en als je geluk hebt, spot je hier zeehonden. Ga je er lieven samen tussenuit, dan is Fletcher Hotel Renesse een goede keuze. Je overnacht op het uitgestrekte Landgoed Moermond. En als je er toch bent, breng dan ook zeker een bezoek aan het zeventiende-eeuwse Slot Moermond. Of huur een fiets en verken Renesse. Om vervolgens uit te puffen in de monumentale orangerie van het hotel, waar de grandeur van weleer en een goed gesprek de perfecte afsluiting vormen van je vakantiedag.

Ontspannen in Twente

Een wellness vakantie in eigen land doet wonderen. Ga bijvoorbeeld ontspannen in Twente. Midden in het Twentse coulisselandschap op een 25 hectare groot landgoed vlakbij Enschede, ligt het volledig vernieuwde Beauty & Wellness Resort Bad Boekelo. Deze oase van rust is zeker een van de mooiste plekken in Nederland. Hier zeg je voor even gedag tegen het haastige leven en de dagelijkse beslommeringen. Een dag eropuit? Leuke wandel- en fietspaden leiden je door het Twentse landschap, de bosrijke Duitse grensstreek en schilderachtige dorpjes. En als de zon langzaam achter de bomen zakt, duik je nog even het Turkse stoombad in.

Genieten op hoog niveau in Limburg

Geniet op hoog niveau tijdens je vakantie in Gulpen, een klein dorp tussen Maastricht en Heerlen. Op de hellingen van de Gulperberg ligt een prachtige Panaroma Camping, inclusief uitzicht op wijngaarden, glooiende velden en bossen. De speeltuin, het zwembad en het animatieteam houden de kinderen wel bezig. Zo kan jij met een boek in de zon relaxen, want dat is hartstikke goed voor je. Slapen doen jullie in een chalet of tent. Huur eens een fiets en koers naar het centrum van Gulpen. Sluit hier aan bij een rondleiding door de Gulpener brouwerij en smul daarna van een Limburgse vlaai op de Markt.

Ervaar de Brabantse gezelligheid

Zoals al zo vaak bezongen door Guus Meeuwis: Brabanders weten wat gezelligheid is. En daar kunnen we, vooral nu, allemaal wel wat van gebruiken. Alleen daarom al hoort deze regio thuis tussen de mooiste plekken in Nederland. Kies bijvoorbeeld voor een ontspannen familievakantie in Noord Brabant. Ga de big five spotten in Safaripark Beekse Bergen of een Bossche Bol eten in Den Bosch. Camping Herperduin in Herpen is wat je noemt een echt familiepark. Alle tijd om met de kids in de bossen te wandelen. Hier vermaken ze zich uren op de speelterreinen, als ze tenminste niet in het bos of op de zandverstuiving zijn. Kortom: één en al Brabantse gezelligheid.

Droom je van een vakantie dicht bij huis en wil je bijzonder overnachten? Die is misschien wel dichterbij dan je denkt. Bekijk onze buitengewone vakantiehuizen en hotels.

Lees meer over: Europa   Nederland   Op 1 oor   Samen weg  
Gerelateerde verhalen